"Конвенцията на раздора" отново на дневен ред

Мария Габриел: Има необходимост от публичен дебат
Обновена: 16 мар 2018 20:18 | 16 мар 2018 20:16, Екип на Bulgaria On Air
65

На международен форум стана ясно, че властта обмисля утежняване на наказанията за извършителите на домашно насилие. Тя ще криминализира преследването, психическото и физическото насилие. Специално за "Директно" ексклузивно интервю с еврокомисаря Мария Габриел.

"Има невероятна необходимост от публичен дебат. Конвенцията е системен инструмент, който ни казва, че имаме нужда да защитим жертвите на домашно насилие и да наблегнем на превенцията", това каза пред Димитър Абрашев евродепутатът.

Тя увери, че в международния документ не става въпрос за трети пол и еднополови бракове и допълни: "Никой не казва, че е задължително в образователната система да се вкарва джендър идеология".

"Жертвите трябва да имат силата и смелостта да говорят пред институциите", призова Мария Габриел. Според нея основният проблем е мълчанието. "Нашият глас в тяхна защита ще им даде сила да се чуе техният собствен", смята тя.

Втората част от ексклузивното интервю пред "Директно" може да видите в понеделник.

И още по темата с дебатираната Истанбулска конвенция: Антоанета Василева от фондация "Асоциация Анимус" призова да говорим открито за проблема с домашното насилие. "Трябва да се мисли в посока защита на жертвите. Има услуги за защита, но те не са достатъчни. Важно е да се развие тази система за пострадалите, защото те трябва да знаят, че има кой да ги подкрепи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KONVECIQ ILI OSTAVKA IZBERETE SI GERBA
47
1
 
3
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Бати Бойко не е за Истанбулската конвенция. но Цветанов го натиска, особено след като ходи на закуска в Белия дом. Цветанов ще завлече в политическото блато Бойко.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве до кога ще ни занимавате с безцицовата? А се смехте на Захарова! Калинки от класа!
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария Гаргамел, да си вземе конвенцията и да си сложи в килера до метлата. Българите не искаме *** ценности, а закони за защита на жените си имаме още от Търновската Конституция.
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Темата за Истанбулска конвенция в България е приключена и затворена.Българите не желаем политиканите ни да я ратифицират. И брюкселските пудели като Мара Габриелова да престанат да ни "разясняват" неща които ни са ясни повече отколкото на нея.
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки сам е господар на живота си,с кой,кога какво ще прави си е негов избор.Кои сте вие да давате наклон на някой друг?Но тук не става на въпрос за това,а за насилието,което трябва да спре,било то физическо или психическо.
42
0
 
16
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Знаете ли ,че в Унгария има протестен митинг срещу Истанбулската конвенция, питайки се защо в България няма информация за събитието, мисля че повечето от Вас се досещат за отговора.Поздрави,
41
2
 
14
 
! Отговори
бившо ченге преди 6 години
На времето се оправяхме без разни конвенции,а само с шамари!Метода е без грешка!
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гербавата *** не се отказва почват по заобиколните пътищаза да изпълнят заръката на задокеанските си господариа банкянското ме.ке.ре пак чака да види какъв ще е рузултата от лаенето на кучетата на каишка
39
1
 
29
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Безродна роботко, спри да ни сричаш високомерно сатанински опорни точки.Хванала си се за Брюкселските пачки, лошо няма.Стой си там и не ни занимавай с безумията ви.
38
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, нека дебатираме. Следващия път, когато приемете закон, който дискриминира мъжете, ще взривя народното събрание. А ако наред с това приемете закони, които превръщат момчетата ни в момичета и момичетата ни в момчета, ще ви избивам един по един. Край на дебата. Някои хора не могат да се усетят когато прекрачват границата и трябва да им се помага с шамари явно.
37
1
 
34
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Учителко по френска, не беше ли ти спициалистка по дигитализация.Или набързо и ти стана спицалистка по гейтилизация?Говори там за жиците и докъде си добутала дигитализацията на саюза.И без това ти е нулев рейтинга, не си го прави отрицателен.Насилието над хора(мъже и жени) по закон е забранено в България от няколко хиляди години.Само трябва да има нещо като държава за да може да го спазва.Нямаме нужда от конвенцията на лесбийката Бътлър.
36
0
 
35
 
! Отговори
Хм преди 6 години
На тия дето реват за правата на жените въобще не им пука за тях!Всичко се върти около прословутото Гревио и възможността да се източват пари от държавата за щяло и нещяло,вкл. и чрез съдебни процедури!Тия срам нямат и не биха се спрели пред нищо за да се намърдат на софрата!Ще сме пълни будали ако ги пуснем!
35
0
 
25
 
! Отговори
Една добра идея преди 6 години
Чудесно,нека защитят жените и децата!Обаче да не забравят и мъжете,които също често са обект на насилие,макар и малко по-различно!Обаче да не ни натрапват външната намеса в българските дела посредством организация стояща априори над българското законодателство!Което е напълно недопустимо!
34
0
 
8
 
! Отговори
Hnys преди 6 години
Simulanti. Uuuuuuuu... darjavnite bg medii non stop samo mazni laji i manipulacii!
33
0
 
29
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Да се махнат от ИК членовете, с които по терлици се вкарва *** идеологият и ще я приемем. Махнете с нищо необоснованите првилегии на ГРАВИО и ще я приемем. Като искате напишете конвенция за измишлотината ***, да видим дали ще мине?С ГРАВИО префърцунени госпжи и мазни адвокати ще източат милиони от ЕС. Това са обещали на герберите и конкретно на госпожата от снимката. Никъде не пише за защита на майката, на бременната жена и на децата. Най-великото дело на жената е майчинството.
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия значи ни излъгаха,че оттеглят конвенцията. Не помня кой от любимите ни управляващи беше казал,че ще остави нещата да се успокоят и наново ще се опитват да го пробутват това чудо. В страни,където тази конвенция е приета в детската градина и в училище не можеш да се обърнеш към децата с определение за пол. А просто с деца или ученици. Лично видяно !!!!!
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** сатанистка, вижте й ръцете, вижте как ги държи на типичния триъгълник ,като Меркал.
30
0
 
38
 
! Отговори
Влад Дракула преди 6 години
По-добре си ходете сами, за да не се налага да ви деинсталираме.Конвенцията няма да се приеме тук.Долу ръцете от децата, гадове!
29
0
 
27
 
! Отговори
Лао Дзъ преди 6 години
Трябва да се лекуват причините, а не следствията, кои са приините за оскотяването на нацията дрогарко Габриел. Никакви конвенции не мoгат да помогнат на никой. Вземете прочететe по някоя книжка първо. Причините са всякакви НПО-та и ширеща се мизерия, защо ликвидирхате заводите хората станаха също и технически неграмотни защото вече нямат нужда да четат техническа литература. Някога БГ беше космическа държава преди Юпония дори.

Спонсорирани публикации