Слави ще изсмуче гласове от ГЕРБ, БСП... Ще бъде ли алтернатива?

Новите политпроекти – популизъм без реформи, твърди политолог
19 яну 2018 11:00,
286

Известни българи поглеждат към политиката. Шоуменът Слави Трифонов, братята Пулеви и историкът проф. Божидар Димитров опипват пулса на обществото и обмислят свои политически проекти.

Общата свързваща нишка помежду им е желанието да се даде път в политиката на известни и доказали се личности в своите сфери.

Още по темата

Вече близо 4000 човека са изявили интерес към бъдещия политически проект на Трифонов.

"Тези заинтересовани са наемници. Първият въпрос, който възниква е – при какви условия Слави ги наема. Тъй като това няма да е гражданско обединение или политическа партия. Това е проект с неясен договор и кауза. Тези проекти се разпадат, когато се отдръпне олигархът зад тях", посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева.

Според нея възникването на тези политически проекти никак не е странно.

"Популизмът расте там, където има огромно недоволство към политическата класа. Той е добър трамплин в политиката, но никога не води до реформа”, настоя тя.

"Медийната кампания на Слави е направена по безупречен начин. Всяка негова публикация в социалните мрежи е медийно събитие. Ако Трифонов оглави политически проект, ще пожъне успех. Но не мога да си представя как по една биография разбираме дали човек е читав за политик. Истинският кастинг са изборите. Това в момента е шоу. Няма да му е уютно в политиката, тъй като той е емоционален, а там ударите под кръста са многобройни", подчерта журналистът и бивш депутат Росен Петров.

Политологът изтъкна, че Слави Трифонов би "изсмукал" гласове от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и БСП, но до колко може да бъде реална алтернатива на властта е спорно.

"Ако политическата сатира влезе в политиката, няма да завърши успешно", предположи тя.

"Постоянните скандали и нападения един срещу друг в парламента изхабяват изключително много политическата система. Хората се обезверяват и скоро ще поискат президентска република. Когато политиците си вадят зъбите, накрая се озъбват хората. Напредъкът може да е много мижав, но има известно успокояване в системата. Въпреки това, Слави не бива да бъде подценяван", категоричен бе бившият народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото смислено управление на страната беше 1997-2001 за ужас на всички червени. Тъкмо страната започна да заприличва на нормална и оппа-а! Ама той народът си е виновен. Човек каквото сам си направи, никой не може!
184
2
 
13
 
! Отговори
asd преди 6 години
Махалите колко са гласували за БСП и ДПС през годините, не ми се говори. Ама тогава БСП-интелигенцията си трайкаше. Ама нищо нали фалирахме няколко пъти поради тая причина, карай...
183
4
 
32
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Трифонов не може да изсмуче никого , хората вече видяха до къде води "смученето" на Бареков , а Слави е добър само в ролята на простоват чалгаджия и по-добре така да си остане !
182
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави няма да изсмуче никого. Усетят ли, че везните накланят в неговата посока, те сами ще му се "предложат". Свикнали са да минават от хранилка на хранилка, защото са некадърни и не стават и за *** за зеле и оцеляват само като партийни членове. Приспособими са, огъват се във всички посоки. Политически номади.
181
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави ще смуче? Това не е новина...
180
10
 
3
 
! Отговори
Хора бдете преди 6 години
Този измислен професор работи за Тиквата. Да ни направи президентска република.
179
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До asdСпоред теб само неинтелигентните хора ли гласуват за БСП?Махалите гласуват за ГЕРБ- това прави ли ги интелигентни?
178
8
 
23
 
! Отговори
Malee преди 6 години
Не виждам Слави като много компетентен и много разбиращ от политика, до дори него ще предпочета пред Герб. Тези хора убиха и последните ми надежди че нещо ще се оправи. И все още има хора които вярват на Бойко, което е жалко!
177
2
 
14
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Винаги е по-добре, когато имате повече от една или дори две алтернативи!
176
1
 
3
 
! Отговори
заемите преди 6 години
и поуката от това -"ако нацията не изтрие дълга,дълга ще изтрие нацията"https://youtube/watch?v=-fGL8ucKmHw&t=148shttps://youtube/watch?v=qqw3nA3VssYhttps://youtube/watch?v=2gkDSsRbO58&t=1884s
175
2
 
3
 
! Отговори
Jimlim преди 6 години
Slavi nepremenno da im razmenia drehite....majete s jenski drehi, ....jenite s majki drehi....Da sa predvaritelno gotovi i za Istambul...
174
20
 
13
 
! Отговори
asd преди 6 години
Знам доста уж интелигентни хора, които гласуваха за БСП, за да накажели ГЕРБ и като дойде Орешака стана мазало и бързо, бързо се явиха на протестите... Ама ги беше много яд каква глупост са сторили.
173
8
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Истинските избори са мажоритарни и те са ЗАБРАНЕНИ щото променят системата. На "избори" с написани от някой листи не ходя - не ме вълнуват партии - щото това са си мафиотски образования.
172
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много някоя слива да засмуче на стари години.
171
0
 
1
 
! Отговори
ехо преди 6 години
До Анонименпедеруга
170
3
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До ПаметливНа Румъния помага Франция.При соца и сега, пак помага.Водят се от романска група тези страни и т.н.На нас кой помага сега ?!И ние българите, за помагаме ли сме, след като ни знаят номерата по белия свят ??
169
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Слави ще изсмуче гласове от ГЕРБ, БСП... Ще бъде ли алтернатива?"---Може да изсмуче от герб. Щом са гласували за Банкянския Тиквун, защо да не гласуват и за Учиндолския Клоун. Еднакво мисловно ниво се изисква. Разликата между двамате е, че единият е от Софийско, а другият от Плевенско.А, иначе си е "от трън, та на глог" (че е по-висок). :)
168
6
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До ПаметливПогледнете Румъния-подобна страна.Има си всички наши кусури,НО там не смятат,че страната им ще изчезне и ИНВЕСТИРАТ КРАДЕНОТО!В Турция-корупцията е институциализирана,влезеш ли веднъж в системата всячески се помага на бизнеса ти и нещата вървят.У нас...Това не е от вчера-още 1913 г,след загубата на Беломорието,България тръгва по пътя на маргинализацията.Двете нац.катастрофи засилват процеса.При комунизмът всичко се задържа донякъде(изкуствено),но се отприщва отново след 10.11.89г
167
15
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименВие сте ми ясни, шушаните. Но точно такива като вас, че съществуват въобще, ме мотивират да го съборя. Ако успея да мотивирам и противниците му, да гласуват за Корнелия, вие сте Пътници, с главно "П". сега, разбра ли? Не бъди много отворен;))) Много ще е лошо жена да изгъбари Бог Бойко на изборите. Голямо унижение. Затова предпочитам Корнелия. То и много други опции, няма де, от мъжете, дет сега са в поитиката, сите са ***;))) Корнелия е баш Мъжът;)))
166
8
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Колкото пъти споря с Гербаджии, чудо става !Говорят много високо, чак викат, махат с ръце като изоглавени...истински комунисти нагаждачи и слагачи на Боко, щото си правят далаверките спокойно засега.

Спонсорирани публикации