Нинова: НС с декларация за "Скрипал"! Цветанов: Антиевропейци сте!

Дипломатическият скандал разгоря страстите в родния парламент
30 мар 2018 11:10,
100
Нинова: НС с декларация за "Скрипал"! Цветанов: Антиевропейци сте!
Снимка: архив, БТА

Страстите се разгоряха и в парламента заради разрастващия се дипломатически скандал по случая "Скрипал" .

От БСП предложиха Народното събрание да излезе с обща декларация по случая и настояха, че по този начин ще подкрепят правителството във взимането на решението. От своя страна лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък обвини социалистите в антиевропейски настроения и в подкрепа на държави, които не зачитат международното право.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова призова да се приеме декларация, в която да се запише, че няма да гоним руски дипломати, преди да се дадат неоспорими доказателства за участието на Русия в отравянето на шпионина Сергей Скрипал.

"Предлагаме обща позиция на Народното събрание, основана на 4 тези - искаме мир, а не война, искаме истината, без доказателства няма да експулсираме руски дипломати. А като председател на Съвета на Европа сме готови да поемем лидерството и посредничеството между Русия и ЕС в този момент", обясни Нинова.

"Моментът изисква решение с мъдрост, лидерство, държавническо отношение. Да бъдем тези държавници, които гарантират мир, спокойствие и проспоритет", призова тя.

Предложението на червените обаче накара Цветан Цветанов да обвини Корнелия Нинова, че е насочила партията си към антиевропейска политика и толериране на нарушаването на международното право.

"Не чухме да споменете за нещо, че Русия наруши международното право спрямо Крим. Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия? Имаше непристойно поведение от ваш народен представител, с обидни квалификации към държави от ЕС и САЩ", скочи Цветанов, визирайки публикация на червения Таско Ерменсков в Facebook.

Той настоя, че позицията на ГЕРБ е да бъде част от силна и обединена Европа.

"Днес не трябва да правим грешки, за които децата ни няма да ни простят. Това е единственият шанс и възможност да запазим териториалната си цялост. Съгласни сме на позиция, която отговаря на евроатлантическата ни ориентация", настоя Цветанов.

Той се върна и на предизборната кампания на БСП и издигането на кандидатурата на Румен Радев.

"Знаем много добре през 2016 година как си издигнахте кандидата за президент. Да ви говори нещо срещата с Решетников, припомняте ли си я? Не взехте ли тогава решението си да издигнете Румен Радев, който защитава чужди интереси, а не националните?", попита Цветанов.

"Ние знаем, че Европа е по-важна от всичко останало. България е част от ЕС. Ако някой може да каже, че има сигурност без НАТО и ЕС, ще излъже", заключи вторият в ГЕРБ.

На свой ред Корнелия Нинова го контрира, че не става дума за деление на европейци и антиевропейци и изрази съжаление, че управляващите не са приели подадената ръка за държавническо поведение.

В крайна сметка по искане на левицата парламентарният контрол бе прекъснат и бе свикан Председателски съвет, на който да бъде обсъдена предложената декларация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов да бъде изгонен от парламента и екстрадиран в Англия или Америка-страните,които най-много обича.Ние не искаме война с никого,за разлика от войнстващия шеф на герберската група.
44
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По бежанските лагери в страната има много антиевропейци!!! Но на тях им давате европейски помощи, а на българите предлагате минимална заплата и осигуровки, мизерни пенсии и т.н.
43
26
 
8
 
! Отговори
асен преди 6 години
Нинова , стига сте имитирали дейност , няма ли работа за вас там , няма ли закони за усъвършенстване защото са ужасно двусмислени , дай ти само декларации и партийни конференций и събрания , я си гледайте вашата работа , бе !!!
42
4
 
11
 
! Отговори
и къде е точно сканд преди 6 години
И къде е точно скандала? Само дето не е никакъв скандал това което се случи. Напълно нормално е предателя да бъде ликвидиран за назидание по такъв начин, че да знаят кой го е направил и защо, но да не могат да го докажат глупаците.
41
3
 
35
 
! Отговори
Pudel преди 6 години
Не знам кой наруши международното право, когато бомбардира Сърбия без разренение на Съвета за сигурност на ООН, след което призна и Косово.
40
5
 
23
 
! Отговори
точно така преди 6 години
До Анонимен 24 МНОГО ПРАВИЛНО - ИНТЕРЕСНО КАК В ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА ОБЯСНИ 6-те АПАРТАМЕНТА ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ РОДНИНИ С ПО 200 ЛЕВА ПЕНСИЯ? И ТО САМО ЗА 3-4 ГОДИНИ ТОГАВА ВЪВ ВЛАСТТА? А? ЕВРОПЕЙЦИ АМА ДРУГ ПЪТ- ТАМ ПОДОБНИ НОМЕРА МАЙ НЕ МИНАВАТ?
39
3
 
18
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Цецо днес е неразположение...
38
3
 
30
 
! Отговори
Цоко преди 6 години
Тиквенико,ако утре ЕС те обвини,че си убил техен човек без доказателства и ние те защитим,значи ли,че сме антиевропейци.Стига с това гъзолизане и превиване,застани с чест и защити достойнството на България.Ние не сме *** и безгръбначни ***.Жалък и безмозъчен блюдолизецо/
37
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато ни управляват *** като Боко и Цоко, ще сме трето качество европейци, по-долу и от мигрантите.
36
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвъки, какъв европеец си ти? Бил ли си в Прадо? В Лувъра? В Уфици? В Пинакотеката? ВГлиптотеката? В "Бритиш мюзеум"? В Пергамон? В "Дрезднер галери"? В "Торвалдсен музеум"? В "Санкта Саграда"? В "Парижката Богододица"? В Кьолнската катдрала? В "Рийскмузеум"? Къде? Кои европейски езици говориш? Кои са любимите ти европейски писатели? Слушал ли си някоя европейска филхармония? Лондонската? "Сейнт Мартин ин дъ фийлдс"? Пражката?Виенската?Просто момче си, Цвъки, за теб са важни апартаменти, закуски
35
34
 
6
 
! Отговори
Мамасан преди 6 години
Защо се разрешава на кремълската държанка да припарва до трибуна,и то в народното събрание? Това зло трябва да се изолира ,иначе ще залее държавата ни.
34
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бат Цецо, БСП са най-проевропейската партия в България. Благодарение на БСП по време на тяхно управление и с тяхно съгласие България бе приета в ЕС и в Нато, а при вас кога най-накрая ще ни приемат не в еврозоната а в ИРМ поне и в Шенген?
33
1
 
27
 
! Отговори
Б++ преди 6 години
До 23 А+Цв. е двоен агент на Германия и ЦРУ, не работи по заведи на Козяк, други му дърпат продажните конци заради който не е в затвора и затова изпълнява чужди заповеди и сам се предалага от благодарност на чужди
32
3
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-14,при щерката на бойко-комуниста.
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, именно международното право е нарушавано много пъти от САЩ и Англия.
30
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълските леки женички за пореден път се опитват да вкарат България в трудно положение, само и само да угодят да господарите си.
29
3
 
22
 
! Отговори
ШИЗОФРЕНИЯ преди 6 години
"Цветанов пък обвини социалистите в антиевропейски настроения и в подкрепа на държави, които не зачитат международното право"-с решението си ББ кого подкрепи?Както винаги герберите дават разнопосочни изявления и накрая обвиняват БСП.Борисов много хитро говори,че било много напечено положението,че едва ли не скоро почва война.И благодарение на него районът се е омиротворил.Не съм чул досега друг европейски лидер да говори за война.А нашият почна и бомбоубежищата.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето такива сценки се разиграват на всяко работно място, където повечето хора са абсолютно безполезни. Настава голямо драпане за доказване на заслугите пред себе си и пред околните. А всъщност, това дали ще бъдат изгонени някаква шепа руснаци, или не, не променя нищо...
27
2
 
12
 
! Отговори
Джером К. Джером преди 6 години
Лорд ПЪПЕШ " пак" е прав.
26
2
 
21
 
! Отговори
88 преди 6 години
До Анонимен"КЪДЕ Е МАЛКОТО НИНОВЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКОТО СИНЧЕ"Първо, ако ти е възможно, пиши на български език. Второ, никъде в статията не пише за "НИНОВЧЕТА". Ако искаш да дискутираш, коментирай написаното в статията. Всичко друго е ченгеджийски номер за отклоняване на вниманието, защото си решил да защитаваш губещата страна.Трето: ако става въпрос за сина на Нинова, той е там, където си е избрал. И за разлика от Цветанов, тя не е била член на БКП и явно няма "КОМУНИСТИЧЕСКО СИНЧЕ".

Спонсорирани публикации