"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!

Парламентът все пак без декларация по случая"Скрипал"
30 мар 2018 12:30,
257
"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!
Снимка: архив, БулФото

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поздрави премиера Бойко Борисов за решението България да не експулсира руски дипломати и да не отзовава посланика си в Москва. 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че позицията може да бъде променена и при повече доказателства срещу Русия да се стигне до експулсиране. 

Още по темата
Двамата направиха коментара си малко след края на заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя, който обсъди позицията на страната ни по случая "Скрипал".

Докато течеше изявлението на Борисов, лидерите на групи в парламента се събраха на Председателски съвет, за да обсъдят вариант на декларация на Народното събрание по темата. 

"Не постигнахме съгласие за обща декларация, за което съжалявам", каза Нинова след разговорите. Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.  

"Поздравявам премиера Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите. 

Тя подкрепи Борисов и за това, че България има нужда да запази канала за диалог не само с Русия, но и с Европа. 

"Надяваме се и като председател на Съвета на ЕС България да поеме това посредничество в името на мира и спокойствието на всички народи в Европа", каза още шефката на БСП. 

Цветанов пък я упрекна, че е харесала само онази част от изявлението на премиера, в която се казва, че няма да се гонят руски дипломати. Тя обаче не поискала в евентуална декларация на парламента да се отчете казаното от Борисов, че всички лидери в ЕС са се обединили в подкрепа на Великобритания. 

"Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства", каза Цветанов и обясни, че позицията на България тогава може да бъде надградена. 

"С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Война? С кого?
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да направим, все сме в грешка, защото не сме достатъчно интелигентни да използваме ситуацията
114
1
 
21
 
! Отговори
Х преди 6 години
Да не забравяме че англичаните през 1944 бомбиха София интересното е че главна мишена са били малки деца,представяте ли си колко ни мразят англетата!
113
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея да имат късмета да ни вкарат във война и ще видят тогава! Може да сме търпеливи, но всичко си има край!
112
13
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 93 По скоро Европа и Америка са хванали джужето за гушата.Лошо му се пише, ама той си го издейства сам.
111
2
 
19
 
! Отговори
ооо преди 6 години
Цветанов вън от ГЕРБТой е срам и резил за политическият ни живот.Изгради и се обвърза с местните структори на ГЕРБ в България който не му се клани и подчинява веднага е вън изгонен позорно.Той вече няма място в бълграският политически живот.Да заминава при неговите господари отвън океана там да им слугува.Много бързо забрави за рода си и как навремето е ползвал облаги от предходната властбаща му на кой е бил шофьор и как влиза на работа в МВР като физкултурник потеже за друго не става ВЪН
110
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото е хубаво, че руските разведки остават у нас и работят за интересите на дядя ваня. Това ми беше детската мечта
109
6
 
3
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 107 Браво ! Отличен коментар. Има и умни хора по форумите.
108
1
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Ако искаш да си добър в политиката ,бизнеса и изобщо да си малко по мъдър и мислещ.То задължително трябва да прочетеш по-добре края на 2 царство.
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля,че Бойко е инструктирал Цецо да държи такова поведение-за баланс.Иначе не би го търпял,а и цв.цв. не би си позволил така да се държи,освен ако не е съгласувано с вожда.Доста плитко ми изглежда да е спонтанна цецова реакция,и неправдободобно.
106
9
 
3
 
! Отговори
Няма проблем преди 6 години
Казвах ли ви аз че Нинова е влюбена в Борисов? Мъжкар и половина. Нинова мажеше да привлече вниманието му и без тези изцепки. Само че Борисов си обича хубавата и богата Цветелина Бориславова , макар че отдавна не са заедно.
105
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че от една страна сме членове на ЕС и НАТО, а от друга РФ ни държи за макарите поради тоталната ни енергийна зависимост. Другите бивши членки на СИВ имаха по-далновидна политика и не не се натягаха толкова на СССР. Само ние отнехме земята на селяните и построихме промишлени безумия. На всичко отгоре два пъти се предложихме за 16-та република на СССР. Е сега ще стоим разкрачени и ще чакаме, кой ще правари да ни натакова...
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я СТИГА-ЕДНО СА СИ !!
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им е лесно на тролчетата. До днес Бойко беше Тиквун, сега е #БойкоНаш, а Цецерон е лошият Троцки :D
102
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е американски агент. Какво правят другите нации с чуждите агенти?...А ние, си го търпим, радваме му се на апартаментите.А на всички поп кръстювци, които му се радват и нямат нищо против, че приема пари, за да служи на чужди интереси, които не винаги съвпадат с нашите, ще кажа, че хора като вас са предали Левски, Ботев и са провалили Априлското въстание. Вие преценете какви хора сте..
101
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този видимо много грозноват човек и ужасно т///п, кога стана евродемократ, като вчера до събу цървулите и като видя пари се подсигури с 6 апартамента, все едно ще живее 6 живота, няма ли да намери някой да му каже, че отвръщава все повече. Смеехме се на Бай Тошо, на Пенчо Кубадински, на Тодор Павлов, дядото на Свинетка, а се оказа, че този глъм ги е изпреварил по всичко. Срам за България е това грозно човече!! Рано или късно ще лежи в бумбака!!!
100
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега Бойко го играе балансирано и не защото иска да си развали отношенията със запада,а защото иска да остане на власт.Заеме ли друга позиция,изоставят ли го от и без това крехката коалиция, ще падне от власт и тогава няма еврофондове,няма прегръдки,целувки с Меркел и сие,няма да се прави на велик по света и у нас,а може и да се обърне палачинката напълно и някой да му поиска сметка за какво ли не.
99
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов си въобразява, че е вожд или старейшина, а племето слуша само неговите думи и се подчинява.Реалността обаче е коренно различна от неговите представи.
98
4
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
А дано се намерат, а Цецо? А дано, ама надали!!!
97
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложете му кипата на простата тиква! Ще му приляга много на Юдата!