Плевнелиев в SMS до Московски: Останете силни, детето ви не умира!

"Тази възможно най-голяма болка трябва да ни научи как да живеем"
6 фев 2018 11:45,
141
 Плевнелиев в SMS до Московски: Останете силни, детето ви не умира!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) обяви, че след трагедията, сполетяла семейството на министър Ивайло Московки, му е пуснал SMS, за да се опита да бъде съпричастен с ужаса, изпитан и от него самия, изгубил преди близо три години 14-годишния си син Филип.

Още по темата

"Това е най-жестоката трагедия, която някой може да изпита... Позволих си да изпратя SMS на Ивайло Московски, когото обичам и уважавам. Написах му, че ако има някой, който може да ги разбере, това съм аз, защото минах през същата трагедия", казва той пред "24 часа".

По думите му сега е важно да останат силни, да останат заедно и да повярват, че детето им не умира, то просто отива в друго измерение.

"Важно е да повярват, че то остава техният ангел пазител. То е с тях и продължава да бъде с тях. И е важно да си дадат сметка, че тази възможно най-голяма болка трябва да ни научи как да живеем. Както направих аз, позовавайки се на детската мъдрост, написана на подаръка сърце, който получих от тежко болно дете, преди да загубя своето.

И оттук нататък родителите Московски трябва да се научат да живеят - и с болката, но и с доброто, и с приятелите си, и с другото си прекрасно дете. Да бъдат силни, да бъдат заедно и да покажат, че и най-голямата трагедия няма да ни сломи и че смисълът остава. А и детенцето, в което и измерение да е, продължава да бъде част от този смисъл", завърши екс президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
33
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Парите не вигаги решават всички проблеми нали ?!?!Може да си много богат да отидеш в супер луксозна болница обаче ако умреш и не можеш да стигнеш до болницата какво правим ?!??А може да си беден и да не можеш да отидеш в луксозна болница и да се обвиняваш че ако си имал пари можев луксозната болница и да не умре Всичко е пари даже и смъртта се купува с пари НО НЕ Е СЪВСЕМ ТАКА НАЛИ?!?Богатите също умират !!!!!
9
9
 
45
 
! Отговори
Димана Вражиновска преди 6 години
Няма по естествена постъпка от приятел.Приятел познаващ до болка тази неугастваща до края на дните си на тази земя.Аз не го познвавам, не ми е приятел, не съм техен фен. Болката ми позната, изживяна и не угаснала, до де днешен. Много сила, търпение и обичта към другото дете да им даде да превъзмогнат това НЕЩАСТИЕ. Не хулете, не забравяйте, че никой не е застрахован. Лишото идва само, не ни пита. Търсете всеки ден в всеки доброто. Дарявайте доброта.Не на злобата и простотията.
8
3
 
37
 
! Отговори
Плюфналиеф преди 6 години
До Анонимен 13В грешка си, той лично се похвали, че първия му бизнес е с хороскопи. Иначе както по-долу писаха, чемберите от Бай Х.. ой по главата явно са с латентни последствия.
7
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех, че е бил специалист и по езотеричните въпроси. :))) Може би е бил и е в друго измерение, щом така твърди той самия.
6
9
 
48
 
! Отговори
681 преди 6 години
Плювко си присвои ролята на иво инджев - на всяка манджа мерудия!Така и не схвана, че никой не се нуждае от неговите излияния? Чукнал го веднъж БХ по челото, свършил му определена *** работа и баста...
5
2
 
79
 
! Отговори
Абе Плюфналиеф преди 6 години
Това са дълбоко лични неща, пратил си СМС, защо тръбиш по медиите? Не се ли наигра вече, кой те изрови от нафталина? Ти си единствения президент с под 10% доверие в края на мандата му.
4
9
 
51
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Този човек вътре има голям проблем. Играе го спокоен, над нещата, но никога няма да забрави, нито да прости, че беше единствения президент който ДОРИ НЕ ВИДЯ ШАНС ДА СЕ КАНДИДАТИРА ОТНОВО. И да се оправдава зад починалото си дете, за това че не посмя е жалко. И затова сега обикаля като цветарка от телевизия на телевизия и плюе срещу Радев и се опитва да си изгради имидж на мъжкарче. А с тази руса пат..ца единствено по смешен стана. Московски ще си погребе детето и без твоя СМС смот..ьо
3
11
 
58
 
! Отговори
От този , който е преди 6 години
НА КРИЛЕТЕ НА ЛЮБОВТА !!!! Росенчо любовчията......и неговата синоптичка....
2
5
 
94
 
! Отговори
българка преди 6 години
Трагедията наистина е голяма. Разбирам го Роската, но не е точно така. Има значение и КАК си загубил детето си. Едно е да е болно и медицината и парите да са безсилни, съвсем друго е да си проявил престъпна небрежност и да си решил че си безсмъртен и на теб не може да ти се случи......Има голяма разлика, особено в чувството за вина....На Московски му е по-трудно, Росен да не се обажда. На всяко манджа мерудия не се слага. Откакто не е президент непрекъснато ни занимава със себе си.
1
12
 
67
 
! Отговори
ТОЯ Е ИЗТРЕЩЯЛ преди 6 години
напълно. Съболезнования за Московски и близките му, но това са пълни глупости. Никой не се е преродил или възкръснал досега. Такъв тежко болен човек беше начело на БЪЛГАРИЯ, благодарение на ТИКВАТА-ПРОКЛЯТИЕТО на последните 10 години