Родната и доброволна казарма... Ще я бъде или не?

Ще реши ли проблема с недостатъчния брой военни?
12 фев 2018 22:52, Екип на Bloomberg
93
Родната и доброволна казарма... Ще я бъде или не?
Снимка: Министерство на отбраната

Още в мирно време формированията са ни небоеспособни. Тъй като отделенията са съкратени до минимум, отсъствието и на един човек в даден екипаж води до небоеспособност на тази единица. Има проблем, който трябва да бъде решен. Така коментира предложението за въвеждане на доброволна военна подготовка ген. Кирил Цветков от Асоциацията на Сухопътните войски в България в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„И правителството, и целият народ трябва да се обърнат с лице към възможните начини да се реши този некомплект и да се формират достатъчно резерви за попълване на армията. В международен план не се знае за какво и кога ще ни потрябва тази армия. Тя не се готви за ден, два или месец“.

Според него ако това не сработи, пак няма да е по вина на хората и на Министерството на отбраната или на командирите, а на правителството, което управлява.

„Защото трябва да се намерят средства за решаване на този въпрос. Не може да остане държавата без своята въоръжена защита. Всичко в една държава се прави в името на сигурността. Ще дойде време, в което самите граждани ще поискат по-голяма сигурност“.

Вижте целия разговор във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
А не този за пред политиците и медиите. Бог да пази България.
45
3
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Ние знаем как се намират средства. Ще принудят Бойко да изтегли още заем ,който никага не мажем да изплатим.
44
2
 
14
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Армията ни в този вид е едно социално министерство. *** до ***, зет до зетя, съпруга до съпругата и т.н. . Жалко ми е и тъжно но това е истината. Реално повече от 2-3 к боеспособни и отдадени на родината войни няма. И на тези хора се гледа лошо. Обзалагам се с всеки един, че при реално провеждане на изпити, които се полагат всяка година, 70% няма да се справят, а иначе реват, че всичко е заради липсата на пари. Не господа. Всичко е до липсата на морал, но онзи морал скрит във всеки у нас.
43
14
 
10
 
! Отговори
YESSSSS преди 6 години
А дано я бъде! Чанч за мамините амбреажчета и сдух до припадък! Бой по канчето и наряд до откат. С две ръце и три крака гласувам да я бъде!
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армия и то съвременна се прави с много пари , а пари има при силно развита икономика. Ние обичаме да говорим какво трябва да се направи , ама с какво господ да мисли.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Кирил Цветков от Асоциацията на Сухопътните войски в България" ... нпо ?
40
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бъда честен, армия се създава от мотивирани хора, които ще бъдат хранени, тренирани и облечени най-съвременно. У нас младите са толкова отчаяни от липсата на переспектива, от корупцията на продажния *** паша от Банкя, отдавна милиярдер и самозабравил се ***, че кой ще се бие за него? Най-вероятно тези които ще се подлъжат да влязат в армията, да грабнат калашниците и му видят сметката. Патриотизмс у нас е унищожен, омразата към Джендъра за геноцида расте, идва му края.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъвкана тема, та чак изплюта! Няма да я бъде. Не я дъвчете повече.
38
1
 
30
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Начи ще сформирате една армия от генерали и те като най-можещи ще трепат всичко. Имаме генерали и за втора армия, а в милицията са още повече.
37
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дайте ми 3000 лв заплата и ще се върна в армията
36
18
 
17
 
! Отговори
Трак преди 6 години
А знаете ли , че 90% от днешните гейове , станаха такива в Народната Армия.
35
8
 
8
 
! Отговори
46570 преди 6 години
До Анонимен.Не забравяй че там имаше счетоводство писари момчета без "връзки" на които беше прекъснато образованието за да може командния състав да получава тлъсти заплати и много пари при пенсиониране.трябва Стимул и модерно въоръжение.Със сигурност не знаеш че храната беше по всякаква критика а в "столовите" имаше плъхове огромни плъхове
34
2
 
12
 
! Отговори
До Сидней Австралия преди 6 години
Става въпрос за Строителни войски. Тези, които не са завършили средно образование са от един точно определен контингент, те не желаят да работят.Що се отнася до предложението за доброволна казарма, ако изобщо се осъществи - там вероятно ще отиват такива момчета, които нямат работа и няма кой да ги издържа.Не е логично да се очаква, че някой, който има работа, доброволно ще иде в казарма. Тя може да се окаже шанс за момчетата, които излизат от социалните домове за сираци и няма къде да отидат.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46570Точно затова такъв тип задължителна военна служба ще бъде много полезна за една определена част от населението.За да не ни обвинят в расизъм, ще пращаме да служат там момчета, подбрани не по етнически, а по образователен критерий. Който не ще да бъде трудовак, да си направи труда да завърши средно образование!
32
0
 
11
 
! Отговори
46570 преди 6 години
кеча беше малко по различен от строитени войски аз бях в 46570 до централния затвор.Но и двата "рода" войски бяха безплатна работа много работа
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно! Искат да съживят отново кеча! (Строителни войски)
30
1
 
12
 
! Отговори
Майтап преди 6 години
Вероятно това не обмислено добре!То държавата е объркана,камо ли армия!Пък и няколко хиляди пешака срещу модерно въоръжена армия това е остаряла доктрина!Който не си е изживял младите години да се запише доброволец!Но за другите е необходимо модерно въоръжение,съпорт въздушен и наземен,ракетно покритие и бронирана техника!Военно разузнаване и още и още!Много неща други трябва да се променят първо!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм набор '84 и много добре знам къде е ШЗО-то в Плевен.
28
4
 
18
 
! Отговори
Ба преди 6 години
Каква казарма на необорудвана армия? Един АК-47 и да се превзема сливенския баир ли? Бг армията няма апачи, ф-22 или дронове.Всичко е пушечно месо.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като българите се изнесат освободени от България идва ерата на ромите.