Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!

Премиерът пита Брюксел защо някои евространи не се справят с нея
189
Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е за пример в борбата с контрабандата на цигари в целия Европейски съюз.

По думите му, освен че се отчита най-ниското до момента ниво - 6 на сто, още по-удовлетворителното е, че тази тенденция е трайна. "Това вече тримесечие след тримесечие върви, което е най-радостно. Затова и приходите в бюджета са такива", заяви премиерът, който участва във форум срещу незаконната търговия.

Той добави, че когато се защитава европейският бюджет, ще попита в Брюксел защо резултатите от борбата с контрабандата не са добри в много европейски държави.

Според него около 100-200 млрд. евро са несъбраните приходи от контрабанда в бюджета на Европейския съюз и добави, че това са "черните пари", които директно отиват някъде, а не влизат в бюджета.

Борисов даде пример, че във Великобритания има 35% контрабанда, а във Франция тя е 23,7 на сто.

Премиерът се възмути, как може в България да има само 6 на сто контрабандни цигари, а в същото време да питат дали в страната ни се води ефективна борба с корупцията. "Има борба - ето я", допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че само за януари приходите в бюджета от горивата са с 12% повече. По думите му същата схема се прилага и за горива, меса, алкохол, захарни изделия. Премиерът е категоричен, че в борбата с контрабандата се използва цялата сила на държавата.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че през 2017 г. са иззети над 50 млн. къса цигари, а над 40 млн. тона е иззетият нарязан тютюн.

Той отбеляза, че само от структурите на МВР са иззети 13 млн. къса цигари и 32 тона нарязан тютюн. Спрямо 2016 г. се отчита намаляване на количествата иззет тютюн с около 20 процента, а при цигарите - 65 на сто. Радев добави, че по този начин са предотвратени щети за държавния бюджет за над 16 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
30
 
! Отговори
ами преди 6 години
Божееееееееееее,прибери си версиите...............
82
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стадото не е гласувало за Герб! Всички знаем как вземат властта, кои са във властта и как си преразпределят икономическо и политическо влияние...
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Sa sram sram sne v eu s nsu niski pensii saplati detzki nvalidni pennsii a vie ot gerb po i dr stanahte milioneri imoti sa milioni hoteli restr kafeta i politizi mareschki bisnesnen milioner deputat simionov saschto i mn dr v nc i pravitelstvoto dezata vi s fa i te milioneri kato na parvanov sina 28 miliona na 28 g e sin4eto mu proishoda na parite na bogataachite mutri i sem im kak sa 28 g v bg ima miliarderi
80
4
 
24
 
! Отговори
Супер преди 6 години
До 68 АнонименСтадото си заслужава съдбата.
79
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не само - Да не забравяме и борбата с Пенсионерите -. нищо от това че те не нарушават Законите .
78
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МишоЗнаем да, добре, че Бойко малко я отби от хранилката, че до сега да ни бяха съсипали окончателно *** и сие
77
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубаво, но какво ще правим с тая корупция бе бате Бойко?
76
32
 
2
 
! Отговори
Туба преди 6 години
***, слушайте Боко и го гледайте в очите когато ви говори. Най-големият!!!
75
1
 
38
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Така е, у нас има само един контрабандист, самия Тиква. Конкуренцията беше отстранена.
74
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдеее, разваленият грамофон пак зацикли на една и съща писта! И ако не е виновен Орешарски, нежно посъчква европейците. Кога ли ще им падне пердето да те изпратят където ти е мястото? И лицемерите имат граница на търпението!
73
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пример сме, да... с нашите политици сме за пример единствено кое как НЕ трябва да се прави - съдебна система, корупция, здравеопазване, образование и т.н.
72
9
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Бойко Мойко ние знаем коя партия ограби държавата.Най-малко горният.
71
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, то вече контрабандата си е напълно "легална" тук ;)
70
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само от десетина магазина в Габрово могат да приберат много повече контрабандни цигари.
69
6
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Времето се затопли и решихме с едно семейство да разнообразим пенсионерския си живот като посетим възрожденския Котел.Едва издържахме два дни.Градът ни посрещна с мръсни улици и с глутници от кучета.Цяла нощ не можахме да заспим от кучешкия лай.Оказа се ,че кметът е каракачанин и имал слабост към кучетата.В отдел "Чистота" хората симпатизирали на партия БСП,а кметът е от ГЕРБ и му правили мръсно.Още едно чисто и уютно градче отиде в историята -превърнаха го на село.
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАШЕ МИ СЕ ДА БЪДЕМ ЗА ПРИМЕР В БОРБАТА С БЕДНОСТТА.АМА ТАМ НЕ СЕ ПОЛАГАТ НИКАКВИ УСИЛИЯ.
67
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За коинтрабандата не знам,но корупцията процъвтява с пълна сила,щом за дали 1,5 милиона лева да броят комарите по Дунава,а били определени 4 милиона.Стадото дава ли си сметка колко много се краде в тая държава?
66
0
 
29
 
! Отговори
Архангел Гавраил преди 6 години
Терористи на власт около Борисов крадат от бедния оставне без доходи нардо десетки хиляди милиони годишно..НЕ им пука на крадливите устенца и дупета.
65
1
 
18
 
! Отговори
БОрисов цака Европа преди 6 години
Нагли престъпници на власт около БОйко Борисов продават тежко терористични хологрмани оръжия чрез полицейски рекет.,.готвят се да продадат чрез полицейски рекет над 7 000 000 тежко терористични холограмни стикери з а увреждане на Европа маскирани като винетки и стикери за застраховки.Особенно жестоко в редни са новите холограмни стикери за тех прегледи.
64
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато казах на един ,който продаваше цигари на пазара да внимава,защото полицията идва,той ми отговори:"Докато Бойко е на власт,няма страшно".Коиментара е излишен.