Родни журналисти: България не е задникът на Европа!

Прогресираме, макар и по свой болезнен начин, смята Петър Пунчев
Обновена: 1 дек 2017 11:23 | 1 дек 2017 11:23, Красимир Ангелов
130

Германската журналистка Барбара Йортел написа в статия за "Тагесцайтунг", че заради ниските доходи, корупцията и изтичането на мозъци, България оглавява класацията на най-бедните страни в ЕС. Тя дори се съгласява с твърдението, че страната ни е "задникът на Европа". По-късно и "Дойче веле" публикува материала с известни съкращения.

Още по темата
Думите й обаче предизвикаха остра реакция у нас.

"Ако трябва да възприемаме материали като този като критика, това не е в наша полза. Трябва да го използваме като криво огледало, в което да се погледнем", посочи журналистът Мария Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тепърва за България ще има много статии заради започващото председателство на ЕС, подчерта тя. И тези статии ще си приличат като две капи вода, отбеляза от своя страна журналистът Петър Пунчев.

"Не бива да се обръща сериозно внимание на подобни публикации. България е част от Европа, България е Европа. Голяма част от написаните в статията неща са истина", коментира той в "България сутрин". И добави: Всички знаем, че корупцията съществува, но кой прави тази корупция - ние българите! Крайно време е да станем по-непримирими към това, което ни поставя в лоша светлина навън.

Той бе категоричен, че страната ни е направила огромен прогрес след приемането си в ЕС. По думите му България е силно прогресираща, макар и по свой болезнен и странен начин.

Мария Стоянова добави, че и до ден днешен продължават съмненията действително ли с основание България и Румъния бяха приети в ЕС. Тя припомни, че имаше реална опасност именно Германия да наложи вето върху присъединяването на страната ни към Съюза.

"Сега се дразним, че пишат нещо лошо за нас. 10 години по-късно не се налага страната ни да организира пътувания, а журналистите сами идват", каза още тя.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И у нас има богати хора, а на бедните кой им е крив- пазарна икономика.
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еГостите ти от САЩ ще ти погостуват и ще си отидат, няма да останат в БГ. И аз имам много близки хора, които са в САЩ от 25-26г., заминавайки, оставиха имотите си тук с надежда да се върнат, когато се пенсионират. Всяко лято си идваха за по месец. Преди 2-3 години продадоха имотите си и казаха, че няма за какво да се връщат повече. Децата им, откакто са заминали, изобщо не са се връщали. Няма за какво. Там са си добре.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да сме ***, но европейски.
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадците на прехода са милиардери.Робите които ги избират вече 30 години са бедни като църковни мишки.Това е истината за България.
38
2
 
18
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Не е !!! Дирникът на Европа сме...
37
5
 
18
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Нека да позная - ти си гербераз на хранилката, нали ?Личи ти от 500 км.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еразликата м/у това да си турист и гражданин е огромна!в първият случай виждаш само опаковката, и то най-лъскавата част от нея.За това гостите от САЩ, които не са се връщали 26 години, да поостанат година-две и пак ще си говорим, ако още са тук :)
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air........................................................................................................................................................................................................................................................................................................xaxaxaxaxa................................
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сме ***! Супер *** сме! Ще ни обижда, германска журналистка такава! Айде де, марш в Германия! Само да не ни подценяваш, можем повече!
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само сме си виновни. Все чакаме някой да ни оправи, а междувременно произвеждаме фекалии и нищо друго
32
28
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Имам гости от САЩ които си идват за първи път след 26г.Разходиха са навсякъде и по морето.Казват че не могат да познаят държавата си.Учудени са от къде има толкова богати хора. А вие черногледите си плювайте по държавата на никого не пречите.България ще я има и върви напред. А за соца дето плачете за него , забравете.
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,така е.България не е Задникът на Европа.България в момента е Гъзъ на Европа.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как ще не е? Нали символът и беше клекало...
29
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
абсолютно е права германската журналистка,със простотията на ТИКВАТА ДО там е докарахме да продължават да се гаврят с нас долните гадни крадливи политици.
28
1
 
20
 
! Отговори
v преди 6 години
крайно време е да се обяви война на простотията и чалгаризацията !
27
3
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Намаляват ни бавно, заличават ни плановодо указан лимит,българина е подложен на жесток геноцид.*** Балкански толкоз години как не разбра,че той е ненужен, ще вземат златната му земя.
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно права си е германската журналистка и всеки нормален човек в тази мизерна страна го знае!А кривите са нашенскитя *** дето с малки изключения се опитват да изопачават истината и фактите!Да!Заддникът сме!Най изостаналата страна не само в Европа ами в цялото северно полукълбо!
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът,народът,***-о!Оттам започва и там завърщва всичко!!А туй,политици,жОрнаГлисти,олигарси,чужди и наши гости,гастролиращи за млеконадой и вълнодобив из Аборигения,туй всичко е вторично!!!И докато в Аборигения,стадото се занимава само с хленч и плюене по кръчмите срещу властта,а след това пак си я "избира",тъй ще бъде до пълното изчезване на Стадото,единственият полезен ход,към който се е насочило!
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ххаха дотам ли ви докраха новите братя, *** сте какви сте едни много одрискани ***. А Нинова и Орешерски и Путин редовно *** в гащите на Боку Сужука.
23
4
 
16
 
! Отговори
от Европа от сърце преди 6 години
Затова идват Лятото социал-туристи - алкохолици, ***, бедняци, чак скъсани.