Адвокат: Случаят с доктора от Пловдив – сложен!

Законовата разпоредба при самоотбрана - затворена
6 мар 2018 10:45, Петя Славова
104
Адвокат: Случаят с доктора от Пловдив – сложен!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Институтът на неизбежната отбрана е много сложен. Също толкова сложна е и работата по събирането и оценката на доказателствата, обясни адвокат Людмил Рангелов в ефира на "България сутрин".

Още по темата

"Там се преценява дали противоправното и непосредствено нападение вече е приключило, когато д-р Димитров е произвел изстрелите, дали не е така. Това са ключовите моменти за тази оценка", категоричен беше адвокат Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му сега законовата разпоредба за неизбежната самоотбрана е много затворена и правораздавателните органи нямат толкова голяма възможност за тълкуване. Людмил Рангелов обясни още, че сега нещата не изглеждат добре за задържания медик.

"Няма информация, която да мотивира по-нататъшното задържане под стража на д-р Димитров", посочи адвокатът.

Людмил Рангелов и адв. Георги Кутрянски, защитник на лекаря, очакват на медика да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
4
 
! Отговори
VOA преди 6 години
Ако имаше повече хора като доктора, щеше да има по-малко "плъхове" !
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е сложен.Един индобългарин по- малко , значи един хляб повече за българския народ.
83
1
 
1
 
! Отговори
hahahhaahha преди 6 години
daite go na TRUMPO u FAshintono u DOMo -- MElaniq da go integrira
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що пък да е толкоз сложен ,щот така им изнася на прокурорите .Понеже ние след три дни ще сме *** а бай *** не
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, какво става с другият крадец? Къде е в момента?
80
14
 
5
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Докторът е извършил действието, а не доктора. И да го беше "фраснал " с нещо тежко, а не да стреля с незаконно огнестрелно оръжие.
79
7
 
6
 
! Отговори
Паткан преди 6 години
До ГоранЧел бил. А разбра ли, че прокурора лъже? Едно е, да прочетеш, друго е, да го разбереш, и съвсем трето е, да не гласуваш за ГЕРБ;)))
78
3
 
8
 
! Отговори
Куийн преди 6 години
То тя,полицията,ще долети на сирена като на филм.Трябваше да му надупче краката на тоя рецидивист.
77
19
 
12
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
До 84. Няма как да подкрепя промени в закона. Всеки да може да си носи оръжие. Утрешния ден някой ще реши да ме гръмне само защото съм го погледнал накриво под предтекст : "неизбежна самоотбрана" . Спомни си за Петко Петков от Лясковец който беше готов да гърми деца защото вдигали шум и му пречели. Резултата- една мъртва барета и едно почернено семейство. И как няма? Човека барикадиран в дома си с оръжия достатъчни за малка армия. Мани ги ти тези промени в закона.
76
3
 
22
 
! Отговори
ТТтт преди 6 години
До 74...Лошо,лошо ни се пише ако не сме единни срещу такива престъпници.Няма значение какви по народност са.Сега е момента да се поправят някои грешки и пропуски в НК.Въпросът е искаме ли го всички.А за ***-трябва да ги познаваш много малко за да разбереш психиката им.
75
21
 
20
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Попрочетох аз, малко по-назад за случая... и... Ами, доктора защо не е потърсил полиция? Решил е да действа сам... Убил е рома, и после се е обадил на двама приятели с помощта на които са заличили следите, уличаващи доктора. Пистолетът му е бил незаконен. За съжаление, след като 30 минути е наблюдавал крадеца, и е решил да действа сам, при това с незаконно притежавано оръжие, законът не е на негова страна.
74
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко убийци бяха пуснати под гаранция и избягаха в чужбина. Но за докторът няма гаранция. За 30 години слабоумие все още институциите са неадекватни. Прокурорът бил на повикване. При такава обществена подкрепа и такова нагло несъобразяване с народа, скоро ще се случат едни неща на едни *** и продажници
73
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре пистолет в ръката, отколкото полицай на телефона
72
2
 
31
 
! Отговори
men преди 6 години
сложен шото ако го оневинят ше стане пуцай куме и половината контингент на чоко и боко ше ритне камбаната за една седмица.
71
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не видяхте ли на снимките плъха. Тоя и такива като него са около децата ви, когато се прибират по тъмно. Да не мислите, че им мисли доброто. Един *** по малко. Има още много като него. Дали са общественополезни? Как да се защити обикновения българин, когато нахлуят в дома му, а полицията никаква я няма. А и съда и законите също. Да натиснем охраняваните политици да позволят работещите и оставени на милостта на престъпниците хора да си закупуват свободно оръжие за да защитят децата си
70
12
 
19
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
Ще го осъдят на 100%. Няма начин просто. Иначе трябва да правят кардинални промени в закона. България не е САЩ. Хората в момента са тотално изтрещели и полудели. Сега се трепят без оръжия. Какво остава ако всеки може да се сдобие с оръжие? Ако не го осъдят *** ще се надигнат и ще избухне гражданска война
69
5
 
37
 
! Отговори
T преди 6 години
Всички, които защитавате гръмнатия *** и плюете срещу доктора, да се бяхте родили мъртви. Обществото няма нужда от безполезни твари като вас. Вие сте тумори.
68
0
 
3
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
разбойнк. Крадец е Йордан Цонков "Джи Джи" и бандата му.
67
25
 
13
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Да не би да искате да ми кажете,че Д.р при това рентгенолог не знае къде да гръмне крадеца в случая хем да се защити от нападението хем да изчака полицията да дойде.Но той решава да го надупче с няколко патрона като швейцарско сирене.Извинявам се много за израза,но много ви знаят устите,а са ви празни главите.
66
3
 
40
 
! Отговори
ТТтт преди 6 години
Осъдят ли доктора , изкарат ли го виновен чакайте БУМ на престъпленията.Извършителите ще знаят че ще бъдат пощадени както от наплашените вече граждани-собственици така и от държавата и нейните служители.За да се промени закона пък трябва на законописателите да им се случи същото както на доктора,да бъдат ощетени материално или морално.