Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма"
Обновена: 20 фев 2018 06:28 | 19 фев 2018 22:00,
71
Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение, нашето още не я е постигнало. Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. В нея Отечеството не се бърка с бащиния, а законът е един за всички. Това заяви държавният глава Румен Радев, който произнесе слово пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха отбелязани 145 години от гибелта на Апостола на свободата, предаде "Фокус".

"Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му е неизвестен, но заравяйки Левски, поробителят зарови и зърното на свободата, което покълна и роди днешна България", заяви президентът Радев в словото си. 

Той припомни, че от Васил Левски до наши дни са запазени единствено неговото тефтерче, кичур коса и кратки писма. 

"Но те струват повече от доктрина. Учат ни, че "дела трябват, а не думи". Дават ни вяра, че "времето нас обръща, а и ние него обръщаме". Днес сме република, но чиста ли? Свята ли? Циниците приемат тези въпроси с презрение, както други, в онези години вземаха Апостола за луда глава и мечтател. Тях обаче времето ги отнесе, а пред бесилото на Дякона се прекланяме всяка година", заяви още президентът.

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма. Много време трябваше, за да стане България република. А колко още време ще трябва, за да стане тя чиста и свята – това зависи от нас", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Давид преди 6 години
Господин Генерал смениха името в заглавието . Аз съм момче от времето на старите българи , които умряха за държавата и не бих се полигавил с държавността . Аз живях с хора над 85 години . Аз съм лидер . Не като тия пияници и наркомани.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циниците приемат тези въпроси с презрение, както други, в онези години вземаха Апостола за луда глава и мечтател. Тях обаче времето ги отнесе, а пред бесилото на Дякона се прекланяме всяка година", заяви още президентът......Малко се е пообъркал ***. Такива като Левски днес няма, но пък е пълно с попкръстьовци.
16
11
 
12
 
! Отговори
Ген. Генерал преди 6 години
Да сме точни - Генерал - Майор - Радев е единствения лидер на тази държава .
15
6
 
10
 
! Отговори
Решет Ников преди 6 години
А за санкции ничево не сказал?
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав сте, господин Президент! И след делата - присъди за крадливите и корумпираните! За да я има България и да се върнат българите!
13
8
 
14
 
! Отговори
Генерал Монтана . преди 6 години
Генерал - майор - летец - инженер . И прави камбана в летенето ! И вие какво искате да го сравним с генерала на ахмед доган - не случайно го произвеждаме с малки букви .
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, ако Апостола можеше да знае, че Президента и Премиера на България се водят на руски адрес, ще се обърне три пъти в гроба !
11
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев какви дела е извършил за България ?- Видя руското знаме над Крим ! +или- Свали санкциите на Русия ! -
10
1
 
2
 
! Отговори
Цар Давид преди 6 години
Нужен ни е един лидер. Водач - Войн - Лидер . 3 в 1 на 7 стола или толкова министерства с компетентните комисии . Едно Руно , Едно Русло . Как да ви го обясним .
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5ПРЕДАТЕЛИТЕ СА ПО ЛОШИ И ОТ ВРАГОВЕ! ХВАЩАЙТЕ ТЕРМИНАЛ 1,2...6,7....И ТО ПО-БЪРЗО,ЧЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС ,ПОЛЗА НЯМА ЗА РОДИНАТА НИ.
8
0
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Времето е в нас и ние сме във времето.....и ни личи много......
7
9
 
6
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Искаме си _чехльото !!!!
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, къде е министър- председателя на републиката? След като не присъства на 3 март, Съединението, Независимостта и сега на 145г от обесването на Левски. Логично е човек да се пита. Дали не е преминал на по- високо евро- атлантическо ниво и да се срамува от народа си. Кои го избира този?
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам Ви делата господа политици , скоро съм на Терминал 2 и никога повече няма да искам да чуя за това жалко творение и подобие на държава !
4
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бухалкаджията от Ипон къде се скри поселдните дни след като президента го навря в *** гъ*с ?
3
38
 
12
 
! Отговори
А.Ц.Цанков преди 6 години
За мен България е свята и е чиста република. За nродажния комунист - шофьорчето на самолет явно не е. Ако президентът на страни като Франция, Германия или Италия си позволи да обижда собствената си държава до един месец вече не би бил президент.
2
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се казва реч !АПОСТОЛЕ, ИМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ!
1
10
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
чиста и свята република, дали включва етнически три турски партии, скоро и ци гански все пак сина на сорос лично ще ги основе в софия, антибългарски фондации, и чужди военни 4 бази....???