България – фeoдализирана! Законни ли са частните охранители?

Лидерът на "Възраждане": Да очакваме ли и частни армии?
Обновена: 13 мар 2018 10:48 | 13 мар 2018 10:45,
123

Законът за частната охранителна дейност противоречи на българската конституция и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции. Това заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Според нас по този начин на практика България вече влиза в един почти неспасяем период на пълзяща феодализация", подчерта Костадинов пред Bulgaria ON AIR. По думите му вече можем да очакваме в България да има и частни армии.

По този повод президентът и главният прокурор едновременно поискаха от Конституционния съд да обяви закона за частната охранителна дейност за противоконституционен.

Румен Радев нарече възможността кметовете да наемат частни охранители, за да пазят хората от кражби "отказ на държавата да си изпълнява функциите".

Според прокуратурата пък населените места ще се превърнат в държава в държавата. А охранителните фирми ще се сдобият с правата на полиция.

Според Николай Марков, бивш служител в НСО, двамата държавници спазват разпоредбите на конституцията, но от друга гледна точка в малките населени места, където частните охранители се грижат за сигурността на хората, всички жители проявяват разбиране и са доволни.

"На този етап МВР не може да направи това, което може частната охранителна дейност", категоричен беше Марков в ефира на "България сутрин".

Според Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане" обаче, полицията има капацитет да се справи с битовата престъпност в селата, но политически чадър над определени хора пречи на това. По думите му при намаляващо население и населени места, а в същото време повече полицаи, няма как това да е невъзможно и даде за пример Румъния.

"Там има специална селска полиция, която на практика ликвидира битовата престъпност за по-малко от 6 месеца", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Николай Марков пък беше категоричен, че така или иначе системата на МВР не може да бъде заместена от нищо, независимо, че някои населени места ще бъдат поети от частна охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Негово Пъдарско Величество, цар Пипон Трети трябва да бъде обезглавен, за да станем нормална, съвременна държава. Нормалните хора по света са се справили с този проблем още през 18-ти век с Френската революция. Не ви ли омръзна да живеете в средновековието като крепостни селяни?
46
4
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
КЪДЕ Е ЗАКОНА ,БЕ....ЦАЦАААААААААА , ГУМЕНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от пазачите кой ще ни пази?А може ли да спрете да ме спасявате?
44
3
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
Частна армия по границата има и тя е Black water! Тя е тук с разрешение от най високо държавно ниво.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Какво им е ефективното на частните охранители?Те нямат никакви правомощия,освен да задържат крадец и да го предадат в полицията.А за да се осъди този крадец нали трябва да се съберат доказателства за пред съда.Частните охранители са един пъдари и в 90 процента от случаите са пенсионери или хора,които не са издържали приемните изпити в МВР.Този закон е една далавера,която да раздаде държавни пари на близки до властта фирми.Нищо друго.
42
4
 
9
 
! Отговори
Да сметнем право преди 6 години
4 МИЛИАРДА ЛЕВА бюджет за УШЕВ в МВР без даренията. 25 Брутни заплатки при пенсиониране.Никакви данъци ,осигуровки или здравни одръжки-НУЛА пари за униформа,чорапи и ***.Всичко на гърба на данъкоплатците при 120 000 армия от чантаджии. Те за частните охранители се загрижили..Частните си плащат до стотинка всичко на тая държава.Закрийте МВР ушатите.
41
9
 
6
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Колкото е по-богата една фирма или частник, толкова е по-силна охраната!!!Колкото са по бедни хората, толкова са по-незащитени!!!Следователно селяни прости, това е съвсем логично което се случва, вие да не живеете в някакъв измислен свят, тука става въпрос за пари и сигурност!Селяни прости, вие сте победени, не защото няма пари и ресурс, не защото има частни охранителни фирми, а вие сте победени защото допуснахте тотална социална деорганизация на българското общество!!!Агент Джаред Хамън!ЦРУ
40
3
 
8
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛСКИ ТЪПИЗМИ.. преди 6 години
ОСТАВЯНЕТО НА МВР--В ТОВА МУ СЪСТОЯНИЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ РАЗПАДА МУ Е АБСОЛЮТНО СИГУРЕН!!МОЖЕ БИ---ТОЧНО ТОВА СЕ ЦЕЛИ!!!
39
3
 
7
 
! Отговори
Хайде де преди 6 години
Много лесно може да се ликвидират тези теляци -охранители .Приемете закон за свободно носене на тежко и леко огнестрелно оръжие и край с охранителите! Всичките стават моментално безполезни.Те не че в момента трия гавази от затвора има каквато и да е полза от тях .Не са ни нужни приемете свободен режим за оръжие и за 1 година народа сам ще урегулира положението .Иикоя няма да смее да си помисли да пипне или стъпи в чужд имот да не говорим да краде по селата.
38
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече от функциите на държавата преминат в частни ръце толкова по-добре за всички. Винаги услугата на частната фирма е за предпочитане. Примерите са безброй
37
3
 
12
 
! Отговори
това е преди 6 години
До Анонимен 36Ресурс има огромен бюджет има,просто цялата система на работа на полицията е грешен и са нужни реформи/забранена дума в полицията/нужен е политик с топки който да разгони този бардак и да накара останалите полицай да работят,по дяволите...
36
3
 
8
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 6 години
Аз ще си се пазя САМ --А ВИЕ ПЛАЩАЙТЕ НА КОГОТО ИСКАТЕ....ХА,ХА,ХААААААА...ТЪКМО , КАТО ГРЪМНА НЕКОЙ ----ДА МИ ОСИГУРЯТ В ПАНДЕЛАТА , ПОКРИВ И ТОПЛА ХРАНА , НА СТАРИ ГОДИНИ!ТОВА Е "ПЕНСИЯ" --ДО ЖИВОТ ОТ ДЪРЖАВАТА!!
35
2
 
12
 
! Отговори
побърка ха ни преди 6 години
До Анонимен 32Напълно си прав тогава защо плащаме на полицията?те по закон трябва да ни пазят а сега прехвалят горещия картоф на частници но продължават да получават пари от народа?!и не работят.
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че сравнение с други държави не може да се прави защото тук има един етнос който на практика не подлежи на превъзпитание. По тази причина МВР няма ресурс да огрее нявсякъде, а ако се увеличи до такава степен личния състав на полицията, то тогава ще станем полицейска държава със сигурност! Защото един частен охранител замества поне 20 полицаи. Просто частните фирми са много по-ефективни.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо главният феодал от Банкя все още мълчи по въпроса?
32
6
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добре дошли в Новият Световен Ред и лихварската демокрация!!!Агент Чрли Бийн!ЦРУ!!!
31
2
 
14
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 6 години
ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ЗА Т.Н. "ПОЛИЦИЯ"---ПОТЪВАТ В ЧЕРНАТА ДУПКА --МВР!!!ИЛИ РЕФОРМА ---ИЛИ ТОТАЛНО РАЗФОРМИРОВАНЕ НА МВР!!!/..Другото са Президентски и Цацарови тъпни../
30
2
 
14
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
Хората нямат доверие вече в полицията/наглите/и не искат да плащат за тази мързелива шайка,щом ще ни пазят частници, полицаите да върнат парите ни.....
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро имаше репортаж за накакво отдалечено село, кмета на което беше наел частна охрана. Както се досещате проблемите на хората изчезнали и даже вече не си заключвали къщите. Впечатление ми направи случка която разказаха за някакви откраднати акумулатори, които били върнати на другия ден. Ако разчитаха на полицията дали щяха да си видят откраднатите вещи някога......?
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма уволнени и осъдени полицейски шефове в районите с най-голяма престъпност, поради "недостатъчен контрол над подчинените си". БСП нали съди Цветанов за това. Защо не пратиха и локалните полицейски шефове пред съда а?Защото никога през живота си не са имали толкова много пари и имоти.