Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!

Премиерът пита Брюксел защо някои евространи не се справят с нея
189
Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е за пример в борбата с контрабандата на цигари в целия Европейски съюз.

По думите му, освен че се отчита най-ниското до момента ниво - 6 на сто, още по-удовлетворителното е, че тази тенденция е трайна. "Това вече тримесечие след тримесечие върви, което е най-радостно. Затова и приходите в бюджета са такива", заяви премиерът, който участва във форум срещу незаконната търговия.

Той добави, че когато се защитава европейският бюджет, ще попита в Брюксел защо резултатите от борбата с контрабандата не са добри в много европейски държави.

Според него около 100-200 млрд. евро са несъбраните приходи от контрабанда в бюджета на Европейския съюз и добави, че това са "черните пари", които директно отиват някъде, а не влизат в бюджета.

Борисов даде пример, че във Великобритания има 35% контрабанда, а във Франция тя е 23,7 на сто.

Премиерът се възмути, как може в България да има само 6 на сто контрабандни цигари, а в същото време да питат дали в страната ни се води ефективна борба с корупцията. "Има борба - ето я", допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че само за януари приходите в бюджета от горивата са с 12% повече. По думите му същата схема се прилага и за горива, меса, алкохол, захарни изделия. Премиерът е категоричен, че в борбата с контрабандата се използва цялата сила на държавата.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че през 2017 г. са иззети над 50 млн. къса цигари, а над 40 млн. тона е иззетият нарязан тютюн.

Той отбеляза, че само от структурите на МВР са иззети 13 млн. къса цигари и 32 тона нарязан тютюн. Спрямо 2016 г. се отчита намаляване на количествата иззет тютюн с около 20 процента, а при цигарите - 65 на сто. Радев добави, че по този начин са предотвратени щети за държавния бюджет за над 16 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха *** *** г.рбераст
122
5
 
32
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Тоя лъж*ец како ти каже добро утро, по-добре погледни накъде е слънцето!
121
6
 
35
 
! Отговори
МИРО: преди 6 години
КОЙ ТЕ БОЙКО,ТЕБ,ОБИЧА?ТИ,КАЖИ НИ ГО ТОВА!ВСЕКИ ТИКВА ТЕ НАРИЧА,С ТВОЙТА ДЪРВЕНА ГЛАВА!!!
120
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обръща се един контейнер с *** и се броят кутиите с бандерол и кутиите без бандерол. Основния фактор за крайния резултат е кой брои. Някой да е очаквал друг резултат? Да вземат да дойдат "слабаците" от Англия и Франция и те да преброят. Резултата ще си бъде двуцифрено число, може би около 50%.
119
6
 
42
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
И това го казва една мутра. Вижте му само физиономията.
118
5
 
44
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БОЖЕ С КОЯ РЪКА ДА СЕ ПРЕКРЪСТЯ?! БИЛИ СМЕ ЗА ПРИМЕР В БОРБАТА С КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ!!! ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ДЯЛ ОТ ТАЗИ КОНТРАБАНДА Е ОВЛАДЯНА ОТ ТРИМАТА ШИШКОВЦИ, КОИТО МАФИОТСКИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА И ПОНЕЖЕ НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ГИ ПИПНЕ ПРОЦЕНТА Е НАИСТИНА МАЛЪК, НО ПЪК БАНДИТСКАТА ПЕЧАЛБА ЗА ТЯХ Е ОГРОМНА !!!
117
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти си една компрометирана криминална мутра и никога няма да бъдеш за пример. Ако някойлъже и те хвали просто ще продължаваме даизливаме върху кухата ти тиквa докатоне се разкараш доброволно или доброзорноот пейзажа .
116
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубава снимка - истинското лице на господин Борисов.
115
4
 
28
 
! Отговори
тази персона, преди 6 години
ако не е ненормална е поне нагла до безумие. Както казва д-р Филипов: "е, по-тъпо на по-високо не сме имали досега"
114
5
 
35
 
! Отговори
баци преди 6 години
Те това е гьон сурат!Я по-добре кажи как от пожарникар стана милионер, а сетне и милиардер? Като се бореше с корупцията ли?!
113
4
 
31
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Е, и.......? Какво ни грее това-пример за това, пример за онова....? Полицията ли си върши работата, прокуратурата ли , съдът ли, парламентът ли ! Кой? Народът ни грее да бъдете за пример , че сте осигурили достойно, европейско заплащане, за да живеем, а не да оцеляваме!!!!
112
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България може да е пример единствено затова как олигархията в съдружие с изпълнителната власт и правораздавателната система могат да завладеят напълно една държава. Затова сме абсолютни шампиони по корупция и на 112-то място в света по свобода на медиите.
111
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представете си Италия на 1во място, а България на 2ро място в Европа по борба с контрабандата на цигари и как се прави класацията- обръщат кошовете с *** и броят колко кутии имат бандерол и колко не!А истината е че в България цигарите се произвеждат от Пеевски- Булгаргабак и Пещерняците- кингс табако но при тях бандероли колкото искаш но по малко от полвината са истински и с платен акциз така че истната може да се разбере като се види какъв в прихода от акцизи а те намаляват. А и защо няма
110
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата ни е малка и всичко се знае!
109
1
 
37
 
! Отговори
всяка тайна е явна преди 6 години
Вчера,дъщерята на Бойко-Венета е арестувана около 10.30 ч местно време,защото е управлявала новата си кола "Бугати Широн" на стойност 3000000 долара с превишена скорост.След арестуването е платена гаранция 12000 долара ,за да я пуснат и кола та е със свалени номера в паркинга на градчето Вистървил,близо до Лос А нджелис.Нали живееше в Банки?!
108
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко да не би да взема някакъв прашец,та говори таквиз работи?
107
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мили Боже, тук е най-добре просто да замълчим в памет на светата истината. Няма какво повече да се каже.
106
34
 
3
 
! Отговори
Браво Бойко! преди 6 години
Когато позитанските агитатори ожесточено лаят срещу Бойко Борисов, това означава, че България върви уверено по своя път на европейско развитие и е абсолютно невъзможно да бъде присъединена към Евразийския съюз на азиатските тирани.
105
2
 
30
 
! Отговори
ТОЗИ преди 6 години
ПРЕСТЪПНИК ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА....ДО КОГА
104
2
 
22
 
! Отговори
Божигол преди 6 години
Лошото е не само че Боко здраво друса, друсат още по-яко и от ЕС. Състезани по надлъгване без особенно изявен фаворит.