Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера

Ратификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието
Обновена: 17 фев 2018 19:31 | 17 фев 2018 19:30,
247
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Още по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
35
 
! Отговори
НЕ НА КОНВЕНЦИЯТА преди 6 години
Баце да вземе едно копие от конвенцията, да го подпише и да го даде на тая жена, а тя да си го носи винаги със себе си и в случай на насилие да го показва на насилника. Така сигурно насилника ще и чете вестник.
23
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече циркове и маскаради българският народ не желае истанбулската конвенция, а съд и прокуратура да заработят и да изкоренят корупцията.
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича на спечелилите от лотариите на шиши .
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това си е минало и заминало,а в сегашните времена вече има изнасилени "мъже".
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно как така ще я изкарат от дома и и ще я качът на такси? Докато са я дърпали не е ли могла да вика или е имала нещо в устата? И с конвенция и без конвенция няма ли държава и закони такива като тази ще си ги опрашват на почивки. Как ще те спаси конвенцията от изнасилване ще ходи по теб като куче и ще лае ли? Няма ли съд който да вкара насилвачите поне 20 г. в затвора не те спасява конвенция момеееееее! Ще ти го пускат у сите отвори до ти става кеф!
19
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.Първо жено, българското общество не е нужно да подписва някъв лист хартия, за да доказва, че е против насилието и второ, борбата с насилието се осъществя със съд, белезници и решетки, а не с веене на флагчета с дъгата и обучение за смяна на пола.
18
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтин номер на получаващия 7000лв премиер
17
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
/банкянския с тоя номер ли сега ще ни излизаженички ще пишат за конвенциятаами в тая конвенция няма нищо повече за защита на жените от съществуващото в българското законодателствостига с тия банкянски номера те са за ***.ло умници демек електората дето го ибира
16
2
 
35
 
! Отговори
63946 преди 6 години
И сега има закони срещу насилието, склоняването към проситтуция, трафика на хора... По-важно е да се спрат примините, които пораждат тези явления. А това не става с ковнеции, договри, харти и съглашения. Когато хората живеят по-човечно, когато хората са добре образовани, когато хората получат в детството си урока за взаимно уважение, нма да има бити и изнасилвани жени и мъже. Кооогато престпъникът знае, че за него няма да има наказание, нищо нем оже да помогне на жертвите му.
15
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилниците над госпожата са в затвора.Получила е възмездие.Сега тя е пионка в ръцете на джендърите.
14
1
 
47
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Ако историята не мине, ще трябва да измислим нова.
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стар комунистически номер. По татово време трудещите се се скъсваха да "пишат" писма на Първия и да го молят да помогне за прокарване на някое непопулярно решение.
12
0
 
22
 
! Отговори
до Дидката преди 6 години
Така е Дидка- кат станем сите ***, нема да има кой да ви оправя
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си пишем колкото ние кеф а на които.нее входа е свободен а *** наи малко ме интересува от истината боли и ще боли докато я разберат
10
8
 
7
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Що не ме изберете за БГ президент? Курица не птица Болгария не заграница! И без туй всичките ви политици ми козируват. Всичките драскачи ще ви пратя в Сибир!
9
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е жената има и мъже които бяха подигравани плюти без причина в ловеч на млади години не от родители а от такива дето са израснали ие краино време тия боико да ги прати там дето им е мястото знаят се кои са отношенията и до ден днешен са такива пожелавам и успех занапред на тия до един
8
15
 
16
 
! Отговори
Фредерика Могерини преди 6 години
Под егидата срещу джендърите тече процес на връщане на България в Пети това губерния. След като откраднаха 10 млрд. от Белене и КТБ, сега ще му харижат и ВПК.
7
3
 
32
 
! Отговори
пишат на закончета преди 6 години
Наивници. Всички закони, от последните години се пишат в услуга на един или друг олигарх. И за всеки случай си назначават и верни кучета за шефове на прокуратура, следствие и съд.
6
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коя държава въпросната конвенция се е явила ,като пречка на мераците на изнасилвачи ,ревниви съпрузи или насилници???? В нито една! За всеки извършен криминален акт си имаме закони ,които предвиждат присъди и не ни е нужно "*** образование" !!!
5
3
 
43
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Ако българският парламент реши,може да направи специален закон за насилието във всичките му варианти.Да се криминализира и с едни сериозни ефективни присъди може да реши проблема и без тази конвенция.Но дали ще го направят?