Природозащитници отново протестират: Пирин не е баница!

Ще поискат и оставката на правителството, ако решението остане
Обновена: 29 дек 2017 22:25 | 29 дек 2017 22:15,
182

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За втора поредна вечер природозащитници излязоха на протест в центъра на София, заради решението на правителството за парк "Пирин" и построяването на втори кабинков лифт, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.
Още по темата
"Няма да дадем "Пирин" на мафията!", скандираха екозащитниците. 

Демонстрантите не вярват, че няма да се строят хотели и ресторанти на територията на парка. Управляващите отбелязаха, че доводите на протестиращите са несъстоятелни. 

Министър Нено Димов подчерта дебело пред Bulgaria ON AIR, че единствените разрешени неща за построяване на въпросната територия са спортни съоръжения.

Тази вечер полицейското присъствие в района на протестите в столицата е изключително засилено. По неофициална информация протестиращите няма да бъдат допуснати да тръгнат отново в посока "Орлов мост", както вчера. 

Защитниците на парк "Пирин" завиха, че ако не се промени разрешението на правителството, ще искат оставката на цялото правителство, ще продължат с протестите си и по време на европредседателството ни и дори са готови да съдят държавата в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
8
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Интересен е следният факт! Дълго време Правителството имаше колебания за разрешението за лифта, точно поради очакваните мизерии! Костовите и Прокопиевите партии и медии даже сипеха "критики", защо не се разрешава този полезен за България проект, а се слугува на чужди лобита ( Фрог, Бивол, Днес и т.н.)... И изведнъж хоп! Когато правителството излезе с решение да се строи лифта ДСБ и Да, България яхнаха "протеста"!? Ако пак се върже народа, процентите ще надминат вече 80-те...
17
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продажни зелени човечета - рекетьори
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Бантускотия може да се управлява от вицепремиер - олигарх и мултимилионер, който носи сочния прякор ВИНКЕЛА!Няма друга такава държава дори и в Африка, повярвайте
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Набедените еколози са същите поми яри като патриотите и те са на хранилка.
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Не знам действията на еколозите дали са лицемерни, ама ПО-ГОЛЕМИ ЛИЦЕМЕРИ от Валери и Опитомените патриоти не е имало в цялата история на България! Правиха се на най-остра опозиция, а като дойдоха на власт се самозабравиха, оядоха, окрадоха, надебеляха, забогатяха и напълно забравиха и за народа и за пенсиите по 300лв. и за ромския терор и пр.Не подкрепям еколозите по принцип, но щом искат ОСТАВКАТА на патриотарската сг-ан, ги подкрепям напълно!
13
12
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
зелената мафия рекетьири във вихъра си
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Со кротце, со благо и со малце кьотек и грантаджийчета ще си налегнат парцалите .
11
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Два офиса и половина Прокопиеви и Костови лаборанти са се маскирали като еколози! Стремежът им към мизерии е неудържим! Скоро ще започнат и "външните репортажи", за които пък се грижат други офиси на Со рос!
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До колкото знам целият панаир е за втори лифт.А сега искам да питам знаещите...Вярно ли е ,че са приели някакво решение за сроежи в Пирин ,където не е споменато за втори лифт ???? И ,че ще се строи всичко друго но не и лифт.Е , нали спора беше за лифта????
9
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Действията на "еколозите" са лицемерни, злонамерени и очевидно лицемерни! изобщо не им пука, нито им е пукало за природата! За грантове и майка си ще продадат! жалко, че обществото им се хваща на мизерните номера!
8
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мафиотите Цеко и Валери надделеят, след години Пирин ще прилича на българското черноморие - масово застроена бетонна джунгла, в която никой нормален турист не иска да ходи!
7
8
 
36
 
! Отговори
нищо лично ама преди 6 години
Българските гори тотално се топят от незаконната ромска сеч, ежегодно, ежемесечно и ежедневно! Тая сеч е в хиляди пъти по-голяма от терена за лифта! Няма случай някой от тези природозащитници да е протестирал срещу това?! вярно, забранено е да се критикуват роми, но гората се изсече, а соро соидите се крият при полата на Прокопиев ако ги попиташ!?
6
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е полицията да си влезе в ролята аман от пишман еколози.
5
22
 
17
 
! Отговори
нещата стоят така преди 6 години
Финансирането на "зеленото" НПО идва целенасочено от олигарси и власти в Швейцария и Австрия! Там за наистина поголовна сеч такива протести няма! Понеже си развиват икономиката и стандарта! На нас такива благинки не се полагат, както и правото да откажем на рекета!
4
18
 
16
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Добрият олигарх Прокопиев отново пусна щурмуваците си. Най-хубавото от цялата работа е, че неграмотният Борисов пак ще го отнесе и за пореден път няма да изкара Мандата, и па сички ще му се смеят на простотията.
3
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестите трябва да са най-вече пред централата на Опитомените патриоти и пред именията на мултимилионера Валери Симеонов!Най-голямата злина за България са тъй наречените патрЕоти и бандита Валери Симеонов
2
17
 
21
 
! Отговори
факт преди 6 години
Този т. нар. протест няма нищо общо с екологията!
1
22
 
10
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
Щом доларите са зелени, логично и грантовете да са такива...