Природозащитници отново протестират: Пирин не е баница!

Ще поискат и оставката на правителството, ако решението остане
Обновена: 29 дек 2017 22:25 | 29 дек 2017 22:15,
182

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За втора поредна вечер природозащитници излязоха на протест в центъра на София, заради решението на правителството за парк "Пирин" и построяването на втори кабинков лифт, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.
Още по темата
"Няма да дадем "Пирин" на мафията!", скандираха екозащитниците. 

Демонстрантите не вярват, че няма да се строят хотели и ресторанти на територията на парка. Управляващите отбелязаха, че доводите на протестиращите са несъстоятелни. 

Министър Нено Димов подчерта дебело пред Bulgaria ON AIR, че единствените разрешени неща за построяване на въпросната територия са спортни съоръжения.

Тази вечер полицейското присъствие в района на протестите в столицата е изключително засилено. По неофициална информация протестиращите няма да бъдат допуснати да тръгнат отново в посока "Орлов мост", както вчера. 

Защитниците на парк "Пирин" завиха, че ако не се промени разрешението на правителството, ще искат оставката на цялото правителство, ще продължат с протестите си и по време на европредседателството ни и дори са готови да съдят държавата в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Това не са никакви природозащитници а върли комунисти, чиято задача е да спъват развитието на европейска България.
157
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо тези които протестират,ги няма на протести във връзка с въздуха който дишаме,с трафика,с презастрояването,с междублоковите пространства! Кога помогнаха на природата и по какъв начин! Шепа мошеници усвояват ЕС фондове по най покварен начин!
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак на мегдана...! Дежурните протестъри за шепа жълтици! За някои червени партии" колкото по зле, е по добре"! Изядохме ви баницата! Айде бе..!
155
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1
154
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
зелените човечета, като всичко на което се плаща отвън, са най-стандартни български предатели, да пукнат дано.
153
5
 
4
 
! Отговори
game1 преди 6 години
До 75: 1во не съм ***. За ромската престъпност - да и Валери и атака малко заглъхнаха, НО не забравяй че ромската престъпност и те се пропагандират от Европа!!! Отговорността е и на Бойко и на Европа също!!
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ogromni neshtastni pesove obikalqt ulicite, da te e strah da se pokajesh, hvanali se da se pravqt na interesni
151
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уфф, да им дават процен на местното население и ще секнат всички протести .. А тея, дето не живеят там, могат са гръмнат !
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това писах и преди,таргета от слънчака зимата на банско. И BBC и за там ще направи филм. Да внимават родителите с децата си,защото българия тъне в алкохол и разврат (друг въпрос за самите англичани ). Откъде толкоз червеи изпълзяха от тази българия.явно си е гнила ябълка. Ква планина, къв спорт едни 5 лева има само
149
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД КАТО МОРСКА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРЕВЪРНАТА В КЛОАКА, СЕГА ПРЕДСТОИ ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ И С ПИРИН.
148
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офффф аман от безделници! Искрено се надявам правителството да им покаже един хубав....пръст!
147
2
 
8
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Турция имат много планини и леглови бази и лифтове,но турците идват в Банско и Пампорово заради горите и природата защото в 98% от Турските ски корорти нямат гори - природа .
146
5
 
5
 
! Отговори
= преди 6 години
Гъсто застроени корорти=евтин туризъм=ниски заплати=повече чужди работници готови да работят за 300Е.
145
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха Хахаха, морска българия била с тях...селяци.земете излезте малко от *** и вижте в белия свят как стоят нещата. Ше ми сравняват Алпите с Пирин и пистите. Пирин беше хубав,обаче Вихрен е 2914м а Монблан 4810м...хубавци. и просто проверете легловата база в Chamonix и тази в банско в някой сайт за резервации на хотели.да видите колко сте нелепи.
144
3
 
5
 
! Отговори
Конспект преди 6 години
Втори лиф може да се направи по всяко време успоредно на стария .Тук се цели усвояване.А разширяване на туризма при сегашните нива на обслужване и цени е едно безумие.Трябва да се цели качество.А за поминака!-То и сега няма желаещи да работят за 300Е и се внасят работници и ще се внасят повече (молдовци,украинци,грузинци итнт).От това ще спечелят само олигарсите и мутрите за местните нищо няма да се промени -освен повече наводнения и по- малко сняг в оголената планина.
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платен протест от чужди държави и. За техен ужас обаче дългогодишния им успех свърши. И България ще разшири туризма! Честито на целия регион смело напред , морска България е с вас :))
142
4
 
8
 
! Отговори
Бени преди 6 години
не го разбирам този протест. аз съм за втория лифт, естествено с нужната екооценка. вторият лифт е нещо положително за ски туризма у нас и не виждам защо е цялата тази олелия.
141
4
 
3
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Опорните точки нещо им издишат.....май трябва някой да им помогне с аргументите вече, че нещо са яко латерна :)))
140
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не съм убеден,че това са истински зелени,по-скоро са платени зелени,вместо да се борят за направата на резервати,те се борят срещу развитието на туризма, щото оттам могат да доят парички
139
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелени смешници! Кой ще плати съдебните разходи, като загубите делата в Страсбург?