Природозащитници отново протестират: Пирин не е баница!

Ще поискат и оставката на правителството, ако решението остане
Обновена: 29 дек 2017 22:25 | 29 дек 2017 22:15,
182

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За втора поредна вечер природозащитници излязоха на протест в центъра на София, заради решението на правителството за парк "Пирин" и построяването на втори кабинков лифт, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.
Още по темата
"Няма да дадем "Пирин" на мафията!", скандираха екозащитниците. 

Демонстрантите не вярват, че няма да се строят хотели и ресторанти на територията на парка. Управляващите отбелязаха, че доводите на протестиращите са несъстоятелни. 

Министър Нено Димов подчерта дебело пред Bulgaria ON AIR, че единствените разрешени неща за построяване на въпросната територия са спортни съоръжения.

Тази вечер полицейското присъствие в района на протестите в столицата е изключително засилено. По неофициална информация протестиращите няма да бъдат допуснати да тръгнат отново в посока "Орлов мост", както вчера. 

Защитниците на парк "Пирин" завиха, че ако не се промени разрешението на правителството, ще искат оставката на цялото правителство, ще продължат с протестите си и по време на европредседателството ни и дори са готови да съдят държавата в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари