С Плевнелиев и с нова цел, Деси се цели в успелите българи

Занимавам се с истинска журналистика, възкликна екс синоптичката
15 фев 2018 15:40,
123
С Плевнелиев и с нова цел, Деси се цели в успелите българи
Снимка: архив "Булфото"

Деси Банова започва да търси успелите българи по света. Всъщност тя вече намери един от тях, Росен Плевнелиев, който често разказва, как е тръгнал със скъсани дънки от паркингите в Германия и е стигнал до президент на България.

Любовта между двамата прикова за дълго погледите на българите, а Деси реши да слезе от екран като водеща на прогнозата за времето. Сега, след като вече са официално заедно, тя се захваща с ново предизвикателство.

Банова е категорична, че е взела сама решението да каже "Сбогом“ на времето, въпреки информациите, че Плевнелиев е настоял приятелката му да прекрати кариерата си заради новото й положение в обществото.

Още по темата

Деси отрича и друга информация, появила се наскоро – че ще оглави Агенцията за закрила на детето. Тя научила за това от журналист, който й се обадил да я попита наистина ли се стяга да поеме шефския пост.

"От журналиста разбрах какво се пише по мой адрес. Нито съм получавала подобно предложение, нито някога бих приела да се занимавам с нещо, в което нямам опит", обясни Банова пред "168 часа" и нарече това поредните спекулации по неин адрес.

Лъжите по неин адрес я направили по-мъдра и тя започнала да да се научава да не обръщам внимание на лъжите, които се пишат за нея и за близките й хора.

"Така определено се живее по-добре", категорична е Деси Банова.

За новото си предизвикателство казва, че след 20 години на екран като синоптичка, решила че й е време за нещо ново.

"На практика постигнах всичко в предишната си работа. Утвърдих се на екран и направих филм за климатичните промени, с който спечелих престижна награда в Ню Йорк. И ето че дойде време за ново предизвикателство. Ще правя своя рубрика за успелите българи", разказа Деси Банова пред "168 часа".

Тя вече е имала няколко много интересни срещи с успели нашенци, които са натрупали ценен опит в чужбина и след това са се върнали, за да го приложат на родна земя.

"Още в първия епизод ще покажа 33-годишния Александър Рангелов, който има куп награди за иновации, а най-ценната му е връчена лично от милиардера Илон Мъск", обясни бившата вече синоптичка.

Първият епизод от рубриката ще бъде 24 часа след рождения й ден.

"Съдбата ми прави подарък. Иначе няма да имам възможност да празнувам. На другия ден ще ставам рано. Ще оставя купона за събота", признава Деси.

Тя преживява известен шок, когато й се налага от едночасов суров материал да направи 10-минутно видео.

"Знаех си, че няма да е никак лесно, но вече започвам да влизам в релси. Хубавите неща са много повече от трудностите. Занимавам се с истинска журналистика, срещам се с интересни хора, провокирам ги да покажат най-доброто от себе си. И не на последно място - вече не ми се налага да ставам в 4:30 сутринта и имам повече свободно време за дъщеря ми", разказва още Деси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
29
 
! Отговори
ами преди 6 години
Преди ми се повдигаше от ***,сега и от двамата....
32
3
 
23
 
! Отговори
горката тя и Розен преди 6 години
тая верва ли си като мига или мига когато си верва, защото Рогатналиев е смелото момче на Тиквената революция. та мноо мно да се недуе с тиа скъсани дънки, защото хората са видяли че са здрани на колената и порната в посока петата му тояка и то точно!Познай кой ще те суджучи за вечеря, па после от едун час мейкай 10 минутен разговор за приказките
31
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за хората не е разбираемо как след 20г метеорология се става истински журналистможеше още тогава да го стори, но нямаше акъла да скочи в правилното леглоизлиза, че човек явно поумнява когато прави едно нещо достатъчно дълго
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Посланик РубинТо останал ли е някой след оня ден в Сирия?
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принц Хари и неговата скочибра да подават оставки. Те това е истинската звездна двойка
28
3
 
23
 
! Отговори
Посланик Рубин преди 6 години
Другарю Путин, моля пратете един чеченски "чистач" от СМЕРШ на Плюфтата че досади на всички.
27
3
 
27
 
! Отговори
АМАН БЕ ХОРА преди 6 години
АМАН ОТ ДЖЕНДАРИ
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лИбоФ и още нещо....
25
2
 
60
 
! Отговори
Митев преди 6 години
Никаква синоптичка не е, а декламатор на прогнозата на времето. Да си метеоролог и синоптик трябва да си завършил поне физика и метеорология. Тя е завършила УНСС международен туризъм. Негде Ямбол, негде Стамбул. И (съвсем случайно) талантът и изгрява след като стана любовница на БИВШИЯ президент!!! Предлагам да си изберем следващия път ЖЕНА за президент та дано и Емо Чолаков да му изгрее таланта. Повръща ми се от тези двамата вече.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на бас че на тоя хасиендата му на Халкидики ще гори.
23
2
 
39
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Росен е Банов.Всеки ден копнея да ги видя банови и да чуя ценните им мисли.Какво са яли, как са спали, къде карат ски.
22
3
 
40
 
! Отговори
ПОВРЪЩАМ преди 6 години
Местя за блажните хлюзгави мазници от лигав подлизурков вид. Тия явно са решили да бият рекорда на Гинес по събрани негативизъм и антипатия.
21
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев е настоял приятелката му да прекрати кариерата си заради новото й положение в обществото----Ъ? Какво е "новото й положение в обществото"? Да не би да е станала царица, а България монархия и аз да съм пропуснал?
20
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Прави първия милион от държавни поръчки на Костов през 1999 г. и спекула с имоти купени на безценица.
19
5
 
34
 
! Отговори
ха-ха преди 6 години
Тая ..... е с *** САМО ЗАРАДИ МЪНГИЗИТЕ МУ! Всичко останало са празни приказки!!!
18
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почвам да си мисля, чо каквото можа вече е изцицала от тоя - успелия никаквец и сега ще започне да издирва следващи успели. (подходящи за същата процедура)Схемата и е ясна, на защо от това ще прави предаване не ми е ясно.
17
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бати цинизма. Все едно гледаме на Софиянски дъщерята.Ако слушате и бачкате, ще вземате 500-700 лв чисти и ще си мечтаете безплатно. Хайде стига с тия стари рефрени, от партийни секретари първи бизнесмени и капиталисти, но го няма бодрия комсомолски ентусиазъм на трудещите се. Няма как да вземете плюсовете от дватя строя в банковите си сметки. За да се замогне някой това става с експлоотация на други. Няма как от нищото да се създават блага. Единствено става преразпределяне в някаква форм.
16
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде... поредната платена статийка в просллава на Прецеданта и със сниччка на тези два ***.Отвратителна досада.Кого интересуват глупостите, които сте писали в този пасквил, освен може би някой спонсор, който ви поръчва подобни статии?!?
15
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам кой от двамата е по-пецакан от човека до себе си !
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е поне Виаграта ще поевтинее!:))))))