Обсъждаме "трети" пол, а радикалният ислям напира!

Каракачанов не знае имало ли е есемеси до депутати за ратификацията
Обновена: 25 яну 2018 12:48 | 25 яну 2018 11:35, Веселина Йорданова
66
Обсъждаме "трети" пол, а радикалният ислям напира!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че обществото е разделено и огромната част от него не желае или изразява съмнения към Истанбулската конвенция. 

"Под стереотипни роли се разбира биологичната роля на мъжа и жената, това, което природата е заложила. Докато ние в Европа се занимаваме с подобни глупости, радикалният ислям иска да ни унищожи", посочи той пред bTV.

Още по темата
По думите му в тази конвенция леко "по терлици", през задния двор, се прави опит да се подмени биологичното понятие "пол" с понятието "социален пол", какъвто няма.

"Конвенцията ще бъде отложена с няколко седмици или няколко месеца, докато този дебат в обществото спре", каза Каракачанов. По думите му това е и мнението на премиера Бойко Борисов, с когото той е разговарял.

Според Каракачанов Конвенцията ще отвори вратата на всевъзможни организации, които традиционно ползват грантове от европейски програми "да похарчат милиони, за да натискат обществото да приеме теории като тази, че освен двата биологични пола има и други полове".

"Не знам да е имало есемеси до депутатите от ГЕРБ", каза Каракачанов по повод твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Борисов е изпратил съобщения, че "няма мърдане" и Истанбулската конвенция трябва да бъде приета.

Според вицепремиера не е необходимо да се провежда референдум за конвенцията, защото защитата на жените е залегнала в националното ни законодателство и в Конституцията.

Каракачанов коментира отчета на президента Румен Радев с думите, че държавният глава трябва да стои над партиите. "До момента всичките критики, които отправя президентът към управлението, създават усещането, че той негласно или полугласно удря едно рамо на опозицията", каза още той.

Каракачанов беше категоричен, че не си е направил рекламна кампания с изявленията за доброволната казарма.

"Тъй като колегите от ГЕРБ не са узрели още за идеята за наборната военна служба и нейното връщане, в програмата сме записали да се създадат законови условия и възможности за въвеждане на доброволната военна служба", уточни той.

Според него има желание в обществото – и от мъже, и от жени. Правят се разчети колко ще струва, а до 2-3 месеца законопроектът ще бъде готов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
15
 
! Отговори
Елементарна физика преди 6 години
Преди години един възрастен човек ви каза в една зала, че исляма е най-голямата заплаха за България и е на вратите ни.И че ние се нуждаем от християнския морал и ценности, за да устоим. Вашите съпартийци знаеш ли какво направиха ,др. Каракачанов ? Пребиха този човек! Да, точно вашите съпартийци! Ама хубаво е , че сте се опомнили. Но едно ще ти кажа-без здраво християнство-не може да устоиш на едно друго учение. Защото исляма е учение, съща както християнството! На всяко действие-има равно какво?
8
1
 
8
 
! Отговори
Дественяк преди 6 години
Барво мъжки стискай против арабските дръжки! Стискай здраво бузките дебели ,че напира ли напира ,но ако не устискаш като трети пол ще пискаш...
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм доста либерално мислеща млада жена, но продължавам да не разбирам какво е това "трети пол". Въобще не ме интересува кой как се самоопределя на скалата между мъж и жена, но такова нещо като "трети пол" няма!!!
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо триете коментара за повишените пенсионни осигуровки?! Днес беге, вие сте смотана медия! Вие обслужвате властта! Купени сте! Продажници!
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов, за първи път след 10 ноември ВСИЧКИ религии на територията на страната са единни!!!!! Такива неща се случват само при голяма опасност! И всеки истински патриот трябва да го осъзнае!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки привърженик на герб ***
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами радикалния ислям не признава трети пол.Какво се оплаквате?
2
1
 
9
 
! Отговори
МОМЧЕТО С БУЗКИТЕ преди 6 години
ги разбира тия работи...
1
0
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Бог ще Ви накаже !!! Всичките !!!