Борисов към министрите: Не мислете, че е-управлението ще ви се размине!

Премиерът смята, че то е най-практическата мярка срещу корупцията
70
Борисов към министрите: Не мислете, че е-управлението ще ви се размине!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично и по-активно с въвеждането на електронното управление.

Повод за това беше коментар на вицепремиера Томислав Дончев за липса на мобилизация за въвеждане на електронния обмен на документи между администрациите, става ясно от стенограмата от заседанието на правителството.

Според Дончев съществува риск за неспазване на крайния срок – месец ноември.

"Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практическата мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че не пилейте времето", призовава ги премиерът Бойко Борисов.

Дончев пък коментира пред колегите си, че мобилизацията е крайно недостатъчна и личното участие на министрите е наложително.

"В крайна сметка имате не много – осем-девет месеца това да се превърне в реалност. И няма каквато и да било нагласа срокът да се удължава. Така че пълна мобилизация", съветва ги настойчиво вицепремиерът.

По думите му от министерствата около една трета в момента участват в електронния документооборот, териториални администрации – една, от областните администрации – под половината, от общините – под половината. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ЕС СИ ИСКА ПАРИТЕ ЗА ВЕЛИКАТА ОГРАДА . ЩО ЛИ ?
50
2
 
7
 
! Отговори
ЧЕПаев преди 6 години
Боки, ще се намери камъче да катурне колата. Ни бой са.
49
4
 
11
 
! Отговори
ЕЙ, ЧЕ МАНИПУЛАТОР преди 6 години
ТИКВАТА ЩЕ СДАВА ВЛАСТТА, ЗАТОВА ОТНОВО ЛИЦЕМЕРИ. ТОЙ НАПРАВИ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР НЕДОСТЪПЕН,СЛЕД КАТО Е ПУБЛИЧЕН ПО КОНСТИТУЦИЯ. НА МУТРАТА И ОЛИГАРСИТЕ ОКОЛО НЕГО НИКАК НЕ ИМ Е ИЗГОДНО Е ПРАВИТЕЛСТВОТО - ВСИЧКО ЩЕ ЛЪСНЕ - ТАКА ЧЕ ПАК ЛЪЖЕ И СЕ ПУЛИ С ТЪПИЯ СИ НАГЪЛ СУРАТ. ТАРИКАТ СЕЛСКИ. ЯВНО НАИСТИНА СЕ ОМИТА, КАКТО СЕ НОСИ СОФИЙСКАТА МЪЛВА
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БАБА КУНА Гаче, два милиарда усвоили от Е управлението .
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРОНО ВЕЧЕ МЕСЕЦ ВОДИШ ЕВРОПАТА КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ! УСЕТИ ЛИ ГО ? ЩЕ ГО ДОКОСНЕШ !
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасчета , напълнете торбички с бандероли от няКОЙ и лепете ,лепете по събраните кутии в кофите за смет . Борете контрабанда по ваш СЛЪНЧЕВ начин .
45
3
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ДОКАТО УПРАВЛЯВАТ ГЕРБ ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ НЯМА ШАНС. ЗАСЕГА ТО Е ИЗТОЧНИК НА МНОГОБРОЙНИ ХАРЧОВЕ И ДАЛАВЕРИ НА КРЪГА ОКОЛО ПАДИШАХА.
44
5
 
14
 
! Отговори
до Евала Гоше преди 6 години
Не са луди хора,а с тези два милиарда се нагушиха яко.
43
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце вземи кирката и *** да копаеш биткойни в мините на Ковачки барем отслабнеш че всеки път като те видя ми изглеждаш по-широк и по-дебел и скоро на два стола ще трябва да сядаш.И какво стана с ония дето им взехте биткойните, да не ги продадохте че гледам пазара нещо се сринал курса му бая падна.Продал си ги и с тях суджук си си взел а бедния народ да го дy-ха както винаги става.
42
4
 
21
 
! Отговори
НЕДЕЛЯ - УВО БОЙКО преди 6 години
НЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА - В НЕДЕЛЯ , 11,02,2018Г. ВСИЧКИ В ХАРМАНЛИ ! ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ ! МИРЕН ПОХОД ПОД НАДСЛОВ - НЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА , НЕ НА РОМСКАТА АГРЕСИЯ !
41
0
 
29
 
! Отговори
Евала Гоше преди 6 години
Баце пак е във вихъра си :) какво е-правителство за 8-9 месеца, та те го правят от 2003 година и няма нищо направено, похарчиха едни 2 млрд. Та сега от днеска до утре ще го направят. Луди хора.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36 Бугатито и е подарък от баща и за коледа ,кръглия суджук от Банкя
39
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА НА БОЙКО БОРИСОВ! СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ОТ КОМУНОДЕПЕСАРСКО РОБСТВО!
38
4
 
21
 
! Отговори
МВФ към Тиквоний преди 6 години
"Към Б.Б. от МВФ: България е първа в Европа по сива икономика"
37
2
 
30
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично и по-активно с въвеждането на електронното управление."Призива е от вида "Дайте да дадем". Общата отговорност на всички министри гарантира пълна безотговорност. Ако наистина Бойко иска въвеждането на Електронно управление, той трябва на всяко заседание на Министерския съвет, това да е първа точка. Единствен отговорник да е Премиера. Стиска ли му?
36
2
 
16
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До 39 АнонименВъх бре! От туй нящо е-управление като в Естония/по долу споменаха/ няма пряка и лична кеш постъпление в офшорките му! По интересно е гАз от де да намери и къде да пласира специалната му продукция! Естония, примерно не е интересна държава за него! Шейхове там нема, а той все пак желае самият той да е толкоз богат/като петролен шейх/! :))
35
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се дали боко знае какво точно е Е-управление?
34
2
 
21
 
! Отговори
e-управление преди 6 години
както всеки си го разбира - още повече усложняване, плащане и поддържане на ненужни дейности и още повече администрация. Ако наистина искат да го направят да следват примера на Естония - електронни лични карти с които да се случва всичко - подаване на документи към всички администрации, електронно гласуване, регистрация в здравеопазването и т.н. Всичики регистири да са свързани държавната и общинската администрация сами да си намират данните. Това сега с ПИК кодовете и е-подпис е пълна тъпотия.
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До с Кеш се разминава Това Бугати колко струва и откъде са и паричките
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа към суджуците , не мислете че вдигането на цените ,данъците и таксите ще ви се размине