Пост във Facebook срещу †Кирил – оперативно интересен за МВР-то ни

Олена Коцева привикана за разпит, заплашвала националната ни сигурност
Обновена: 28 мар 2018 16:19 | 28 мар 2018 11:00,
142

След коментар в социалните мрежи, свързан с руския патриарх Кирил, председателят на Сдружението на украинските организации у нас Олена Коцева е привикана на разпит в полицията.

"Това се случи преди 1 ден. Получих телефонно обаждане с покана да дам обяснение. На въпроса ми: "По какъв повод?", отговорът беше: "За вашето поведение", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя подробно описа сблъсъка й с органите на реда, които й представили писмо от ГДБОП, в което се описва причината за разпита.

"На 2 март написах коментар във Facebook по повод новината "Посолството на Украйна избухна срещу изказване на руския патриарх Кирил". Под публикацията аз написах: Като български гражданин и като украинка, съм възмутена до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера в ефира на БНТ. Интервюто с патриарх Кирил е 100% провокация срещу Украйна, тя е и срещу България...", цитира тя.

Зарада тези й думи ГДБОП пише в писмото, с което е привикана Коцева, че тя е лице, което застрашава сигурността на страната.

"Проблемът е, че не бях разпитвана само аз. Преди посещението на патриарх Кирил в България, повече от 25 души бяха привикани, на 2 март домовете им бяха обиколени - има клипове във Facebook след това. Всички те подписаха протоколи, с които бяха задължени да не застрашават сигурността на страната", подчерта председателят.

Коцева не е видяла законово основание да продължава разговора с полицията и е заявила, че ще си тръгне. Но в момента, в който става, "полицаят скача от своето място и я сграбчва за ръката, като започва да я дърпа".

"На висок тон ми каза: "Вие никъде няма да ходите, ще ви задържа за 24 часа", обясни още тя за премеждията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
2
 
! Отговори
Махатма Ганди преди 6 години
А защо нито един от двамата заоблени, да не кажа ***, журналисти не се сети да попита чий го дири ГДБОП у националната сигурност? Борците срещу организираната престъпност би трябвало да ловят мафиози. Олена Коцева е обявена от ченгетата за заплаха на националата сигурност. Ами къде е ДАНС тогаз? Или то сички ченгета са биячи и толкоз. Или понеже, както каза един бивш министър на вътрешните работи, "В Бългауия мафия няма, има само някои пуобуеми с оуганизиуаната пуестъпност."...
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дамата много добре знае защо е била поканена от полицията.
118
2
 
12
 
! Отговори
Рускоезичен преди 6 години
Руска организация да развива дейност на територията на България срещу Украйна? Аз не съм чул. Да ходи в Донбас да се бие. В началото на конфликта невръсни украинчета дошли на почивка на българското черноморие развяваха демонстративно национални знамена и дразнеха руските туристи. Простотия да ползваш деца. Нито украинци, нито руснаци, нито турци, англичани, американци и т.н.нямат право да си правят политиката на територията на страната.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резил!
116
17
 
37
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Смела жена.Дано Бог я закриля!
115
10
 
33
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Тези органи нямата ли си работа ,ами само киснат в социалната мрежа
114
25
 
45
 
! Отговори
Тошо преди 6 години
Комунизма се завръща и всички руски слуги изпълзаха! Бойко,за да не му бутнат правителството,коленичи пред Русия! Няма достойни политици като Стамболов! Трябва да се даде отпор на националните предатели!
113
14
 
40
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Че +Кирил е на заплата при Вовата е известно дори в Русия. Уж вярва в Бога, но разчита на ангелите от ФСБ да го пазят. Не става ясно защо някой отива да дава показания без да е редовно призован. А че ГДБОП е гей-клуб - и това е ясно на всички.
112
44
 
36
 
! Отговори
иван преди 6 години
Разни украински терористи и всякакви такива палатени западни шпиони не само привикани трябва да ги изгонят в родината им!!!! Украинците унищожават българското малцинство в украйна лично порошенко ръководи геноцида първо българи да са войници. тая я обявете за персона нон грата и да се маха
111
1
 
12
 
! Отговори
разкритието преди 6 години
До ВНИМАНИЕ-ВНИМАНИЕ!!!Открихме топлата вода!
110
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами Боко що се праи на ударен, като ни затварят вратата за Шенген и еврозоната? Ми на тях руски мекеретане им трябват! Айде , марш в москва, ПУТИН ДА ВИ ДАВА МИЛИАРДИ, ОТ НЕГО ДА КРАДЕТЕ, МАСКАРИ!
109
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Радев ,номиниран от БСП,предостави стенограмите от разговора си с агента Кирил,тогава Нинова ще получи такава от разговорите с Ердоган.
108
4
 
15
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ-ВНИМАНИЕ!!! преди 6 години
ВРАГЪТ ПОДСЛУШВА!!!
107
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Нинова с нейните лъжи не застрашава ли сигурността ?
106
24
 
25
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
До ангелТя е по- българка от теб Ангеле ! А хеле па ти да ми казваш какъв е гласът на България, пази Боже. Ти си просто поредното проруско ме-ке-ре, дето е готово да предаде България на Путиновата клика. Чемодан- вокзал- Масква !
105
7
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименЗначи, ако не пцоем Бойко, не сме диваци, но, ако пцоем Бойко сме диваци и трябва да бъдем опитомени, така ли, полицайче?
104
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма връзка със статията, но сутринта гледах Р. Петков по някаква телевизия. Няколко пъти каза: Ние сме избили стотици хиляди араби, после го повтори, но вместо араби каза иракчани. Какви глупости говори този? Защо ни вменява вина ?
103
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През вековете във всички страни човек е отговарял за това, което говори и пише. Фейсбук наруши това правило. Днес всеки скрит зад псевдоним може да псува колкото и когото си иска и това се нарича свобода на словото и демокрация, а на практика е свободия и връщане към дивачеството, но за съжаление това се разбира от малко хора. Помислете ако човек напише, че ще убие друг в мрежата и наистина го убие какво ще се каже тогава за МВР. МВР е действало правилно и превантивно.
102
5
 
39
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименБЪЛГАРИТЕ не искат да са ничии слуги! Това, че управниците са нечии такива, не прави всички "СЛУГИ"! За това, че руснаци и американци си гледат интереса, трябва ли вечно да сме им благодарни?
101
44
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриархът Московски и Всея Росии ви каза правилно, че сте неблагодарни предатели и слуги на Запада. Е, малко обидно, но е истина, макар и горчива. Покайте се аг.аряни