Българинът не ще Истанбулската конвенция, иска промени в закона

Анкета на Dnes.bg: Безусловна подкрепа за документа показват 14% от хората
144
Българинът не ще Истанбулската конвенция, иска промени в закона
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Вече повече от месец обществото ни е разделено по темата за ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция.

Според противниците на документа с него се цели унищожаването на българския народ, като създава опасни норми за децата и бъдещето на страната. Конвенцията формулира понятия за пол, изградени на представата за джендър и социални роли, които отхвърлят традиционното възприятия за отношенията между мъжа и жената, смятат част от хората.

Още по темата

Застъпниците на конвенцията пък напълно отричат в нея да става въпрос за вкарването на трети пол и бъдещо легализиране на еднополовите бракове. Те са категорични, че документът цели единствено да защити жени и деца, жертви на домашно насилие.

На този етап от ГЕРБ отложиха приемането на конвенцията, но председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов отсече, че тя все пак трябва да бъде приета до края на българското председателство на ЕС. Ратифицирането на конвенцията се подкрепя от ГЕРБ, а против са Обединените патриоти и БСП. Миналата седмица левицата дори внесе искане в парламента за свикване на референдум по спорната тема.

Българската православна църква, Католическата църква у нас и Главното мюфтийство категорично призоваха конвенцията да не бъде приемана. Президентът Румен Радев също се обяви против приемането на конвенцията, докато предшественикът му Росен Плевнелиев е "За".

В разгара на дискусиите по темата екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Трябва ли да бъде приета Истанбулската конвенция? В традиционната ни анкета участие взеха точно 2600 души.

Оказа се, че противниците на документа са далеч повече. Цели 50% от запитаните са категорично против Истанбулската конвенция да бъде приемана у нас.

Други 8% са склонни да я приемат само и единствено ако от нея бъдат премахнати спорните текстове.

За 15% от анкетираните пък е по-добре да вземем най-ценното от нея и да го добавим към родните закони, а самата конвенция да не бъде приемана.

Категоричните защитници на документа са 14% от анкетираните, които виждат в конвенцията надеждата за борба с домашното насилие.

Според 13% от анкетираните пък около документът се вдига доста шум и чрез него вероятно се  прикрива нещо важно.


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
2
 
! Отговори
България преди 8 месеца
Хора едно е ясно ВСЯКО НЕШО КОЕТО Е ИЗВРАЩЕНИЯ И НЕ Е НОРМАЛНО СПОРЕД ГОСПОДА ИЛИ ЗА АТЕИСТИТЕ МАЙКАТА ПРИРОДА Е ЛУДОСТ И НЕНОРМАЛНОСТ ГОРКО НА ОНЕЗИ КОИТО КАЗВАТ НА ЗЛОТО ДОБРО И НА ДОБРОТО ЗЛО
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен

и така трябва да буде
114
3
 
11
 
! Отговори
До 97 преди 9 месеца
До Анонимен
А сега прочети и ПРИЛОЖЕНИЕТО към конвенцията - и ще ти стане ясно защо хората с разум се бунтуват, патко!
113
2
 
7
 
! Отговори
777 преди 9 месеца
До Анонимен
Всеки който започне да досажда , бива бит, независими дали е хетеро или хомосексуален, бял, черен, виолетов, пембян..
112
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 110

Просто защото в България не смеят да демонстрират гей отношения явно. Във Франция,например е друго - там може да видиш всякакви двойки да демонстрират любовта сина публични места и на никой не му пука от това.
111
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали и гледаме сега на тези, първите, дето ги интегрирахме и взеха специални права да имат "сеира", и то на наш гръб. Вършеят навсякъде безнаказани и тероризират населението. Та хайде още, че те са ни малко.
110
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такива като европейският съюз и герб ще унищожат човешкият род
109
2
 
8
 
! Отговори
89888 преди 9 месеца
До Анонимен 110
Аз познавам хора които са били бити защото са бели , други ги тормозят , защото са черни , трети защото са жълти , или в чужбина - защото са чужденци
Хората останаха без ценностна система - всички / е има и изключения / се мразят по един или друг повод , дори и в най-толерантните държави омразата е налице / справка Брайвик /
Та - нали правиш разлика между единични случаи и лишаване от права , както примерно е било в САЩ до средата на миналия век - гей ли си -> в психиатрия
108
0
 
3
 
! Отговори
много жалко преди 9 месеца
До Анонимен 109
жалко ,ч е разсъждаваш така , дано не възпитаваш деца
казваш друго си е децата да се възпитават от риалити предавания , да попиват цялата простотия от света , после се чудим защо пада границата на лицата извършващи тежки престъпления
107
2
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 9 месеца
Гледах преди няколко дена документален филм за един, който е с дженър куче, като дете гледал филм, в който героят сънувал, че е куче.
Детската психика е уязвима! Индоктринирането на ЛГБТ идеология в децата е заплаха за съществуването на обществото и видът ни! Без да имаме идея на какво точно се дължи отклонението хомосексуалност, е социално самоубиство да прилагаме социален инженеринг за безполовост!
106
2
 
10
 
! Отговори
57547654674 преди 9 месеца
До Анонимен 108
Ами ако дете се влюбва в по - възрастен ???
знаеш как учениците се влюбват в учителките си
ей вземи един макрончо - той 15 каката тогава била на колко - май 39 , говоря когато чувствата са взаимни
изобщо не ме засяга какво правят гейовете вкъщи , но да искат да натрапват това нещо на децата и на обществото - еее няма да се получи , не е редно
105
5
 
19
 
! Отговори
Ей, ЛГБТ-та, преди 9 месеца
Много сте нагли! Първо, хомосексуализмът е сексуално отклонение и такива двойки НЕ СА РАВНИ на хетеросексуалните! Второ, те НЕ ТРЯБВА да отглеждат деца и да пропагандират отклонението си! Трето, ИК въвежда половонеутралното образование в училищата за ВСИЧКИ ДЕЦА, а не само за транссексуалните такива.
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно са си развявали прекалено перата забучени в задниците им! Никой не обича извратеняците, и особено траверсите!
103
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 104
Аз познавам хора, които са бити поради сексуалната си ориентация или вида си тук в България.
102
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 106
И защо трябва децата ми да се психясват с вероучение?! Аз съм против религиозните простотии и не смятам ,че някави идиотски притчи и легенди биха научили децата на добродетели.
101
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 107
Не намирам връзка. Ако педофил ти закача детето, което не може да се пази само, е подсъдно и така трябва да бъде. Ако обаче аз реша да обичам и живея с човек от собствения си пол, който желае да бъде с мен не виждам какво би пречило това на обществото. Дали съм омъжена или женена какво те бърка теб?! С какво те ощетява?!
100
6
 
8
 
! Отговори
8689698869 преди 9 месеца
До Анонимен 103
И пак да кажа - защо защитавате само правата на ЛГБТ общността , а тези на педофилите ?????
Нали и те се раждат така - защо те биват затваряни , кастрирани , съдени , убивани и т.н - ами да им признаем и техните права , да учим децата ,ч е няма нищо лошо в това да имат връзка с възрастни батковцки и какички и да се женят за тях и т,н !!!
Нали не мислиш , че педофилията е заразна ??? ОТ информация - педофил не се става / звучи ли ти познато ???? /
99
4
 
10
 
! Отговори
90788787 преди 9 месеца
До Анонимен 102
Изведнъж всички се загрижиха за правата на жената , особено ЛБГТ - НПО-та
Ами да бяха "натиснали " да се въведе едно вероучение за децата - църквата учи на добродетели
Но такъв рев беше ,ч е ще им повредят децата ....
Виж запознай се с труда на джудит бътлър "Feminism and the Subversion of Identity - идеоложката на джендърството - емиииии жената затова се бори - да се премахне биологичния пол като основополагащ за една личност , и да се замести от социалния , психологическия
98
4
 
18
 
! Отговори
88989889 преди 9 месеца
До Анонимен 102
А какво е мястото на жената според теб ???
Така ни е създал Господ - жената да ражда , няма как да е обратно , и в резултат от това се пораждат и стериотипи - да откежда децата , да възпитава и т.н . Изразът " майчина любов " и той ли е стериотип ???
Или това ,ч е по време на бремеността се изгражда връзка между детето и майката , която няма как да бъде обяснена
Лично аз не познавам семейства , които възпитават децата си , че жената е слугиня вкъщи и такива подобни
97
3
 
16
 
! Отговори
879899 преди 9 месеца
До Анонимен 103
Ти не можеш да сблъскаш едно 7 -шно дете с подобна информация , ми то ще лудне , психиката му ще се разбие
то на далеч по прости въпроси не може да си отговори , а какво остава за това , че момчето може да бъде момиче и обратно , как се проумява подобно нещо
Аз не знам в БГ - хора от ЛГБТ общността да са бити , или да търпят някакво принудително лечение , или да са нарушавани правата им . И техните прави са защитени , както на всички малцинства