Патриоти vs. еднополовите бракове: В България половете са два!

Доц. Михов не вярва българите да подкрепят Истанбулската конвенция
28 дек 2017 11:00,
167

Остра реакция от Патриотите срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция от страна на България. Документът инкриминира семейното насилие и насилието над жени и узаконява еднополовите бракове, а от "Обединени патриоти" са твърдо против подобно решение.

Още по темата

"Самата конвенция е подписана 2011 г. и виждаме, че доста години отлежава прибрана някъде. Някой пожела тази конвенция да мине през Министерския съвет. Г-н Каракачанов даде отрицателно становище за съгласуването ѝ", заяви депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов в "България сутрин".

Най-неприемлива според Патриотите е дефиницията за пол. В Западна Европа и САЩ има тълкувания, че полът е социална категория, която характеризира поведение, избор, нрави и характеристика на личността - той може да бъде избиран, отбеляза патриотът.

"В нашата Конституция полът е биологична даденост и половете са мъж и жена, това е нашето разбиране за семейството. Евентуалната ратификация може да стане след широко обществено обсъждане", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Огромна част от българите ще се обявят против такова разбиране за пола, убеден е доц. Михов. Той се съмнява, че от ДПС ще подкрепят конвенцията и според него те също ще заложат на традиционните разбирания за семейството и пола.

"Тук става въпрос за дефиниция на брака и свързаните с него фундаментални обществени взаимоотношения. Ако приемем, че същестува трети пол, това означава, че трябва да приемем еднополовите бракове. Дали хората са готови да приемат това?", каза още доц. Милен Михов.

Извън темата за Истанбулската конвенция той подчерта, че важните въпроси са свързани със социалната политика, образованието, отбраната и развитието на българската икономика.

За пръв път патриоти имаха възможност да влияят върху формирането на бюджета и много от социалните въпроси започват да се решават в правилната посока, смята народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хитър Петър: статията е за еднополовите бракове и позицията, която имат по този въпрос едни хора. И понеже ти си зает да оплюваш тези хора, така и не разбрахме какво е мнението ти по този въпрос
19
8
 
31
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Гейовете са абсолютно малцинство и последна грижа на обществото- броят им е толкова нищожен и незначителен,че не си струва да ги обсъждаме.
18
18
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Можем да приемем шериата и да ги убиваме на място с камъни също да въведем конституцията на ислямска държава.
17
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да се занимават с престъпленията на комунистите, те тръгнали с гейовете да се борят, понеже са голям проблем
16
11
 
19
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Абе аман от тези патриоти. Защо не се съберете и не създадете истинска патриотична партия, която да изгони тези фалшиви патриоти? Един истински патриоти и националисти нямат място в коалиции, те трябва да управляват самостоятелно и властта им да не е самоцел. Като нямат мнозинство, ще стоят в опозиция. Никакви такива коалиции с ГЕРБ, та дори и с БСП и ДПС. Щом правят коалиция с тях, значи не са никакви патриоти! Това са самозванци и фуклювци, аланколовци и хора от андола.
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патреотете са против тези бракове защото искат да си живеят така без брак
14
3
 
20
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Оставете ги, тя природата си знае работата. Като иска да накаже някого, му взема ума.( Някои казват това че Господ го прави.)
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
патреотете да си гледат втората кабинка на Банско, че едни пари са взели там за да ходатайстват на цеко
12
7
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
По-интересен беше въпросът за концесиите на черноморските плажове, които според Валери Симеонов са раздадени на силови групировки (даже им изброи имената). Пишман-патриотът в студиото на БТВ го увърташе по всякакъв начин, и даже попита какво значи "мутра", та накрая се стигна до извода, че това не е важно и коалицията е стабилна.Интересно е, че за каквото и да говорят гербаджиите и пишман-патриотите, накрая винаги достигат до това заклинание "коалицията е стабилна". Да видим докога.
11
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и съществуването на бг-тата е противоестествено и затова природата работи по въпроса
10
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пишман папрЕотите от кой пол са? Чухме и видяхме как смучат на доганя атрибутите.
9
3
 
43
 
! Отговори
Е преди 6 години
До еднозначноРазбира се че са противоестествени, вървиш срещу природата
8
6
 
56
 
! Отговори
еднозначно преди 6 години
Еднополовите бракове са противоестествени!
7
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи е време в конституцията да се напише нещо друго.То в предишната конституция пишеше в чл.1 че ако срещна партиен секретар веднага трябва да го цункам по за---*а
6
2
 
44
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Като генетично заболяване.
5
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В България половете са два!"А хермафродитите как да ги квалифицираме?
4
8
 
44
 
! Отговори
Е преди 6 години
Не вървим на добре. Много ясно че половете са два и ще си останат два. При останалите е болестно състояние и подлежат на социална изолация и лечение.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете конституцията. Там ясно е записано.
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а земята дали е плоска ?какво мисли воленчо по въпроса ?
1
14
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
В БГ роми, мафиоти и главорези може. Хора които са имаЛи нещастието да се родят с цици и са честни не може.