Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера

Ратификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието
Обновена: 17 фев 2018 19:31 | 17 фев 2018 19:30,
247
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Още по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
34
 
! Отговори
Малка справка 7 преди 6 години
Казано накратко -Истамбулската Конвенция е прелюдия към нещо по-страшно. В крайна сметка - узаконяване на Кръвосмешението и обявяване на противниците на ***-ИДЕЛОГИЯТА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
43
4
 
36
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Ако таз фца си мисли че ако се приеме тази глупост и няма да има вече отвличания ,изнасилвания и проституция е в голяма грешка...
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете всеки въобразяващ се като жина и направете България нормална страна.
41
2
 
50
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, хора!!!Ще гласувам с две ръце за Закон за защита на жените и децата от всяко физическо, психологическо и морално насилие.Но, така наречената "Истанбулска конвенция" е ПРИКРИТИЕ за друга форма на физическо и морално насилие над децата ни и срещу самото естество на човешката Природа!!!!Не го ли разбирате?????
40
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В никакъв случай България не трябва ,да приема Истанбулската конвенция!Приеме ли я,ще приеме и косвеното обвинение,че в сегашното законодателство насилието над жени,деца и ,,третополови" не се преследва от закона.Една от целите на тази конвенция е тази!Все едно тези списвачи на конвенцията са ,,открили топлата вода"!
39
2
 
3
 
! Отговори
Малка справка 6 преди 6 години
Бътлър се смята за най-значимата теоретичка на куиър теорията. Както и ***, куиър е дума, конфискувана за нови съдържания. Думата queer трябва да неутрализира зависимостта от понятия, които дори при отрицанието на хетеросексуалността все пак я предполагат, като лесбийски, гей, би- и транссек- суален. Куиър е просто всичко, което не е straight (нормален = хетеросексуален).
38
1
 
8
 
! Отговори
Малка спрвка 5 преди 6 години
В табуто върху кръвосмешението Бътлър вижда причина за фантазмата на половата идентичност като мъж или жена и причина за табуто върху хомосексуалността. Следователно то трябва да се премахне. Тя казва: Табуто върху кръвосмешението е юридически закон, който едновременно забранява кръвосмесителните актове и конструира някакви родово-полово белязани субективности чрез механизма на принудителна идентификация...
37
2
 
34
 
! Отговори
Fake taxi преди 6 години
Са това домашно насилие ли е или е престъпление по наказателния кодекс...аз мисля че отвличането, изнасилването, и превръщането в бяла робиня и сега е престъпление...
36
2
 
18
 
! Отговори
Малка справка 4 преди 6 години
пари текат в милионни потоци от кранчетата на ООН и ЕС към ЛГБТИ организациите, които ускоряват *** мейнстрийма. (ЛГБТИ е възприетото международно съкращение за лесбийки, гей, би-, транс- и интерсексуални.) По-умните, академично образованите, получиха власт в международните организации, в университетите, медиите и съдилищата. В табуто върху кръвосмешението Бътлър вижда причина за фантазмата на половата идентичност като мъж или жена и причина за табуто върху хомосексуалността. Следователно то трябва да се премахне. Тя казва: Табуто върху кръвосмешението е юридически закон, който едноврем
35
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има престъпно прости хора. Такива, които с простотията си се явяват съучастници на най-големи престъпления, включително към децата им. Като тази жена. На която не й стига акъла да вдене, че "защитата на жените" е само прикритие за извращаване на децата.
34
1
 
32
 
! Отговори
друг преди 6 години
Насилието срещу жените нараства с 80% в първата година след подписване на "конвенцията" в Германия.
33
4
 
39
 
! Отговори
Antonim преди 6 години
Дълги години аз и децата ми бяхме жертви на домашно насилие. Слава Богу, че с развода всичко приключи. С огромно внимание няколко пъти прочетох така наречената Конвенция. Напълно съм убедена, че тя не би решила проблемите на жените, но би създала твърде много проблеми на държавата, децата и тяхните родители.
32
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 6 години
И какво...конвенция ще ти спаси ли от насилници? Брееее
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ще промени Конституцията за да ратифицираме защото има конфликтни точки . Вместо да каже или направете изключение за нас или няма да я ратифицираме.
30
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само бой, *** и сръбско ги оправя простите родни женоря.
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемането за нови закони и конвенции срещу насилието не решава абсолютно нищо, ако съдът не си върши работата и не дава справедливи присъди. Омръзна ми да слушам как хората, които имат резерви към въпросната конвенция подкрепят насилието. И между другото е нелепо конвенция срещу насилието да бъде приемана насилствено против волята на народа.
28
4
 
25
 
! Отговори
Малка справка 2 преди 6 години
8. Кондиционирането на децата да вярват, че химическите и хирургическите методи за смяна към противоположния пол са нормални и здравословни, е злоупотреба с деца. Подкрепата на несъответствието между половете като нормално чрез публичното образование и правните политики ще обърка децата и родителите, което ще доведе до повече деца да се насочват към половите клиники, където ще им бъдат давани лекарства, блокиращи пубертета. Това, на свой ред, практически гарантира, че те ще избират живота си от канцерогенни и иначе токсични хормони от кръстосано-половите органи и вероятно ще поискат ненужн
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева."Значи в държавите ратифицирали конвенцията, вече няма изнасилвания и дискриминация, нал тъй?
26
1
 
26
 
! Отговори
Малка справка преди 6 години
САЩ КАЗАХА: *** ИДЕОЛОГИЯТА ВОДИ ДО ЗЛОУПОТРЕБА С НАШИТЕ ДЕЦА!!!pan.bg/view_article-58-418581-sasht-kazaha-dzhendyr-ideologiyata-vodi-do-zloupotreba-s-nashite-deca.htmlАмериканският колеж на педиатрите приканва здравните специалисти, преподавателите и законодателите да отхвърлят всички политики, които карат децата да приемат като нормален живот химическата и хирургическата промяна на противоположния пол. Фактите не идеологията определят реалността.2.Никой не се ражда със социален пол (***). Всеки се ражда с биологичен пол. Социалният пол (***) (осъзнаване
25
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега десетки "жертви на насилие" ще се скъсат да ни убеждават, колко е хубава истанбулската конвенция. Спестете си, моля ви усилията. Каквото и да правите, сатанинската конвенция няма да бъде приета.