Хем II качество, хем по-скъпа – храната тук и храната там!

Проблемът съществува от 20 г., отчете евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев
28 мар 2018 17:15,
74
Хем II качество, хем по-скъпа – храната тук и храната там!
Снимка: Pixabay

Храната и напитките в Източна Европа често не само е с по-лошо качество, но и по-скъпа спрямо храната в Западна Европа, призна евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Той и колегата му Андрей Новаков са внесли в Европейската комисия предложение за нова програма, която да въведе минимални единни стандарти за качеството на храната в Европа.

Още по темата

Програмата е на стойност 300 000 евро. С тези средства те предлагат да се направят изследвания и тестове, които да докажат, че е възможно да се въведат единни стандарти и това да не доведе до закриване на работни места в Европа.

"Проблемът съществува от повече от 20 години. Има огромна разлика в храните в Източна Европа и Западна Европа", каза още Радев и заключи, че става дума за недопустима дискриминация.

Радев съобщи, че до средата на лятото трябва да има яснота дали предложението ще бъде прието.

В края на 2017-а европроучване доказа двоен стандарт между храните у нас и в Западна Европа. Разликите са както в цената, така и в качеството.

Оказва се, че натурален сок у нас се продава с близо 150% по-висока цена, отколкото същият сок в Германия. Бебешко пюре, предлагано у нас, съдържа с 26% повече олио от същото пюре, предлагано в Германия или Австрия.

Съществени разлики в цената и състава има и при шоколадовите десерти и газираните напитки.

Ощетени от ниското качество са най-вече консуматорите в Полша Чехия, Унгария, Словакия, Словения, Хърватска, България, Румъния и Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
27
 
! Отговори
без розови очила преди 6 години
До Ф.С.В.Бъдещето - българите заличени или пръснати по света.
22
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
ДО 20--Не ме занимавай с глупости - !! Казвам ти че Европа не ни смята за своя територия - и по всичко си личи - и храни и банки и срещата на високо равнище - която е на неутралната територия Варна !! Храните са най малкият проблем - Бъди далновиден - гледай бъдещето !!
21
1
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
При толкова предатели и продажници,вие какво очаквате ?!
20
0
 
26
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Ф.С.В.написл съм,ЕС не определя цените в България,''бизнесмени''определят цените,държавата спи,ти знаеш ли,че в Германия ДДС на хранителните продукти е 7%
19
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некачествените и фалшиви стоки са главно у нас и донякъде Румъния! На дали ще намерите кофти стока в Чехия, Словакия, Унгария, Полша и Словения! Там хората/гражданите не се прецакват като у нас! Та ние сме чиста патология на отношенията ни по между ни! Трепаме се, лъжем се на поразия, завиждаме си, мразим се даже по роднински, чешаме се по егото за величие и сме порядъчно прости и тесногръди! Ето за това сме "в Чирпан водата се не пие"!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво искате бе над вас се прилага прочутият план Ост търсете в гугъл, който иска. Туй щеше да е съдбата ви още преди 70 години ако Хитлер беше победил. Щяхте да можете малко да смятате и да четете и да бъдете роби.
17
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-6 ,ганчоооо,ЕС,не определя цените в България,така наречените ''бизнесмени'',ганчовци,определят цените.
16
4
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Като почнем от боята за коса - прах за пране = веро - шоколади ,Нотелла, какао, цигари алкохол , бяла техника , -и стигнем до БАНКИТЕ (за източноевропейци високи лихви по всичко)- ВСИЧКО ДАМИ И ГОСПОДА - Е ЕДИН ДВОЕН СТАНДАРТ- НИЕ СМЕ ВТОРО КАЧЕСТВО -НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ЕВРОПА И НЯМА ДА БЪДЕМ - НЕ НАПРАЗНО РАЗНИ ПОЛИТОЛОЗИ КАЗАХА ЗА СРЕЩАТА --ЕРДОГАН БОРИСОВ И ТУСК ЮНКЕР- БИЛА НА НЕУТРАЛНА ТЕРИТОРИЯ ???? ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ! ВИЕ СТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ ! ЗНАЕТЕ ОТГОВОРА !1
15
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
яжте бълхарското.
14
4
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Как ще ги стигнем американците ?Че и задминем дори ?Напразно викахте, скачахте -вижте сега... буDали !
13
37
 
4
 
! Отговори
Me преди 6 години
И къде е това изследване?Преди година се шумеше много на тази тема и изслефванията не че не намериха съществени разлики, но даже в шоколада тук имаше повече какао. Това, което е в статията е пълна глупост. Разлика, няма. А, цените се определят от пазара а не от чиновници. Едно време чиновниците определяха цени и видяхме какво стана.
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И премиерът ни е нискокачествен.
11
0
 
25
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Е Вие половината от тоя период сте на власт бре.Какво направихте по въпроса?!
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
караме старите им коли носим старите им дрехи и ядем храните им второ качество на по висока цена от тяхното първо
9
0
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
---ХМ !! --ДОБЪР ДЕН !!! Хм ......
8
3
 
19
 
! Отговори
Русия преди 6 години
Тия окупираха целият свят, избиха милиони индианци, негрианци и т.н и изведнъж ни обикнаха.
7
1
 
29
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 6 години
Може и още !И още ...
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така третират (равноправните)членове на Евро съюза
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам за какви "храни" става въпрос - газирани напитки, "натурални" сокове, "шоколадови" десерти по-добре да не си губят времето с глупости, а да информират хората, че такива *** изобщо не трябва да си ги купуват и да ядат. В това отношение няма нужда да подражаваме на западната култура.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре дрогари какво предлагате някой трябва да яде тези храни, да не би да искате германската икономика да фалира и някой трябва да купува колите им втора употреба. Не сте ли солидарни вече със евроатлантизъма ще ядете квото има и благодарете на Костов и Мадридският крадец от сърце.

Спонсорирани публикации