С или без референдум: Против Истанбулската конвенция сме!

Хората искат да се провери кой как е забогатял, още не било късно
109
С или без референдум: Против Истанбулската конвенция сме!
Снимка: Булфото, архив

Дебатът за Истанбулската конвенция е доста сериозен и 86% от хората са чули за нея. Това на практика означава всички.

58% обаче не одобряват България да ратифицира документа срещу само 19%, които я одобряват. Съотношението е приблизително три към едно, сочи изследване на "Галъп интернешънъл", проведено между 2 и 9 февруари.

Още по темата

Останалите 23 на сто от анкетираните се колебаят дали Конвенцията трябва да стане факт или не.

Във всички социални групи обаче преобладава отрицанието, обобщават анализаторите като уточняват, че известно изключение правят привържениците на ГЕРБ, където близо 1/3 приемат конвенцията, а 2/5 я отхвърлят.

Според социолизите едва ли хората са много запознати в детайли с Истанбулската конвенция, но в такива обществени дискусии е важно да се провери най-вече какъв образ се е създал, изводът от проучването е, че общият имидж на конвенцията очевидно е негативен за българите.  

От темите от последните дни явно сериозно се подкрепят най-вече различните типове проверки на съответните контролни органи – проверки на имущество, проверки на кметове, проверките в железниците и т.н.

Така например 78% споделят мнението, че никога не е късно да се проверява нечие богатство. 20% обаче смятат, че вече е много късно.


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
9
 
! Отговори
истината преди 11 месеца
с конвенция или без конвенция джендъри и обратни винаги е имало и винаги ще ги има никой не може да ги спре но това не значи че трябва да ги изтребваме и преследваме а да се заемем с възпитанието на децата в семейството и училището и задължително да се въведе ВЕРОУЧЕНИЕ въпреки съпротивата на комунистите
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе от всички българи и институции блика незнание, а от Банкя и Нпо- тата като текат едни реки от знание и са ни залели.
Верваш ли си?
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Конвенцията на поробените, без право на глас, ни хък ни мък.
66
20
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
Колко незнание блика от хората които са против Истанбулската конвенция! Няма трети пол, няма ала бала. Понятието "джендър" се използва, като понятие са социална роля на запад от 60-те години. Все едно да се каже, че бисексуалните са четвърти пол, транс пети и т.н. Тези хора са хомоФОБИ. В английският оригинален текст на Истанбулската конвенция никъде не се споменава за трети, пети или десети пол!
65
3
 
1
 
! Отговори
До 63 Страхил преди 11 месеца
Бат Страхиле я пак провери хубаво айпи адреса ми и не заблуждавай хората.
64
1
 
5
 
! Отговори
като чета преди 11 месеца
Като чета коментарите---няма надежда в тази държава. Нета се владее от хора достойни
единствено за любимият си премиер; с неговото мутринско възпитания и взор в бъдещето. Докато българинът не разбере, че основният ни проблем е липсата на върховенство на закона, че от там идва и корупция и ниските доходи и липса на инвестиции и щуробаджинащината и изборът на хора като управляващите---няма да има прогрес. Всеки народ си заслужава съдбата.
63
1
 
3
 
! Отговори
Страхил преди 11 месеца
До Драги.... Не те знам в какво Скандинавие живееш, като айпи адресът ти е от Горубляне. Оттук нататък коментарите ти нямат тежест.
62
2
 
16
 
! Отговори
Драги... преди 11 месеца
Да лапат маститите адвокатски колегии и съдилища едни пари. Пък оня дет ч укал пияната ще плаща здраво. Откъде мислите че се финансират тези нпо-та,за щяло и нещяло като днес например питбулът убиец дет го настаниха в хотел. Относно неприкосновеността на децата тук ще ви кажа,че някой съсед например ви нарочи и звънне до социалните или полицията като нищо ще ви отнемат детето и няма да го видите повече. И пак почвате с адвокати и парите пак отиват при евреите. Това искат да направят и у нас в Бг
61
0
 
19
 
! Отговори
zg преди 11 месеца
Както се казва: всяко зло, за добро. Много ми се ще Джендър Паша да я вкара ИК за гласуване в НС. За другите не знам, но поне на мен ще ми се стесни избора. На следващите (в този случай очевидно предсрочни) избори, ще избирам измежду партиите, които обещаят да денонсират гнусотията.
А както и да го върти и суче Боко, ще си остане най-вече с това, как е поискал масово извращаване на децата. Тц. Това не е европейска директива. Това е под натиск на лоби от извратеняци. Всички вдянаха.
60
2
 
11
 
! Отговори
Драги... преди 11 месеца
...съотечественици. Не съм ерудит в тази област ,но определено съм против тази конвенция. Казвам ви защо. От 5 год живея и работя в Скандинавието . Това което силно ми е направило впечатление е,че именно жените и децата са неприкосновени. Относно жените-забършеш някоя пияна вечерта сутринта оная се събужда,прави се че нищо не помни и те обвинява в изнасилване . И оттам за мъжа почва адвокати и съд до дупка и плащане на съд разноски и обезщетения. Да лапат адвокатите и да се въртят едни пари....
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
продължение от 57
А какво правим с тези които не преминават през операции които общо взето са 50 % от хората самоопределили се като мъже в жени , жени в мъже ,хора в животни и тн ..
Ако мъж се определя като жена дали ще има право да ползва женската тоалетна и дасе пенсионира по рано? Как ще се отнася съдът на жалби от ишци обвиняващи в дискриминация или сбъркано обръщения към тях ? Дали хора определящи се като кучета ,котка и др животни ще имат право на глас ,данъци, имоти ?
58
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джендърите нямат място в България! Българският народ не ги иска. Затова е подложен на геноцид.
57
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се казва най голямата подробност ,ако се признаят така наречените социален пол и не стандартни модели на поведение така наречените желаещи засмяна на пола ще изискват държавата(гражданите) да им даде пари за операции и лечение (хормоналните терапии са до гроб ) .Вместо вдигане на заплати и пенсии поради ниската раждаемост на БЪЛГАРИ от бедност или безплодност ,данъците ще скочат зада има за има пари за "различните" . Не само морално и финансово ИК е неизгодна и опасна за нас.
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се казва най голямата подробност ,ако се признаят така наречените социален пол и не стандартни модели на поведение така наречените желаещи засмяна на пола ще изискват държавата(гражданите) да им даде пари за операции и лечение (хоризонталните терапии са до гроб ) .Вместо вдигане на заплати и пенсии поради ниската раждаемост на БЪЛГАРИ от бедност или безплодност ,данъците ще скочат зада има за има пари за "различните" . Не само морално и финансово ИК е неизгодна и опасна за нас.
55
1
 
28
 
! Отговори
85489898 преди 11 месеца
До Хомосексуалист
Ти нали знаеш , че ББ го е страх от протести , а да хвърли полицията срещу хората - дори и той не е способен на подобна глупост / почти /
На българина що годе едно семейство му остана , всичко останало му го ограбиха , иииии посегнат ли на него - вече бой наистина ще има , ама да не е като от 1997 -ма , дипутити барикадирани в парламента , ама този път дали ще се скрият .....
Не знам дали наистина си гей , ама заради такива като теб / нагли/ , ще го отнесат и безобидните хомота
54
1
 
30
 
! Отговори
101 преди 11 месеца
До Хомосексуалист

Българите не са франсета!На тях малко им трябва!Както българина е добродушен и услужлив майтапчия,така изведнаж може да му писне!Ако Герб хвърлят полиция срещу хората,с Герб е свършено!Вместо 33% на избори ще отидат над 90!Българина много търпи,ама свърши ли му търпилото става непредсказуем!И тогава покрай Герб ще го отнесете и вие,и то много здраво!И няма кой да ви отърве!Така че,по-полека и без заигравки!
53
2
 
28
 
! Отговори
До педер.са преди 11 месеца
Давай го малко по-скромно. Почти във всяка жилищна сграда се знае кой е гей, кой не е. И вашите хора хич не са обичани. Ако не за друго понеже правят предложения дори на малки деца. Та като се знае, че сте известни и без да излизаме на голям протест ще ви подредим хубаво. Всеки там където живее. Ние сме толерантни хора, но всяко нахалство трябва да си има граница. Тука не е Франция.
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
всички имат топки! само че на някои са чужди и отзад!
51
0
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 11 месеца
Четейки 49 Хомосексуалист/"газелката" :))/ ми се струва, че трябва да се раздават оръжията! хайде да ви видим защитниците на Конвенцията!
50
0
 
16
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 месеца
Джендърската ИК не се появява на "празно място". Нещата са подготвени отдавна. Никой не коментира, че дискотеките и съвременната диско- култура водят началото си от НЮ-ЙОРКСКИТЕ ГЕЙ-КЛУБОВЕ.....