Адвокат: Случаят с доктора от Пловдив – сложен!

Законовата разпоредба при самоотбрана - затворена
6 мар 2018 10:45, Петя Славова
104
Адвокат: Случаят с доктора от Пловдив – сложен!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Институтът на неизбежната отбрана е много сложен. Също толкова сложна е и работата по събирането и оценката на доказателствата, обясни адвокат Людмил Рангелов в ефира на "България сутрин".

Още по темата

"Там се преценява дали противоправното и непосредствено нападение вече е приключило, когато д-р Димитров е произвел изстрелите, дали не е така. Това са ключовите моменти за тази оценка", категоричен беше адвокат Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му сега законовата разпоредба за неизбежната самоотбрана е много затворена и правораздавателните органи нямат толкова голяма възможност за тълкуване. Людмил Рангелов обясни още, че сега нещата не изглеждат добре за задържания медик.

"Няма информация, която да мотивира по-нататъшното задържане под стража на д-р Димитров", посочи адвокатът.

Людмил Рангелов и адв. Георги Кутрянски, защитник на лекаря, очакват на медика да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
14
 
10
 
! Отговори
справедливка преди 6 години
До Исмаил / Доктора дано изгние в затвора!А, дано това те сполети, умнико!
64
20
 
14
 
! Отговори
55, преди 6 години
"на по-долу коментиращите искам да ги питам, ако някой простреля/убие детето им като минувач, защото поредният изпушил мъж на средна възраст е решил да защитава колата си/фара си/черешата си или оградата си, дали ще му е утеха някаква "провокираното убийство"? Вие изобщо мислите ли за някой друг освен за себе си?"Българинът рядко мисли, той е пэървосигнален, често необразован, нечетящ, но за сметка на тови и логично озлобен и страхлив. Затова се лее по форуми и се крие в тълпите. Не го питай!
63
46
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
Доктора дано изгние в затвора!
62
9
 
12
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Всики големи юристи станахте.ще се проведе разследване да се установи искреноста на доктора улили и съвпадения.каниш у вас някой дето искашбда гръмнеш и после хванах го да краде.оставете полицията да разследва.без да се знаят подробности не може да почвате да колите и бесите.Но съм за промяна на закона.трябва да можеш да защитиш теб и семейството си от бандити влезнали в твоят дом
61
7
 
54
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Случаят с доктора в Пловдив е повече от ***! Зависи, кой колко пари иска да изкяри от него-прокурор, следовател , адвокат, съдия? Имало ли е кражба? Имало ! Имало ли е крадец? Имало е ! Ще краде ли по-вече? Няма! Защо ? Защото него го няма !!!!!!! Толкова е просто, логично и икономично - за обществото и държавата !Всеки крадец /престъпник/ трябва да знае, че влиза ли в чужд дом или имот да краде -С ЕДИНИЯ КРАК Е В ГРОБА ! Ама как, че защо, че с какво - всичко отпада !!
60
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако видиш плъх да ти краде имуществото ще си седиш и траеш? Май това искат да ни кажат. Евала на доктора. Да се промени закона и човек да може да защищава имота и живота си.
59
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво прави в двора тоя плъх. В тая България човек не трябва да си пази имуществото от плъхове. Венаги крадци са с права. А правата на бабите и дядовците по селата денонощно тероризирани, бити, изнасилвани, от разни плъхове кой пази.
58
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадците крадат и за адвокати и за полицаи и за прокурори и съдии.
57
22
 
7
 
! Отговори
@63 преди 6 години
Напълно съм съгласна, Джедай Мастър, става въпрос за прах в очите. Хората бяха изманипулирани с болезнена тема, за да говорят за Плъха срещу Доктора, вместо за ЧЕЗ и Гинка! И нечуваната каша, която правителството сътвори с продажбата на ЧЕЗ.@64 Абе ти чуваш ли се? Как ще предлагаш да се купи прокурора? Нали беше самоотбрана, плати за адвокат, който да я докаже. Ама май не е неизбежна самоотбрана, май си е чисто убийство.
56
3
 
25
 
! Отговори
Пари.. Пари.. Пари ! преди 6 години
Адвокат Рангелов, на колко крадени пари се надява от ромите ? *** дават пари. Какво ще му излезне на адвоката от всичкия народ събран на площада...?Ако събираха пари за прокурора щяха да купят освобождението на доктора. Не си ли задавате въпроса как и по какъв начин този престъпник, крадец който се движи с нож по улиците е пускан 9 пъти ? Давал е пари. Това е България. Така работят всички съдии и прокурори а за полиция и прокурори да не говарим. Правителството нехае и чака за пари.
55
8
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До Анонимен 59Мисля си, че ако е тръгнал да бяга, нападението е прекратено и неизбежна отбрана няма. В никакъв случай не оправдавам гн.усния ***, казвам, че нищо не е ясно, а същевременно се отвлича вниманието от скандалите към битов проблем. Хората демонстрират срещу задържането на доктора, вместо срещу задкулисието при покупката на ЧЕЗ.
54
37
 
6
 
! Отговори
@57 преди 6 години
Абе ти нормален ли си? Как ще убиеш човешко същество, заради един смръдлив фар?! Като искаш да направиш нещо, протестирай срещу полицаите и съдиите, които не правят нищо за да осигурят реда и спокойствието на гражданите. Не можеш просто да стреляш по произволни хора. Има си много конкретни ситуации на самоотбрана - а именно когато животът ти или този на близките ти е заплашен. Не имуществото ти, не градината ти, ЖИВОТЪТ ТИ! Така е в Европа. Като не ви харесва, марш в САЩ да ви стрелят на месо.
53
14
 
7
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Да, ама ако го е гръмнал в гръб, доктора го е закъсал!
52
2
 
37
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 6 години
Значи какво излиза според хадвокатите ,трябва да чакам тоя да ми види сметката и тогава да ме оправдаят , че съм действал правомерно , да ви пикам на правосъдието. Всичките съдии , прокурори и "хадвокати" са за затвора . Нещастници .
51
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Джедай МастърЕстествено че ще бяга. ако не беше видял оръжието, щеше да има погребение на дактор наръган с нож. Вие какво си мислите ? Ромите изклаха, насилиха и обраха толкова много старци. Ако тези старци имаха оръжие сценария щеше да е обратен.
50
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И последно - ако някой влезе в къщата ти, и ти го простреляш със законното си оръжие - ще има следи от схватка, ще има следи от взлом, ще има пръски доказващи къде си го убил. Всичко това, добрите адвокати ще използват в твоя защита и при чисто съдебно минало, най-вероятно ще ти дадат условна. Случаят просто не е такъв - нито оръжието е законно, нито убитият е в къщата, нито най-вероятно(защото не се казва официално) има след от взлом, схватка в къщата или опит за нападение. Историята СМЪРДИ!
49
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на по-долу коментиращите искам да ги питам, ако някой простреля/убие детето им като минувач, защото поредният изпушил мъж на средна възраст е решил да защитава колата си/фара си/черешата си или оградата си, дали ще му е утеха някаква "провокираното убийство"? Вие изобщо мислите ли за някой друг освен за себе си? Мислите ли, че 80% от хората са с психологически разстройства, отколнения или направо болести, че 80% от хората са на нивото на скотове и не могат и не трябва да бъдат въоражавани?
48
3
 
31
 
! Отговори
Ламбросков преди 6 години
тоя на снимката да бъде гръмнат само за външен вид!
47
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложно е, защото някой реши да изманипулира обществото, че убийството е при самоотбрана и сега всички са в чудо какво да правят. Защото убийството НЕ е станало при самоотбрана, станало е извън къщата, има дори видео-запис, за който не се говори, но едва ли е изчезнал, има очевидци къде и как е бил намерен убит крадеца, има след от опит за кражба по колата. Дори в български съд е трудно да докажеш самоотбрана, когато става въпрос за очевиден разстрел заради опит за кражба на ФАР!
46
4
 
19
 
! Отговори
Конституция преди 6 години
Конституция на Република Българиячл. 17, ал. 3 "Частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА"чл. 33, ал. 1 "Жилището е неприкосновено!"