Капацитетът на МВР не пада, уверен е главният секретар

Маринов: В условията, в които работим, колегите се справят повече от добре
14 яну 2018 12:53, Красимир Ангелов
82
Капацитетът на МВР не пада, уверен е главният секретар
Снимка: Булфото

Не бих казал, че капацитетът на МВР пада. В условията, в които работим, колегите се справят повече от добре, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов в интервю за предаването „Тази неделя” по bTV.

Още по темата
По думите му, увеличаването на заплатите е част от реформата в сектора. "МВР е система, която ежедневно, ежечасно, ежеминутно работи. Много е трудно такава система да се реформира", предупреди полицай №1 у нас. Той призна, че в системата на МВР има много какво да се направи по отношение на условията на труд, техническото обезпечаване, униформите на служителите и средствата за лична защита, както и за заплащането и мотивацията за израстване в служебната кариера.

Главният секретар на МВР посочи, че не разглежда извършените убийства в началото на българското европредседателство като координиран опит да се дискредитира България.

Маринов подчерта, че са предприети всички мерки, за да бъде задържан българинът, живеещ в чужбина, който е подал фалшивите заплахи за бомба на летището в София, НДК и Народното събрание. 

"Има данни, че лицето не е в най-добро психологическо състояние. Анализът на разговорите ни дава основание да смятаме, че това не е нормално поведение", подчерта главсекът на МВР.

Той изрази надежда, че скоро ще се стигне до развръзка по случая със стрелбата срещу началника на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Стаменов Цветков, който почина в болница близо месец след покушението срещу него.

"Когато се стреля по държавни служители, които са на високо ниво в йерархията, това означава, че някой някъде е притиснат и държавата е свършила работа по отношение на хора, които искат да изкарат лесни печалби, но са осветени и техният канал е бил прекъснат. Да, ще е лош сигнал, ако не разкрием извършителя, не по-маловажен е поръчителят", подчерта Младен Маринов.

Той коментира и другите два знакови случая на убийства в началото на годината. По думите на главния секретар на МВР не може да се изключи версията, че убийството на бизнесмена Петър Христов е отмъщение за това, че той е помогнал за разкриването на "Наглите". "Работим по всички версии, които криминалистите са издигнали", категоричен беше Маринов.

Той коментира също, че самоубилият се Росен Ангелов, когото полицията посочи като извършител на жестокото шесторно убийство в Нови Искър, е искал да заличи съвсем съзнателно всички възможни следи, които водят към него, след като е убил Кети.

"От разследването имаме информация, че тя е избягвала срещи с него. Росен ѝ е предал нейни неща чрез посредник. На 31 декември срещата между тях е протекла много бързо. Най-вероятно Кети е тръгнала да бяга, тъй като е убита в гръб с 3 куршума и още един контролен изстрел в главата. Той е искал да заличи съвсем съзнателно всички възможни следи, които водят към него", обясни Младен Маринов.

Той бе категоричен, че убийството на жената не е станало на мястото, където е открит трупа й. Вероятно след като е извършил убийството на Кети, Росен се е върнал в помещението, което е обитавал, преоблякъл се е и след това е планирал действията по отношение на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
25
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Каква е държавата това е и полицията!!!Сменете политиците и накарайте администрацията да работи за народа,а не за крадците!!!
27
0
 
27
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
МВР и цялата администрация отдавана се управлява от мафията!!! Много началници и администрация,либерални закони и резултата е плачевен!!!
26
3
 
20
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Вярно ли е, че не са публикували всички искания на стачкуващите мили... ПОЛИЦАИ?1. Да не ги арестуват, когато си разпространяват дрогата!2. На всяко РПУ по една ЧАСТНА бензино-колонка!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом се убиват държавни служители, то единственото означава, че са свързани с мафията. Ако в институциите работят честни хора как ще бъдат изтребвани всички.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи списовател дето е посочил, че в МВР не се приемаше с диплома под 4.50 Е ПРАВ. Сегашните кадри са гола вода. Случайно докопали се до шефско място индивиди с какво ще се заобиколят? Със себеподобни. Не дай Боже да са по-умни от тях! Сещ'аш се?И от там нататък......Бог да пази България!!!Щото тия дето трябва да я пазят.....
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР се управлява от министър пълен чук, със зелени чорапи и зам.министри по квота, оперативен опит, нула! И бивши *** - охранители на бандюги, с опит нула. Какъв професионализъм искате от тях, смазани между властниците и народа. Разбирам, че положението им не е добро, но коя система у нас е в добро състояние. Като ходите, не дай си боже, в районни у-ния, удря ли ви простотията, удря. Има изключения но са много малко. Но това е удобно за Суджук паша, скопено МВР.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Други уверени имали?
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правилно - той не пада, капацитет на МВР се е сринал дотам, че няма на къде повече.
20
1
 
21
 
! Отговори
селтак преди 6 години
ОХОО ,АМА НИЕ И МВР ЛИ СМЕ ИМАЛИ . А АЗ СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА Е КАМОРАТА ,А ОТ ДРУГАТА СТРАНА Е ДРАНГЕТАТА !!
19
3
 
20
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Бедната полиция , но ние можем и да смятаме малко-70000 в с-мата на МВР ПРИ СРЕДНА ЗАПЛАТА ОТ 1500 ЛВ-105 000 000ЛВ! БЮДЖЕТ НА МВР ЗА ТАЗИ ГОДИНА 1 300 000 000ЛВ......Ало Борисов какви 5 лева!?..
18
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
днес мотивацията е рушвет на пьтя и продаване на информация затова не ниприемат в щенген защото ще се опитаме да продаваме информация
17
1
 
31
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"Капацитетът на МВР не пада, уверен е главният секретар".Което е на дъното,разбира се че не пада.
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалкото е, че за да имаме качествено МВР, трябва да има качествени служители. А как да има, като след 10.11.89 се уволняваха с хиляди професионално подготвени и дисциплинирани. Тогава не се приемаха за старшини с диплома под 4.5. Днес нивото падна до 3.5, което вкара в системата полуграмотни и немотивирани. Тези след 10.11. и днешния Падишах съвсем разби МВР, с една цел, да не разследват него и Шайката му. Гл.с-р е бивш охранител на Мето Илиенски, без школи или образование. И никой не им вярва.
15
11
 
3
 
! Отговори
Кака Корни преди 6 години
Другари не се занимавайте с глупости.По добре някой да се обади за менте бомбена заплаха в НДК или накарайте някой да се самозапали да видат европейците колко е гадно в България(:(:(:(:Ако може някой труп отнякъде да издокарате още по-добре(:(:(:(:
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е капацитет европрограми нов вариант
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми къща за жената и къща за любовницата море на хаваи брех милионер по програма от евросъюза виждате ли
12
3
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Как да падне нещо, дето го няма или е толкова малко, че няма с какво да го измериш....
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравил е ония години без хляб време е да си седне на мястото то имало имало та се забравило коли къщи жипове камиони брат тия кредитни милионери докога бе теглило и не иска да връща.Братовчетке да нее при теб на отчет
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капацитетът на МВР май се вижда само по време на полицейските стачки.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От личен поглед - 90% в МВР-то са пълнеж - там са да изтикат до пенсия. Ако случайно някой им върже да им се вдигнат заплатите - добре. Ако не - пак добре. Резултата от работата на останалите 10% го виждате - криво ляво добутват до някъде...Естествено, като има критики срещу МВР се вадят ония 10% за пример, а останалите 90% стават по-ниски от тревата. Жалка история.