Плевнелиев в SMS до Московски: Останете силни, детето ви не умира!

"Тази възможно най-голяма болка трябва да ни научи как да живеем"
6 фев 2018 11:45,
141
 Плевнелиев в SMS до Московски: Останете силни, детето ви не умира!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) обяви, че след трагедията, сполетяла семейството на министър Ивайло Московки, му е пуснал SMS, за да се опита да бъде съпричастен с ужаса, изпитан и от него самия, изгубил преди близо три години 14-годишния си син Филип.

Още по темата

"Това е най-жестоката трагедия, която някой може да изпита... Позволих си да изпратя SMS на Ивайло Московски, когото обичам и уважавам. Написах му, че ако има някой, който може да ги разбере, това съм аз, защото минах през същата трагедия", казва той пред "24 часа".

По думите му сега е важно да останат силни, да останат заедно и да повярват, че детето им не умира, то просто отива в друго измерение.

"Важно е да повярват, че то остава техният ангел пазител. То е с тях и продължава да бъде с тях. И е важно да си дадат сметка, че тази възможно най-голяма болка трябва да ни научи как да живеем. Както направих аз, позовавайки се на детската мъдрост, написана на подаръка сърце, който получих от тежко болно дете, преди да загубя своето.

И оттук нататък родителите Московски трябва да се научат да живеят - и с болката, но и с доброто, и с приятелите си, и с другото си прекрасно дете. Да бъдат силни, да бъдат заедно и да покажат, че и най-голямата трагедия няма да ни сломи и че смисълът остава. А и детенцето, в което и измерение да е, продължава да бъде част от този смисъл", завърши екс президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
18
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 6 години
Да. Пълно е с *** коментиращи тук, а сайтът с червени модератори се кефи....
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съединител!
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро всички егоистични кретено-масончета ще заприпкате към това измерение :)
47
15
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля ти се Боже, не давай на окаяния ни народ никога повече такъв плазмодий за президент.
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 22 Другар ти е Плевнелиев . От Партииното Факултетно бюро на ВМЕИ Ленин !
45
3
 
2
 
! Отговори
,,вода,, не преди 6 години
пълни с любов или омраза некакъв ,,извор ,, с горчива и сладка вода не изцелена водата в нас чиста вода от Източника на много води Възкръсналият Исус за да сме пълни с Неговата вода Божието Слово и Святият Дух ,носи се над водите бездните дълбочините на блатото ни и Бог каза Да бъде светлина и стана светлина Вседостатъчен с пълнота от любов напити нахранени душата пълна не празна хм
44
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пробутват ни го за бъдещ политик на дясното
43
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе на Плевнелиев мозъка му да не е преминал в друго измерение,та постоянно бълва някакви нелепици!
42
4
 
3
 
! Отговори
нормални сме споко преди 6 години
,,не е мой проблем,, незнаеш утре може да стане и твой като си трайкаш никой не е застрахован нормални хора сме плашливи ,,нормални,, аман от боза комунизъм на дъното сме ако незнаете от комунисти не вервайте в Бог атеисти пък предприемчивите нека покоряват висоти а вие блейте ,,бееееее,, ,,овце,, ,,кози най точно егоисти бг не
41
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росенчо си мисли, че с неадекватните си медийни изяви, ще си подобри рейтинга и един ден ще се завърне на бял кон в политиката.Нямам търпение, да видя провала му на следващите избори.
40
28
 
9
 
! Отговори
не съм аз хм преди 6 години
смешници сте вие дето се криете и коментирате като , мишоци плашоци ,, хора напред се чудят как да опазят децата си ,,плащат цена ,, а вие не обичате ли децата колко жалко за какво дишате тогава егоисти ако не обичаш чуждите като свои деца какъв родител си какъв какъв за какво гледаш деца къде да влият като теб ли ,,мишоци такива,, ,,родители,, ,,баби и дядовци,, бля бля
39
7
 
49
 
! Отговори
карина преди 6 години
До Джедай МастърДа, прав си - точно такава е истината за него. Направо ме е срам да чета нелепите му изказвания . Като има обаче кой да му ги публикува....
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименспоко той рови кофите за бандероли.
37
6
 
65
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До каринаСтруват ти се такива, защото Плевнелиев е човекът-клише. Не е много умен и затова непрекъснато бълва нелепици. Вчера беше "на крилете на любовта". Днес е "детето ви не умира". Не умира тоз, който падне в бой за свобода. Ако наистина искаше да изрази съпричастност, щеше да се обади по телефона лично и да изкаже съболезнованията си, а не да праща смс и после да се хвали за това по медиите.
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тази възможно най-голяма болка трябва да ни научи как да живеем" Е НАУЧИХТЕ ЛИ СЕ КАК ДА ЖИВЕЕТЕ?
35
5
 
27
 
! Отговори
азис преди 6 години
тея двамата споменати защо не са в ареста?
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов е мъртъв.... в сърцето ми... :D
33
3
 
69
 
! Отговори
карина преди 6 години
Не знам защо тези "напътствия" на Плевнелиев ми се струват неуместни, клиширани , малко с елемент на многознайност някаква , а да не говорим изтичането им в публичното пространство. Просто няма ли кой да му затвори устата на тоя отворко ! Малко такт, малко деликатност...
32
1
 
32
 
! Отговори
Ася преди 6 години
Московски не са единствените, загубили дете.. Но и те са хора и се случва. Жалко за детенцето, независимо чио е. Просто живота е такъв и никой не е застрахован.
31
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как е възможно смс да се публикува ?Не е ли нарушение на конституцията !