Нова зловеща мода при майките: Приспиват бебета със сешоар!

Пускали и абсорбатор, а той пък бил вреден за нервната система
63
Нова зловеща мода при майките: Приспиват бебета със сешоар!
Снимка: Булфото, архив

Зачестяват случаите на изгаряния при малки бебета заради включени в креватчетата им сешоари с приспивен ефект.

Още по темата
Майки приспиват бебетата си с включени сешоари в креватчета и им причиняват тежки изгаряния на кожата, алармира пред БНР доц. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния в спешната болница "Пирогов".

Зачестяват изгарянията в най-малката възрастова група - при децата до една година, и по-конкретно - до четири месеца. Най-често изгарянията се локализират по шията, гърдите и лицето на детето.

Доц. Аргирова уточни, че казусите не са свързани с малцинствени групи.

В интернет родителите ползват информация за отглеждането на децата, която не е адекватна на общоприетите разбирания за отглеждане на новородено, коментира доц. Аргирова и дава пример - шум от абсорбатор или шум от сешоар приспиват детето.

Шумът от абсорбатор при продължителна употреба е вреден за нервната система на детето, а сешоарите са и топлинен източник, предупреждава тя.

Иначе най-честите изгаряния при децата са причинени от горещи течности, отчитат лекарите.

"Когато някой е стигнал до там да слага сешоар в леглото на детето си, вероятно е много, много изморен, много недоспал, има вероятност тежестта по отглеждането на детето да пада само върху един от двамата родители, което вероятно води до подобни инциденти", коментира Елисавета Белобрадова от сайта "Майко мила", която е майка на три деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Абе в спотифай има всякакви шумове за приспиване, какви са тия сешоари, не се излагайте!
37
1
 
17
 
! Отговори
щом преди 6 години
...Доц. Аргирова уточнИ, че казусите не са свързани с малцинствени групи...Точно от такива група са зачестилите случаи.
36
1
 
35
 
! Отговори
майка преди 6 години
Тия са луди майки, ако бебето се гледаше лесно, щеше да е като при зайците, мислете ,бе жени, животът на майката не е по фийсбук и блоговете
35
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може ли мамитата сами да се приспят вечно с работещ сешоар топнат във ваната?
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сешоара има три степени на работа. Първа степен включва само вентилатора а другите две нагревателя. Колко ли трябва да са заспали тези майчета че да включат нагревятеля вместо само вентилатора който да духа студено. Олиго.ренията е повсместно явление! Едно време бабите и майките ни са ни приспивали спесни и приказки щото са били мноооо "прости"! А сегашните тарикатки със сешоари и абсурбатори! Макята и свето накъде си се запътил?
33
1
 
43
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Едната ми дъщеря имаше ужасни колики, спяхме на 3 часови смени с жената, най-добре действаше люлеене "тигър на клон" и да лежи върху мен. Та не толкова шумът успокоява, а усещането за близост и лекото люлеене, да излязат газовете. Сешоарът и радиото близост не дават, нито люлеят ...
32
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не намирам бг мамите за глупави. Това със сешоарите може би е патент на някои по-глупави и нискообразовани *** с по 8-10 деца. Другото е фейк нюз.
31
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Майки" или прости пaтки?
30
1
 
50
 
! Отговори
Баща на две преди 6 години
Никой не казва, че е лесно да си родител. Носил съм и двете си деца на ръце по цяла нощ когато имаха колики, за да може жена ми да се наспи и на сутринта отивах директно на работа......ноооо никога не би ми дошло на акъла нито на нея, нито на мен да търсим подобни джендърски техники...Да гледаш дете не е като да гледаш куче или котка, но за съжаление сегашното родителско поколение в голяма част е толкова себично и егоистично, че влага минимални усилия в отглеждането на наследниците си.
29
1
 
21
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Много от младите изпитват някаква неприязън към всички съвети дадени от майки ,баби и др. и не прилагат праволинейност в отглеждането на децата- днес чуят едно, утре прочетат друго... И като цяло гледането се използва като оправдание за харчене на пари, за много ненужни дрънкулки.
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бг мама-та е страшна сила! Там ако вземеш да четеш - не ти остава много и ще се гръмнеш!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1234на работа обикновено през деня... освен ако не говорим за особена група бащи
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички сме чували за белите шумове, за винени попари, ракиени попари ... баба ми навремето като родих искаше да слага нож под възглавницата на бебето да гоним злите таласъми, че много стряскали бебетата и от това ги боляли коремите
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ мамаНе пробай с сошоара, пробай с барзовара.
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми така е, като забраниха да им дават попара с ракия! Нали и русите кифли (мамите) трябва да си почиват, а?
23
1
 
18
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Използвайте нета има звук на всичко
22
7
 
28
 
! Отговори
Друг татко преди 6 години
Приятелчета! Чак да сме го приспивали със сешоар - не сме. Но аз лично пускам сешоар да духа на студено и го оставям на земята докато сменям памперса защото малкия се успокоява. Не ми е и минавало през ума да го сложа в креватчето де, за тези които го правят мога да кажа че естественият подбор не спира да работи. А за даване на вино и ракия на детето, (което явно ви се вижда по-приемливо) не искам и да коментирам. Айде сега - анатемосайте ме!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази практика освен, че е опасна може да причини изгаряния на бебето или пожар, после сигурно идва и висока сметка за ток .
20
11
 
19
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Абе все майките виновни... А бащите къде са?!?
19
2
 
16
 
! Отговори
БГ мама преди 6 години
*** колко ватов да е шушуара моооо??? Моя 3500 вата става ли????