Да завършиш с отличие медицина, да останеш в България. Защо?

Васил Боянов, носител на Златен Хипократ, пред Bulgaria ON AIR
19 яну 2018 17:15, Анисия Иванова
73

Над 400 студенти по медицина днес получиха своите дипломи. Сред завършващите медици има и пълни отличници.

Един от тях е и Васил Боянов. Завършва гимназия с пълно отличие, а днес е носител на наградата Златен Хипократ.

"Изисква много жертви, много лишения, висока мотивация, амбиции", разказва той за наградата пред Bulgaria ON AIR.

Освен че иска да открие нови методи за лечение, бъдещият лекар иска да остане в България.

"Тук са всички мои приятели", казва той и се зарича по време на работа да се води от моралните принципи.

Още в репортажа на Милена Енчева и оператора Петър Хамамджиев.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
лекар преди 6 години
За съжаление както е казал народът "Една птица пролет не прави".Истината е,че малко хора учат медицина и след това малко остават.След няколко години няма да има кой да ни лекува.Каквото и да казват млади колеги няма.Всички сме в предпенсионна възраст.А имаме и работещи пенсионери.Има и 80 годишни работещи.Да са живи и здрави и да работят докато могат,но положението е трагично.За сега го виждаме само ние,но когато всички го видят вече ще е късно!
60
2
 
3
 
! Отговори
колега преди 6 години
ще поработи малко в БГ, ще види как неуки програмистчета на 21-22г вземат 3 пъти повече, а той с 10г. учене едвам връзва 1500-2000лв и ..ще отиде в чужбина където ще му се плаща нормалноо
59
5
 
1
 
! Отговори
NACO преди 6 години
Защото освен да "завършиш" в България ,трябва и да МОЖЕШ в ЧУЖБИНА,другарЮ!!!
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото не знае немски. Като го научи, ще видим.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ най-добре платените професии са: 1.треньор по футбол; 2.треньор по баскетбол; 3.треньор по бейзбол; 4.треньор по хокей; 5. декан на университет...Това са фактите, така че по-леко с превъзнасянето на Американския "Рай"
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя боди ленгуидж ако отиде на запад, ще го насочат към психиатрията, само че от другата страна на барикадата.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче е доста зле. И за толкова години да не си избистрил концепцията - офталмология или дерматология... WTF!
54
2
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Да завършиш с отличие медицина, да останеш в България. Защо?-----Първо - да се знае поне един чужд език.Второ - да притежава поне "капка" авантьоризъм.Трето - не си мислете, че дори и най-добрия специалист може да започне работа по специалноста в чужбина без изпитателен период.Четвърто - да си готов да се изправиш срещу възможните предизвикателства "извън зоната на комфорта" и т.н. и т.н.
53
6
 
4
 
! Отговори
321 преди 6 години
И какво като е завършил медицина, аз пък съм завършил ТУ кучетата ли да ме ядат?
52
8
 
10
 
! Отговори
Панталеев преди 6 години
Платени ПРАВИТЕЛСТВЕНА статия,няма читав млад човек който да иска да си опропасти тук живота.
51
2
 
3
 
! Отговори
Ивета преди 6 години
Браво на момчето, пожелавам му успех! :)Браво и на всички негови състуденти, надявам се повече да останат да се реализират в България. Златен хипократ или не, важно е отношението им към работата, не вярвам някой да отдава толкова значение на това отличие. Към господина по-долу - със сигурност и Вашият син е бъдещ страхотен професионалист.
50
4
 
2
 
! Отговори
До: 45 преди 6 години
Златен Хипократ има от десетилетия и не виждам какъв е проблемът да се поощри някой, който е бил старателен. Това не означава, че обезателно ше стане добър лекар, но вероятността е по-голяма, отколкото при някой, който се е осланял на късмета си. По коя класация определяте нивото на Медицинския факултет в София спрямо тези в Аахен и Хайделберг? По кои криърии нашият е по-слаб и по кои не? Че нещо много взехме наизуст да приказваме...
49
2
 
1
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До БащаАко и синът ти е толкова грамотен като теб нищо чудно да е изкарал предимно тройки. Ако можеш ми прати линк към медицинския факултет на ХуболТовия университет в Берлин. Поздрави на козичките!
48
5
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До лекар от запад(46)За да работиш като сестра или фелдшер.
47
10
 
4
 
! Отговори
Баща преди 6 години
Моя син от същия випуск ходи на Еразмус+ в Хуболдовия в Берлин и се би като питбул. Съответно получи само 3-тройки и една 5-петица .. Такова нещо най-високата оценка няма.. после като се върна трябваше още изпити трябваше да взима от българската програма и така се получи че взе все едно 3-семестъра в рамките на 2 семестъра цяло лято учи.. Така че ние не сме отличници и нямаме медал за храброст.. А страхливците дека си седяха в София и не ходиха на войната имат медал.
46
5
 
25
 
! Отговори
лекар от запад преди 6 години
Тези пропагандни репортажи са пределно ясни!Когато младия ентусиазиран колега започне да плаща сметки,когато някога има деца и не може да ги запише в училище и детска градина,когато се сблъска с реалността всичко ще разбере.Апропо,защо не ме интервюирате мен да ви кажа защо напуснах България?
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трима са завършили медицина с пълно отличие и получиха наградата Златен хипократ. Не един а трима.. Направо държавата на абсурда.. Проверете в Хайделберг или Аахен университети със силни медицински факултет , еми такива таланти няма в цялата история на университета..
44
1
 
3
 
! Отговори
ЕС и БГ преди 6 години
Медицината дали ще лекува всички управници от 27 години насам до 60% - така, както у нас прокараха противоконституционния крепостен закон работодателите да имат право да изплащат до 60% от положения труд. На запад сирийско-авганистанските назначени "лекари" чакат богатите балкански болни субекти за упражнения, при това платени
43
4
 
7
 
! Отговори
Много голям випуск! преди 6 години
Толкова голям випуск по медицина не сме имали скоро! Жалко, че са тези млади лекари няма да има почва у нас !!!Нашите политици дали изобщо мислят???
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УчителПравя грешки, като пиша в сайта защото бързам.