Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов

"Барометър България": Управляващата коалиция е стабилна
569
Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов
Снимка: архив, БТА

43% от българите заявяват, че одобряват дейността на правителството към средата на февруари 2018 г. Данните са от проучване на Барометър България в периода 5-14 февруари сред 958 души, финансирано със собствени средства.

Българското правителство излъчва стабилност. Фактът, че страната ни е поела Европредседателството очевидно засилва усещането у българите, че в държавата се работи и върви напред, посочват социолозите.

Според тях доверието в правителството се подхранва и от ръста в доходите. Възнагражденията в страната продължават да растат, като през декември миналата година средната брутна месечна заплата достига 1123 лв., което е увеличение от 11% спрямо същия период на 2016 г., по данни на Националния статистически институт. Така средното нетно месечно възнаграждение през декември става 875,9 лв.

Безработицата беше сведена до практически статистическо отчитане, а бизнес субектите се сблъскват с непознат феномен за България - липса на каквато и да е работна ръка, допълват от Барометър.

Министър-председателят Бойко Борисов има одобрението на 36% - с процент повече, сравнено с последния месец на миналата година.

Вицепремиерите Екатерина Захариева, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Томислав Дончев получават доверието съответно на 22%, 13%, 34% и 27% от участниците в анкетата. Сравнено с декември 2017 г. се наблюдава спад от 4 пункта в доверието към Екатерина Захариева, с 1% се повишава доверието към Валери Симеонов и с 2% към Красимир Каракачанов, а при Томислав Дончев няма промяна.

Според социолозите определено представителите на Обединените патриоти трупат точки заради твърдата си позиция срещу ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това обяснява и спада в доверието към вицепремиера Захариева, която е един от най-големите защитници на приемането на документа. Тук следва да се отбележи, че анкетата е направена преди министър-председателят да обяви, че ГЕРБ оттегля предложението си за ратификация на конвенцията от Народното събрание за допълнителното й обсъждане.

Като цяло нивата на доверие в правителството сочат, че управляващата коалиция е стабилна и има добра спойка между политическите субекти в нея, изтъкват от Барометър България.

 

Период на провеждане на изследването: 05.02.-14.02.2018 г. сред 958 души на възраст над 18 г. чрез телефонно интервю, финансиране - собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
21
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Страната е в подем благодарение на Генерал Борисов. Правителството е стабилно колкото и да се опитват да го съборят Кyрнелия и ***.
411
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
136 % харесват Тиквата бе. Какви са тия смешни само 36 %.Я веднага да поправите цифрите, докато Прасилян не ви е уволнил.
410
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настоящато олигархомедия уж не го харесва ама трие неудобните коментари спрямо гробарите. От харесване или от страх решете вие.
409
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доходите растяли, ама цените растат истински - преди две години една паста гараш в една сладкарница беше лев и нещо, сега е 4,60 левчета. Дайте и други примери българи да се видят управляващите какво са постигнали, освен личното си крадене де. Него си го знаят най-добре. Колко апартамента има русенския македонец?
408
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички гербави кметове са на каишка към местния най-едър бизнес. И той им нарежда - първата ви и постоянна задача е да гоните всички чужди инвеститори, а ако има кофти между тях като гръцка шивачница ги пуснете, за да се разочароват хората от чуждите инвестиции. Нито една гербава община няма да отлепи от дъното докато тая основна олигархозадачка се изпълнява.
407
2
 
24
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
Слаба бира!Бай ви Тошо (ментор, патрон и кумир за Рапона) го подкрепяхме 99,99%Но видяхме какво му се случи.А иначе тия лакеи от разни пиар агенции отдавна са ни известни.
406
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етническите партии са герб и дпс, ако не е ромс-турс електората ще им видите колко малко избиратели имат тия две коалиционни партии. В България днес има етническо-националистическа коалиция, стигнахме медиите на Пеевски депутат от ДПС да хвалят националистите - честита ви коалиция ГЕРБ-Патриоти душа дават на народа за мъки и тегла и ДПС, които винаги гласуват с ГЕРБ и Патриотимните ни партии.
405
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как 36 процента го харесват - 96 процента го харесват, 96 процента от олигарсите са плътно зад него - как иначе на протестите срещу Орешарски можеше мотивацията да е 300 лева. 97 на предишните протести беше десет пъти по-ниска мотивацията, ама тогава пак олигарсите изкупиха и изнесоха житото. А народа заблуден верва на медиите, верва и на цара, а той дойде с интегро-изборната далавера - интегралната бюлетина и вече няма медийна свобода и честни избори. 36 процента аре къш метепропаганди
404
2
 
42
 
! Отговори
Избягал от бг преди 6 години
След още няколко годинки ще останат само ромчета пенсионерчета и вие гадини оправляващи с тоя напредак незнам българино докога ще чакаш убии с камани таа гад бойкова
403
1
 
11
 
! Отговори
Към автора преди 6 години
Ще растеш.
402
2
 
29
 
! Отговори
дядо йоцо преди 6 години
бря,бря, но народа ни е недобря, страда, пенсии от 200 лева, необходими 581 лева, ад-министрация с огромни заплати, та и втора за работа в същото работно време, корупция-първи в европа, продажни политици, парламент с най-много служебни коли /австрийс-кият има само четири бр./, съдебна система-олеле, реформи-само на думи, учениците бият учителите, в селата няма кьорав полицай, а с най-много полицаи в европа-и прокурори.
401
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се връща БСП,че останахме без население,геноцида над населението и бягството на населението най-много ме тревожи.Останалото майната му!
400
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
борисов е бита карта. след като всички разбраха, че сорос му го слага отзад, вече никой не го взема на сериозно.
399
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кекавият футборист .И с филията с мас в едната ръка ,с другата играе футбол . В свински тръст .
398
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЕРБ! А ГЕРБ върви с Ердоган . Турски поток ,АЕЦ Аккую ,съжетелство ,
397
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А бе Истамбулският член ли ? ГЕРБ мисли за вас .
396
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А бе Ами той е тука ..члена де !От Банкя ,на БКП .
395
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САМО ГЕРБ Жалък си ! 36 милиарда ,ама2016- 2017 година !
394
26
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ! преди 6 години
ГЕРБ! ГЕРБ! ГЕРБ спря ДПС и помощниците им от БСП. Госпожа Лъжа каквото иска да говори - хората помнят, че БСП винаги върви с ДПС
393
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На думи, на думи

Спонсорирани публикации