Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов

"Барометър България": Управляващата коалиция е стабилна
569
Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов
Снимка: архив, БТА

43% от българите заявяват, че одобряват дейността на правителството към средата на февруари 2018 г. Данните са от проучване на Барометър България в периода 5-14 февруари сред 958 души, финансирано със собствени средства.

Българското правителство излъчва стабилност. Фактът, че страната ни е поела Европредседателството очевидно засилва усещането у българите, че в държавата се работи и върви напред, посочват социолозите.

Според тях доверието в правителството се подхранва и от ръста в доходите. Възнагражденията в страната продължават да растат, като през декември миналата година средната брутна месечна заплата достига 1123 лв., което е увеличение от 11% спрямо същия период на 2016 г., по данни на Националния статистически институт. Така средното нетно месечно възнаграждение през декември става 875,9 лв.

Безработицата беше сведена до практически статистическо отчитане, а бизнес субектите се сблъскват с непознат феномен за България - липса на каквато и да е работна ръка, допълват от Барометър.

Министър-председателят Бойко Борисов има одобрението на 36% - с процент повече, сравнено с последния месец на миналата година.

Вицепремиерите Екатерина Захариева, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Томислав Дончев получават доверието съответно на 22%, 13%, 34% и 27% от участниците в анкетата. Сравнено с декември 2017 г. се наблюдава спад от 4 пункта в доверието към Екатерина Захариева, с 1% се повишава доверието към Валери Симеонов и с 2% към Красимир Каракачанов, а при Томислав Дончев няма промяна.

Според социолозите определено представителите на Обединените патриоти трупат точки заради твърдата си позиция срещу ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това обяснява и спада в доверието към вицепремиера Захариева, която е един от най-големите защитници на приемането на документа. Тук следва да се отбележи, че анкетата е направена преди министър-председателят да обяви, че ГЕРБ оттегля предложението си за ратификация на конвенцията от Народното събрание за допълнителното й обсъждане.

Като цяло нивата на доверие в правителството сочат, че управляващата коалиция е стабилна и има добра спойка между политическите субекти в нея, изтъкват от Барометър България.

 

Период на провеждане на изследването: 05.02.-14.02.2018 г. сред 958 души на възраст над 18 г. чрез телефонно интервю, финансиране - собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
1
 
51
 
! Отговори
Malee преди 6 години
Стига платени статистики и новини! Никой не го харесва този! Да се маха! Тотално всичко прецака! Държавата е разграбена, хората избягаха!
391
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** *** g.rberast samo razsmiva xopata
390
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ***
389
3
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
36% na 36% kolko sa a ei tolkoba xaresvat premiera,nedeite zablijdava xorata
388
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най-отдолу,изследване с "финансиране - собствени средства"!Благодаря за вниманието!
387
32
 
15
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 6 години
Като отворя сайта на БНБ и гледам2007г - 16 милиарда дълг - БСП + ДПС2009г - 36 милиарда дълг - преди да дойде ГЕРБ2018г - 32 милиарда дълг - след фалит на КТБ и разплащане на борчове...Сайта на БНБ - външен дълг... всеки може да види истината... другари времето на лъжите отмина!
386
1
 
14
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Г Е Р БА да се върне член Първи(за ръководната роля на Партията) не искате ли?
385
0
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
А бе тя и Гърция се развиваше чудесно,докато в един момент не се оказа че кредитите са стигнали потресаващи размери!Ние вървим точно по същия път!Боко разпределя едни пари както му падне и хич не се замисля като взема заеми.Пак добре,че не сме в Еврозоната,че тогава какво чудо ще стане...То в Гърция поне хората видяха нещо от парите,а тука само Суджуците.....
384
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Г Е Р Б Затова с генерал Радев ви нас.раха . И това е началото .Особенно с ,,Третият пол и джендърите ,, Кой ми с.ра в гащите ?
383
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите 36% ли станали..
382
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако пробута и Истамбулската конвенция ,рейтинга му ще го вдигнат на 72% . Ще бъде всенародна радост . И ще играем голо хоро, пред къщата му в Банкя . От радост ,разбире се .
381
0
 
16
 
! Отговори
До САМО ГЕйРБ преди 6 години
На тази манипулативна fake статия от 483 коментара 63 са изтрити или около 20% от неудобните коментари-това ли наричаш свобода на словото ?
380
27
 
1
 
! Отговори
Г Е Р Б преди 6 години
Управлението на страната е тежка и трудна работа.Нагърбили сме се с нея и я работим вече близо дванадесет години. УСПЕШНО. Разберете, няма сила, която да ни съперничи - нито по организация и дисциплина, нито по кадрови потенциал, нито по финансови показатели.Така че който иска да направи нещо за стрната ни - мястото му е при нас.Не се заблуждавайте, че някой друг освен нас ще управлява - поне в обозримото настояще.
379
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СилаБГ Червените *** БКП -=ГЕРБ !
378
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом бях върл фен на ГЕРБ в началото,а сега не съм,значи има причина.Не трябваше да се фалшифицират изборите,насила хубост не става!Щом народа не ви иска,означава,че има причини за това.Не понасят и критика и то никаква,дори добронамерена.
377
1
 
23
 
! Отговори
Надорде преди 6 години
Ето какво направи Герб. Изъегли 26 миляра дълг като използва държаеата като гарант. почнаха се едни проекти и магистрали които се разпадат на 1вата година. обществени поръчки приближени фирми и източване на бюджетни пари за милиони по всички етажи и институции. а ние компенсираме дупките. Каква файда като имате хубаеа кола и имот като около вас е мизерия. Това по-добре ли ви кара да се чувстеате?! Комплексари и идйоти! Вскчи политици и потдържнуците им са неосъзнати и осъзнати продажници!
376
11
 
7
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 6 години
До АнонименГледай как плюе, пък се оплаква, че няма свобода на словото... мамин убавец :*
375
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора започнаха да се връщат. За седмица, за месец... Защо никой не стои за по-дълго? Питам го един комшия - защо се не върнеш за постоянно - работа ли не може да си намери? Той вика - работа лесно си намирам и над 1000лв ми обещават, ама от сега знам, че ме лъжат... ще работя 1-2 месеца и нищо няма да ми платят... ей това докато не се оправи и 2000лв да средната заплата - кел файда!
374
3
 
5
 
! Отговори
Mustafa преди 6 години
V Turkey srednata zaplata e 1500 liri ili 750 leva.
373
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте си постната пица и си трайте.

Спонсорирани публикации