Една версия, втора версия... протести. Ще пуснат ли д-р Димитров от ареста?

Изтича 72-часовата мярка за неотклонение на задържания пловдивски лекар
Обновена: 6 мар 2018 09:13 | 6 мар 2018 09:00, Петя Славова
248

Изтича 72-часовата мярка за неотклонение на задържания пловдивски лекар Иван Димитров, който застреля Жоро Джевизов-Плъха, влязъл в дома му с взлом посред нощ.

Вчера се проведоха протести в защита на д-р Димитров в Пловдив, София и други градове. Към недоволните граждани се присъединиха таксиметрови шофьори и привърженици на двата големи футболни клуба в Пловдив - "Ботев" и "Локомотив".

Още по темата

Фенът на "Локомотив" (Пловдив) Никола Спасов изрази надеждите си пред репортер на Bulgaria ON AIR, че днес в 17:30 ч. на д-р Димитров ще му бъде позволено да се прибере при семейството си. Той поиска подробностите по случая да бъдат представени на обществото, за да не бъде то поляризирано, както и да се обясни защо "изпечени рецидивисти влизат в нашите домове".

"В момента тече циганизация на държавата. Докато се крием зад думи като ромско асоцииране ние ставаме малцинство. Няма такова нещо като превишаване на неизбежна самоотбраната. Нека не си заряваме главата в пясъка", каза той.

Пловдивчанка, която познава и също застава зад д-р Димитров призна, че не се чувства в безопасност в града, а нейният син е бил нападан и обиран два пъти на улицата. Тя настоя, че протестните действия няма да спрат, докато не бъде променен законът.

В квартал "Столипиново" пък близките на убития Жоро Джевизов-Плъха заподозряха, че е възможно политически интереси да стоят зад протестите в защита на д-р Иван Димитров. Според тях лекарят е стрелял с незаконно оръжие.

"Признавам - брат ми е лежал в затвора 4-5 пъти за кражби. Но не вярвам, че той е влязъл в дома на доктора. Много медии му казват крадеца, Плъха... много го нападат. Докторът трябва да си получи заслуженото, все пак има убит човек. Умишлено го е убил, затова се е крил", каза братът на убития Жоро Джевизов - Илия в "България сутрин".

Близък на почерненото семейство отправи молба към "държавните институции да си гледат работата" и изрази притеснение от изказването на евродепутата Ангел Джамбазки, който по думите му призовава за незабавното освобождаване на един убиец.

Недоволните роми отправиха молба към главния прокурор да бъде спрян натискът, който според тях се оказва над МВР и прокуратурата. По думите им разпалването на огъня трябва да бъде спряно навреме и конфликтът да не бъде прехвърлян от болната на здравата глава, пораждайки етнически проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
версията е една - масова манипулация на простия народ
195
4
 
6
 
! Отговори
а.н. преди 6 години
Аре бе!? Да *** черната ...... Бил влезнал само да пикае. Не съм расист, обаче, ОБАЧЕ тези черни същества без грам ценностни качества не може да се наричат хора. Те растат в "бащино огнище", където майката обикновенно е проститука в Германия а бащата сутеньор и това е елитът - мерцедеси, ланци, големи къщи. А учителките разказват как вместо несесер с химикалки идват на училище с несесер с червила(това са деца 2 - 3 клас). Не съм расист! Но ..... не може да се жените на 10-12 год. разберете!
194
0
 
7
 
! Отговори
бла преди 6 години
до брата на плъхаПрав си, трябва да си получи заслуженото докторчето - златен медал и 2 седмици отдих на Сейшелите.
193
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
До RaulЕ там вече не се знае, мисля че мога да стрелям повече от добре!
192
0
 
2
 
! Отговори
хи-хи преди 6 години
Като чета се оказва, че троловете са роми хи-хи-хи
191
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Избрал съм го на 18 годиниПърво стрелям после предупреждавам!Последствие Аз ще лежа в затвора а този, който ме напада в гробищатаОбратния вариант е неприемлив за мен.Доктора е постъпил правилно - на МВР и Прокуратура не вярвам защото не си мръднаха пръста рахътлъха за разкриване на убийствата на майка ми и баща ми, с което стават съучастници.Могат винаги да ме намерят, след торко заплахи не ме плашат. Ако са решили да ме убият ще го направят!!
190
6
 
2
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Ще гръмна всеки доктор , който ми влезе в гаража да краде!
189
4
 
1
 
! Отговори
Raul преди 6 години
До 208С което искаш да кажеш, че самият ти избираш да си убиец и престъпник. Щом нямат значение причините? Следваща стъпка - ти да бъдеш отстрелян? Хайде малко да мислим понякога, а?
188
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Справедливост?Чакай, чакай, никой не си държи автомобила в къщи, та някой да влезе да му краде фара!
187
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛУЧАЯ ГО РАЗКРИХМЕ ОЩЕ ВЧЕРА :DБРАВО НА ПРОКУРАТУРАТА, ЧЕ НЕ ПРИКРИ ЛЪЖЛИВИЯ ДОКТОР!
186
0
 
18
 
! Отговори
До 205 преди 6 години
Не ме интересува кой и защо краде, щом си избрал да си крадец ще си носиш последствията! Ако някой се опитва да открадне мой собственост, аз съм пълното си право да се защитя. Ти искаш да съм толерантен спрямо престъпника, което за мен е недопустимо, дори бих казал че такива като са големия проблем заради който не можем да сложим под контрол престъпността. Аз няма да стоя и да гледам как ни крадат и убиват, няма да търпя беззаконието, несправедлиността и деградацията.
185
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да кажете, че е чиста случайност, че ром е нахлул в имота на доктора. Те ромите са много добричики и понеже се срамуват не ходят на училище, горките.Те от трудолюбие раждат от 12 годишни, защото много обичат децата. Ако пък ходеха на училище и се изучеха, представям си какви кражби щяха да бъдат, не КТБ, а сигурно американския държавен резерв щяха да ограбят (добре че го държат китайците). Защото за ромите да работиш е да просиш, да береш джилязо от БДЖ, да се продаваш на магистралата.
184
0
 
13
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Според мен доктора го е гръмнал в тъмното като го е засякъл да краде в имота му и въобще не е предполагал че е било смъртоносно помислил че ги е изплашил крадците и те са побегнали и избягали и после си е легнал..това че онзи е успял да стегне само до капака на някаква кола и там паднал.той не го е знаел...щял е да извика полицията сам...а това му е грешката че не се е обадил веднага.за да дойдат и го вдигнат плъха преди да тръгнат хората сутрин на работа.А пикаене посред нощ може и на улицата .
183
15
 
0
 
! Отговори
до Циник преди 6 години
*** е на *** сина!Затваряте си очите,че много тийнеджъри крадат ей така да се докажат в тайфата, и така да имат повече пари за цигари и пиене, ей така за наркотици!Утре някой "примерен лекър" с незаконен пистолет може да гръмне българче заради фар, огледало...това ли искате?!?!? Убийството е станало на улицата!Стига сте повтаряли за защита на дом и семейство!!!
182
1
 
18
 
! Отговори
Циник до ами 193 преди 6 години
Ако да се отвращаваш от ромското свръхнаглеене .. и да защитаваш дом и семейство значи да си Расист!!!!ПИШИ МЕ И МЕН!!Разбра ли джендъре?Д Е М !!!!
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не изваждайте етническата карта тук, защо тя няма нищо общо - въпроса е кое по-важно престъпника или съвестния гражданин, без оглед на етнос, религия, пол и т.н.
180
1
 
14
 
! Отговори
До 193 преди 6 години
Какво значи расистки подбуди? Как е разбрал етноса на крадеца доктора според теб? Да не му е правил ДНК тест преди това? На мен лично въпросния Жоро изобщо не ми прилича на ром, а в тъмното изобщо не бих разбрал кой какъв е.
179
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори полицаите нямат право да стрелят по престъпниците, ние тук обсъждаме цивилен гражданин - осъзнайте че живеем в държава в която престъпниците са не просто безнаказани, а защитени от закона. Трябва да се борим със азаби и нокти, за промяна на тези несправедливост - това трябва да е национална кауза!
178
1
 
17
 
! Отговори
до 193 преди 6 години
Да, ще има!!!! Явно трябва няколко паразита да бъдат избити за назидание!!! А и този отдавна е трябвало да бъде очистен! Колко ли золуми е направил?! Човек с 9 просъди....изобщо за какво да хаби ресурите на Земята?!!
177
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може човек да бъден съден за убийство, когато брани собствеността, здравето и живота си от посегателство - това трябва залегне в НК, като основно правило.