Патриоти vs. еднополовите бракове: В България половете са два!

Доц. Михов не вярва българите да подкрепят Истанбулската конвенция
28 дек 2017 11:00,
167

Остра реакция от Патриотите срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция от страна на България. Документът инкриминира семейното насилие и насилието над жени и узаконява еднополовите бракове, а от "Обединени патриоти" са твърдо против подобно решение.

Още по темата

"Самата конвенция е подписана 2011 г. и виждаме, че доста години отлежава прибрана някъде. Някой пожела тази конвенция да мине през Министерския съвет. Г-н Каракачанов даде отрицателно становище за съгласуването ѝ", заяви депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов в "България сутрин".

Най-неприемлива според Патриотите е дефиницията за пол. В Западна Европа и САЩ има тълкувания, че полът е социална категория, която характеризира поведение, избор, нрави и характеристика на личността - той може да бъде избиран, отбеляза патриотът.

"В нашата Конституция полът е биологична даденост и половете са мъж и жена, това е нашето разбиране за семейството. Евентуалната ратификация може да стане след широко обществено обсъждане", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Огромна част от българите ще се обявят против такова разбиране за пола, убеден е доц. Михов. Той се съмнява, че от ДПС ще подкрепят конвенцията и според него те също ще заложат на традиционните разбирания за семейството и пола.

"Тук става въпрос за дефиниция на брака и свързаните с него фундаментални обществени взаимоотношения. Ако приемем, че същестува трети пол, това означава, че трябва да приемем еднополовите бракове. Дали хората са готови да приемат това?", каза още доц. Милен Михов.

Извън темата за Истанбулската конвенция той подчерта, че важните въпроси са свързани със социалната политика, образованието, отбраната и развитието на българската икономика.

За пръв път патриоти имаха възможност да влияят върху формирането на бюджета и много от социалните въпроси започват да се решават в правилната посока, смята народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
37
 
! Отговори
стъпка по стъпка преди 6 години
Тия са решили да ни унищожат напълно... ..навремето барон Ротшилд се изтървал и казал, че до 2030г. българи и България няма да има!? Кофти, че не го приемаме сериозно и сме се отдали на безхаберие! А работата е бозук... ..имаме си работа с из роди....
39
28
 
10
 
! Отговори
АМИ АКО . . . .? преди 6 години
Ами ако педложението беше дадено от Москва ? Тогава какъв щеше да е отговора на патриотите и на народа ? А ?
38
0
 
35
 
! Отговори
любопитен преди 6 години
Голям резил за България ще бъде, ако в НДК, за европредседателството, има само мъжки и дамски тоалетни, ами другите полове???
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волена Сиредова + Валирия Симеонова = ВНЛ
36
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искат да легализират еднополовите бракове, щото патриотите ще се изженят един друг.
35
2
 
25
 
! Отговори
до ognyanz преди 6 години
Не си чувал за руски политици, не защото са високоморални и хетеросексуални, азащото там е забранено със закон и ако случайно се разбере тихо ги отстраняват.
34
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е да забранят имената, които подсказват от кой пол е човека.
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия хем искат да са патерица на ГЕРБ и да усвояват от Еврофондовете,хем се опитват да излъжат, че държат на предизборните си обещения.Няма как да стане тая работа.Хем това в онова, хем душата в Рая.
32
6
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Пол": По принцип си прав, че не е задължително привържениците на ЕС да са хомосексуалисти, а русофилите са най-големи пазители на ценностите, но нашите медии старателно тиражират (случайно ли) новината кога и кой западен политик се включил в гей-парад. За руски политици подобно нещо не съм чувал.
31
0
 
8
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
До:ognqnzАми ако неможем на такъв "сложен" въпрос да дадем отговор и мнение, какво остава за другите важни въпроси? Сградната инсталация, здравеопазване, образование, социална политика!?!??
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еднополовите бракове са вид икономически отношения, но това с третия пол ни го разбирам изобщо.
29
3
 
17
 
! Отговори
Фичо преди 6 години
Т'ва бъдещите майки са големи дискриминаторки и некоректно говорещи. Обсъждат момче ли щяло да е, или момиче. Алооо, в кой век живеете, какво е това момче или момиче, казва се, детето ни ще се роди от един от 34-те пола, ама трудна работа, даже на Христо Иванов като беше бременна жената, и те говореха за момче или момиче, а щом Светецът на новите ценности дискриминира различните полове, трудно ще го караме:)
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая държава става все по-скапана с всеки изминал ден. В България имаме демографска криза и най-висока смъртност в Европа, те еднополовите бракове тръгнали да поощряват. Герб, Бсп, Дпс - всичките са абсолютни ***. Нямаме политици, нямаме държава, май нямаме и народ.
27
5
 
15
 
! Отговори
Аха преди 6 години
менте патриотите врякат ,но ИСТАНБУЛСКА ЕВРОПА показва що за стока са господарите на които служат .Гей ,разврат и деморализация това е съвременна Европа.
26
6
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Владислав": Народа, според Бойко е "лош мат'риал". Трябва ли да му се задават такива сложни въпроси. Да го оставим това на депутатите, за да видим какво ще измъдрят. Сигурно ще чакат инструкции отвън.
25
6
 
30
 
! Отговори
Пол преди 6 години
Няма значение коя партия е против,цялото общество трябва да се обедини около изконните ценности! Ако трети пол е нормален за някои държави,то за България не е! Не е правилно и слагането на етикети,че привържениците на ЕС задъжително трябва да са хомоселсуални,а русофилите са най-големи пазители на ценностите!
24
17
 
8
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Хайде една анкета бърза ей така да видим нагласите на народа.ЗА ИЛИ ПРОТИВ УЗАКОНЯВАНЕТО НА ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ?!?
23
6
 
31
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Абе народа ни се топи, те еднополови бракове ще стимулират!!!
22
9
 
31
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Господ е създал два пола. Всяка подигравка с това ще доведе до мъки за човечеството.
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патреотете вече сключиха третополов брак с ГЕРБ.