Трети пол? Много полове под защита на Истанбулската конвенция

Д-р Николай Михайлов: Управляващите не са готови да оспорят властта на ЕС
29 яну 2018 16:30, Анисия Иванова
266

12723 гледания   |  Още видео
Истанбулската конвенция е "куфар с двойно дъно", определи психиатърът д-р Николай Михайлов в студиото на "България сутрин".

Гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че само двама души компетентно са дискутирали въпроса с Конвенцията - професорът по конституционно право проф. Пламен Киров и юристът и четвърти вицепрезидент Маргарита Попова.

По думите на д-р Михайлов чл. 4 от документа дефинира понятие, което е извън прекия интерес на Конвенцията. Това понятието е "gender identity" и в превод означава "свободно избран пол", основан не върху биологията, а върху социалната основа, т.е. "свободно избираем пол".

Още по темата

А според т. 53 от тълкувателния доклад на Съвета на Европа в "gender identity" се включват трансджендери, травестити и други лица със свободно избрана полова идентичност, която не е свързана с биологичния им пол, уточни психиатърът.

"Това означава, че и те попадат в обсега на защита от дискриминация, както жените, които са такива по биологичен признак. Следователно не само трети пол, но и много повече "полове" влизат в обсега на Конвенцията", обясни Михайлов и допълни, че това е позицията и на професор Киров, който е специалист по Конституционно право.

По думите на д-р Михайлов страната ни е подложена на натиск от ЕС. България трудно може да вземе суверенно решение различно от това, което вече е обявено първо от Съвета на Европа, а после и от Европейския съюз. Защото това би означавало да оспорим властта на ЕС - нещо, за което нямаме готовност.

Той обясни, че българската либерална общност смята, че европеизацията на България минава през Конвенцията, която да има статут на закон в България.

"Тази общност не се решава директно да говори, че Конвенцията освен грижата за жените от насилие, внася идеология, която трансформира основни начала на българския живот, традиция и на българската правна система", обясни д-р Михайлов. Затова твърдят, че няма никакъв риск, а има едно превратно четене на Конвенцията.

Второ, има и чисто политически аспект. Българските управляващите не могат да си позволят лукса дори да отстояват интегритета на Конституцията, отсече той.

Той определи позицията на Българската православна църква за Конвенцията като "много вярна, изречена изключително твърдо", защото защитава библейски начала и българската духовност.

Това, което застрашава българската държава и народ, са радикални трансформации на българския начин на живот, допълни д-р Михайлов.

Този свободно избираем пол ще може да получи свободен достъп до образователния ни процес, настаняване в ключови обществени роли. Най-сериозното е, че децата оттук-нататък ще бъдат обучавани по този начин и въображението им ще бъде тласнато в посока да приемат собствената си сексуална ориентация като избираема, предупреди психиатърът.

По думите му организациите, който защитават този тип идеи, са факт в България, те имат финансиране и очакват много по-голямо финансиране, ако документът се приеме.

"Тази Конвенция е добре дошла. През нея се получи взрив на осъзнаване какво е да си член на ЕС в ценностен смисъл", обобщи д-р Николай Михайлов.


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тоя човек има лоша аура-то само като го видиш и ти става лошо
194
4
 
2
 
! Отговори
Бож. преди 9 месеца
Марксизма-кретенизма и социализма-сталинизма бе майстор в измислянето на нови нации на гърба на старите: значи е майстор и в измислянето на нови полове!
193
3
 
17
 
! Отговори
СС преди 9 месеца
КАКВО ИЗЛИЗА ОТ СТАТИЯТА ЧЕ ТРЯБА ДА СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ СЪС ВСИЧКО КАКВОТО НИ КАЖАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ??? АМИ НАЛИ СМЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НАЛИ СМЕ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН ЗНАЧИ ИМАМЕ ПРАВО НА ГЛАС, УТРЕ АКО ИЗМИСЛЯТ ЗАКОН ДА ТИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА И ДА ГИ ОТГЛЕЖДАТ В НЯКВИ ОРГАНИЗАЦИИ И ТАМ ДА ГИ ВЪЗПИТАВАТ ТРЯБВА ПАК ЛИ ДА СМЕ БЕЗМЪЛВНИ??? ЩЕ ИМА МАЙ ВЪТРЕШЕН ТЕРОРИЗЪМ СРЕЩО ЧУДОВИЩЕТО ЕС, ПРЕДЧУСТВАМ ГО, КАКТО ЛЕВСКИ И БОТЕВ СЕ БОРИХА СРЕЩУ ИМПЕРИЯТА, ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ....
192
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 199: Ще ти дам пример. Когато кажеш "Роди се мъжко чедо, кръстихме го Иван", това е sex. Когато кажеш, "Иване, дръж се като мъж", това е gender. Както виждаш, и в българския език мъж и жена се употребяват в различен контекст, но това не е концептуализирано в езика.
191
12
 
1
 
! Отговори
Цуци преди 9 месеца
Тоя човечец не може да си събере мислите. Не можах да го изтърпя въпреки, че подкрепям тезата му
190
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази конвенция не добре дошла
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой може ли да ми преведе Gender от английски? Аз много добре знам какво означава, но ми е любопитно като видите написано на английски каква ще е реакцията?
188
17
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 9 месеца
Такааа...Русия вече смята, че добива на шистов газ не замърсява прородата им...сега путинистите ще "прозрат", че и в България може. Ами ако Путин вземе че подпише конвенцията? "Джендърите" вече няма да са толкова страшни :)
187
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

заври си библията знаеш къде
186
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз смятам да са пенсионирам по рано понеже съм жена вече .
Даже ще осъдя България ако не ме признаят за жена .
Имам един дебел коор и две мадетта като татарски кюфтета .
Обаче вече съм жена и смятам да са пенсионирам рано . И само ако ма е набил някой - посягате на жени а !
185
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във всяка държава има закони против насилието на всички граждани и деца,дори против насилие над животни.
Защо ни е такава конвенция,след като има закони срещу насилието?Освен ако не е някаква уловка.
184
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обаче самия факт,че това се налага не по желание или с гласуване,а насила,по-скоро води към извода,че е целенасочена постепенна политика на сваряващата се жаба.
Кому е изгодно това?И кои са реалните създатели на такива конвенции?
183
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Струва ми се,че в самия ЕС или има психопати или хора които изпълняват самоунищожението на ЕС,като второто не изклучва първото.
Има някаква насочена политика за размиване и стопяване на европейските народи,стимулиране на всичко нестандартно,извратеност и социално инженерство за създаване на първосигнални,недостатъчно образовани граждани и много други подобни неща.
Обаче самия факт,че това се налага не по желание или с гласуване,по-скоро води към извода,че е целенасочена постепенна политика на св
182
15
 
0
 
! Отговори
ние не сме глупави преди 9 месеца
Просто Курнелия се изложи прекалено оглушително и сега клакьорите се опитват да замажат положението.
181
23
 
1
 
! Отговори
глупости преди 9 месеца
Този психиатър е психо. Факта че конвенцията не е публикувана и хората не могат да я прочетат достатъчно ясно говори че става въпрос за манипулация.
Комунистите не забраниха да слушаме Фреди Меркюри и нека този "професор" посочи някой който да е слушал Фреди и да е минал от другата страна.
180
2
 
17
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 месеца
Бати Бойко за твое добро е да оттеглиш завинаги тази подмолна Истанбулска конвенция, защото нещата намирисват на оставка. Какво толкова ще стане, ако България не я ратифицира. Ще ни спрат парите ли за разни програми? Те и сега не достигат до нас. Ако рекат да ни натирят от бардака си, още по добре. Ще си спасим народа и ти ще си Спасителя. Бойко Борисов - Спасителя. Звучи ката Цар Борис Трети - Обединител на Отечеството, като Крум Страшни. Как да го сравниш с Бойко Джендъра!
179
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истанбулската конвенция ще се опита да моделира понятието "съгласие" за секс. Идеята е да се даде право за оттегляне на съгласието нбе само ПО ВРЕМЕ НА СЕКС, А И СЛЕД НЕГО. В смисъл, правите секс, свършите и тя казва, че вече не е съгласна и пуска оплакване в полицията за изнасилване... Куриозно, но вече има прецеденти...
178
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде сега третия пол е виновен! Нямаме си куп главоболия та се кахърим за трети пол! Щом слънцето грее и за тези хора нека си живеят живота без да бъдат дискриминирани! Синът на Цола-Попиканата (Драгойчева) си беше от групата на жаргоните по време на 'комунизма'! С две думи нищо ново под слънцето!
177
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не въведем "гражданско партньорство" за гейовете, за да си уреждат имуществените и други отношения и да не се създава истерия (осиновяването е спорен въпрос)? Бракът си е отживелица, но нека има граници между отклоненията и нормата. Природата си е казала думата - те не могат да имат деца по естествен път, дори възпроизводствената им система да е здрава. Тези социални бомби се пускат на населението, за да насочват обществената енергия в безсмислени спорове, а не срещу глобалната олигархия.
176
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много точно казано. Браво на Николай Михайлов. Даниел Вълчев също обясни много подробно правния анализ, който е направил. А явно Антоний Гълъбов (който не е юрист, а политолог), е част от тази либералстваща прослойка, чакаща грантовете. Досега обясняваше как в конвенцията няма нищо друго освен защита на жените от насилие и колко комплексирани били българските мъже, а пък жените били много по-напредничави, защото не се включвали в дискусията. А в законодателството и сега било въведено равенството