Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!

Премиерът бил на мнение за отлагане на ратификацията, Захариева - и тя
297
Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След бурния дебат в обществото "за" и "против" Истанбулската конвенция и външният министър Екатерина Захариева, един от най-яростните поддръжници на документа, се обяви за отлагане на ратификацията.

Още по темата
"Нека се изчака малко, нека се успокоят страстите, да се проведе дебатът, да се внесат законите", призова тя.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също обясни тази сутрин, че ще има отлагане на ратификацията, а по неговите думи това било и мнението на премиера Бойко Борисов.

Вчера Истанбулската конвенция се препъна в парламента, след като правната комисия отложи обсъждането й, а пък тази по въпросите на младежта направо я отхвърли. БСП пък поиска да се проведе референдум.

Захариева днес вече застъпи тезата, че е хубаво да се чуят всички гледни точки и тогава да се пристъпи към ратификацията на документа.

"Хубаво е да има по-широк дебат, а може би референдумът трябва да бъде "за" и "против" домашното насилие", коментира тя.

"Ще се внесат и закони, но въпросът е защо, след като ще се препишат текстове от Конвенцията в тях, защо да не я ратифицираме", посочи Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
18
 
! Отговори
3,4 преди 6 години
До Анонимен 218Прав си. Ще изпука от глад мего-крадливата ни "висша администрация" омотана като свински черва в шуробаджанащина, източвачите на фондовете под чадъра на властта, такива като Евгениййй Дайнов тунеядци, да му мисли безмозъчната Захариева А и без друго всички фондове спират в 2020. Времето им свърши и хапят ли хапят на последно 10. Ние работягите ще се оправим, Брюксел да не ни мисли повече.
219
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страстите няма да се успокоят. Натиснахте народа по болното място.
218
1
 
27
 
! Отговори
Тревога преди 6 години
По-страшното е друго, гледката в Страсбург. За пореден път се убедих, че политиците ни не защитават народа си. Смях се, срамувах и изпитах огромна тъга, отчаяние за народа си. Осъзнах че всичките ни политици обслужват чужди интереси и чужд народ. "Обещавам че ще приемем Конвенцията!", "Обещавам до 3 г. да няма корупция!". Как може да гарантираш нещо, което не зависи от теб? Как можеш да приемеш правен документ, без да се допиташ да народа си. Следва извода, че БГ не избира политиците си....
217
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другото важно нещо освен ИК е, че кохезионните фондове бяха за привеждане на българската икономика към конкурентност на пазара.При нас това не стана откраднаха се голяма част от парите,друга част се върна под формата на вноски,което не попречи да се вземат и едни 30милиарда заеми.Ако приемем и еврото, сценария за България ще бледнееПред този с Гърция.
216
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ НИ И ОСОБЕНО НА ЮРИСТИТЕ - ЗОРКО ДА СЕ СЛЕДИ И ДОКУМЕТИРА,ПО ВЪЗМОЖНОСТ КОПИРА В ЛИЧНИ ФАЙЛОВЕ,КАКВИ ЗАКОНИ И ПОДЗАКОНОВИ АКТОВЕ ЩЕ СЕ "ПРИЕМАТ" ОТ БАНДАТА В ГОВОРИЛНЯТА И ОСОБЕНО,ЗАСЯГАЩИ КОНСТИТУЦИЯТА!!!БЪДЕТЕ СИГУРНИ,ЧЕ ЩЕ СИ ГИ ПРОБУТАТ(НА "ПАРЛАМЕНТАРИСТИ НЕ СЕ ВЯРВА,НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА) И СЛЕД ТОВА ЩЕ "ПРИЕМАТ" КОНВЕНЦИЯТА,ДОКАЗВАЙКИ,ЧЕ НЕ ПРОТИВОРЕЧИ И НА КОНСТИТУЦИЯТА И НА ЦЯЛОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!!!!ТЕЗИ МОШЕНИЦИ МОЖЕ ДА НАПРАВЯТ И ТОВАВНИМАНИЕ!!!
215
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБрюксел само да си мръдне пръста и ще изпукате като въшки от глад, само да ви спрат еврофондовте и загивате моменталически. Няма къде да ходите, колкото повече мърдате, толкова повече ще ви боли. Конвенцията ще бъде приета....Ще изпукат от глад тези,които се омазват и крадат от еврофондовете,на обикновените хора не им пука!И кажете колко внасяме и плащаме,а не само колко получаваме!
214
1
 
22
 
! Отговори
Voter rules преди 6 години
Чл. 1. Гласуваш за ГЕРБ - получаваш Истанбулската конвенция!
213
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига, третополовите да ни казват как да възпитаваме децата.Който се чувства със" задно предаване " да ходи на разходка до Турция, там са я ратифицирали,*** казват че още бият.
212
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-правилното и евфективното,което можем да направим е масово излизане на улиците,в цялата страна и принуждаване на правителството за отказ от ратифициране на античовешката "конвенция",НО ТОВА ИЗИСКВА ВСИКИ БЪЛГАРИ ДА ОСТАВЯТ ТОПЛИТЕ СИМ МЕСТЕНЦА И ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦИТЕ И ПРЕД ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ И ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ!!!ИНАЧЕ,НЯМА ДА СТАНЕ - ще си седим,ще си мрънкаме а те тихомълком ще си подпишат!
211
0
 
9
 
! Отговори
Тодоров преди 6 години
Ще гласувам само за такива, на които (най-малко) биологичния пол и джендъра са еднакви!
210
0
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
За или против домашното насилие? Хахахахах А един дооточнителен въпрос на референдума - За или против Захариева, може ли? Как ще си толкоз нагла че да изкривиш така реферндума бе калинке
209
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какви долни НПО са за ратифициране на ИК.
208
1
 
19
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Борисов ако има нещо да каже на народа си да излизе като мъж, а не да изпраща безволевите си послушковци от парламента.
207
0
 
15
 
! Отговори
Също преди 6 години
До ШопоКакто и преглед на цялото законодателство за прочистване от възможни наредби, провилници, подзаконови актове изибщо, които прокарват ***-идеологията , защото тази конвенция е придружена от много други документи, които не трябва да се гласуват от НС, а директно правителството може да ги е приело или приеме. Трябва да бъдем много бдителни. Когато сме заедно, сме силни и можем да спрем злото.
206
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стратегия за въвеждането в българското законодателство на принципите и изискванията на Истанбулската конвенция е направено от междуведомствена група към Министерство на правосъдието включваща Фондация Асоциация Анимус, Фондация *** алтернативи, Български хелзинкски комитет, сдружение Център на неправителствените организации в Разград, Фондация Български център за *** изследвания, Фондация SOS-семейства в риск, Сдружение Алианс за защита от насилие основано на пола, Фондация Ресурсен център Билитис, Младежка ЛГБТ организация Действие, Академия на МВР и Юридическия факу
205
0
 
21
 
! Отговори
Захариева призовава преди 6 години
към преписване!"Ще се внесат и закони, но въпросът е защо, след като ще се препишат текстове от Конвенцията в тях, защо да не я ратифцираме" Едно знае баба това си бае.Министърката изобщо не е разбрала за какво става дума.Какви са терзанията на българите.Значи ще преписват като папагали и си мислят че ние трева пасем.Цяла България разбра точно и ясно колко ни унижават и колко са гнусни всички които предалгат и настояват да приемем този докумант.На преписвачите наказание.Заслужено!
204
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво "успокояване на страстите"!!!Управляващата банда почва за пореден път,с успешно прилаган подход - отлагане,медийно затлачавне и потъване в тъмнина,гръмогласен шум,около нещо друго(еврозоната) и малко преди края на "европредседателството",в тъмна доба и"успокоени страсти" - приемане!!!Точно това ни чака,ако се подведем!Затова,непрекъснато искане от целия народ на референдум,използвайки заявлението на БСП!Не обичам никаква партия,но става въпрос за оцеляване на България!!!
203
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От името на третото правителство на Бойко Борисов (ПП ГЕРБ) Цецка Цачева, Министър на правосъдието на Република България, изразява становище в полза на ратифициране на Конвенцията и приемане на новото понятие социален пол или полова идентичност
202
0
 
19
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Аз настоявам, г-н Борисов да излезе и да обясни на прос български за тея джендари, кой от двамата е жената, да стане ясно на хората!
201
0
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Не отлагане !!! Отказ от *** !!!