Смяна на посланика ни в Москва, правителството одобри

Секретарят на президента Атанас Кръстин ще замести Бойко Коцев
47
Смяна на посланика ни в Москва, правителството одобри
Атанас Кръстин. Снимка: архив, БулФото

Правителството е одобрило в сряда назначаването на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар на президента Румен Радев, за нов посланик на България в Русия.

Още по темата
Това е станало на закрито заседание близо 2 месеца след като премиерът Бойко Борисов обяви, че държавният глава е предложил Кръстин за мястото на Бойко Коцев, пише "24 часа".

Решението на правителството бе забавено, докато се получи съгласие на руското правителство, че ще приеме Кръстин за нов посланик.

След решението на кабинета трябва президентът Румен Радев да издаде указ за назначаването на секретаря си като посланик. След това ще дойде и официалният агреман от Русия за приемането на Кръстин като посланик.

Решението на Москва да приеме новия посланик е дошло, след като България се отказа да гони руски дипломати заради случая “Скрипал”. Българският посланик в Русия Бойко Коцев обаче бе извикан в София за консултации. Той трябва да се завърне в Москва след Великден, за да открие изложба на художника Светлин Русев в столицата на Русия.

Атанас Кръстин, който ще смени Коцев като посланик, е 60-годишен. Бил е генерален консул на България в Бавария и в Баден-Вюртемберг. Преди да стане външнополитически секретар на президента Румен Радев, пък е заемал поста на български консул в Ниш. Кръстин е завършил прочутия МГИМО в Москва.

Той ще е първото посланическо назначение от т.нар. политическа квота на президента Румен Радев. Държавният глава изрично настоял пред правителството той да избере новия посланик на България в Русия. Преди това държавният глава направи и военния си съветник ген. Данчо Дяков шеф на Националната служба за охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Ха ха умрелиха ме късам са от смях. Трябвало да се върне посланика за да открие изложба на Светлин Русев. Ми то затва държавата е на тва детедже, щото посланиците откриват изложби на най видните ни мафиоти по света. Мосю Русев преди време мина през Маями по терлици незабелязан. Нещо е му се оцени таланта, гения...
38
0
 
0
 
! Отговори
До №37 преди 6 години
Ако подходим по-сериозно - има си официални данни. На тях вярвам. В РФ пенсиите са много диференцирани, зависят от много неща. Всичко това може да се прочете. В Москва от 1.01 мин. пенсия е 17500 р, но тя е много скъп град. В Чукотка, Камчатка, Якутия - 17-21000 р, ама..студ и тежък труд. В Мурманск - 12500 р, там поне рибка има в изобилие.В Ненецкия нац.окръг -18200 р.Най-важното пак си остава покупателната способност!Руснаците много си помагат от градините, гората, лова, риболова, събирането н
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПосланикБива тыпотия, ама твоята! Кога излитат самолети от България? Руснаците имат радари, много радари, и на кораби в Черно море, и на самолети , работещи на разни дължини на вълните. Имат и тип "Воронеж"! Сега възстановяват разнебитения от укропитеците до Севастопол. Прочети що е то и се опитай да спреш словестната си diarrhea!
36
6
 
5
 
! Отговори
До дядо Пенс преди 6 години
Ти може да напишеш и че са 1000 $ минималната ,но за съжаление истината всеки може да провери че минималната заплата от 1ви януари 2018 е около 10,000 рубли-270 лева.Смятай пенсията. Агенция ,,Ще ми се" не работи фалшиви агитаторе.
35
11
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Ъ 15 От посланика ни в Русия трябва да струи любов към България , а не към Русия.Явно ти си от тия, дето гласуват за БСП за миналото на България.
34
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Малко са объркали текста: първо се изчаква агреман, а после се издава президентски указ, а не обратното, както пише в материала!
33
2
 
4
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Може би, става дума за по-близки контакти с Русия във връзка с икономически проект?Или преговори по проекти, като ремонт и модернизация на Миг-29?Хипотези -много, но явно се очертава нещо, възможно което се отнася не само до Бг а като цяло на Балканите?А, може би банално несправяне с дипломатическите функции на стария посланик?Кой знае, рано е да се каже, но не е изключено да предстои нещо!
32
3
 
4
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Ама в Москва пенсиите минималните пенсии били 670 $ ...
31
20
 
6
 
! Отговори
Соломоновско решение преди 6 години
Да назначиш руски шпионин на служба в ... Москва.Да се смеем ли, да плачем ли?
30
23
 
5
 
! Отговори
Посланик преди 6 години
Хе хе! И този е с мяхкий знак ! Решетников е казал,че иска пряка връзка с Радев-***. Е,вече Москва ще знае кога излитат самолети в България! Има вече кой да докладва директно!
29
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е завършил КГБ в Москва, да си го прибират, а нашите никога да не го отзовават !
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно на Боко са му набили канчето,за това,че се опита да вземе решение без позволение на началниците.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо отзоваха предишния,но мисля,за да угодят донякъде на Лондон и Брюксел,че нещо много надигнахме глава и това не им харесва.Та барабар Петко с мъжете и ние така.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво му беше на стария?
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една шепа лаещи кучета са тук и във вести, като им четеш писаниците са като две капки вода.Само не си правят сметка колко реално им четат бисерите. Има няма от 3000 до 5000 човека от които еьна десета правят и коментари.
24
19
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Отива в Москва,тъкмо да е по близо до истинските си началници.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сами си сменят шпионите. Този шпионин май не върши работа. Видяла жабата, че конете си сменят шпионите, и тя вдигнала крак и си признала и ги сменила.
22
18
 
7
 
! Отговори
Решетников нареди преди 6 години
и старшинката изпълнява! Ако се запъне пак ще довтаса поп Кирчо да му набие ушaнката до кръста :)Държавният глава изрично настоял пред правителството той да избере новия посланик на България в Русия. Преди това държавният глава направи и военния си съветник ген. Данчо Дяков шеф на Националната служба за охрана.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 няма кой да сложат. Освен ОТ БКП.ВСИЧКИ СЕ ИЗНЕСОХА ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ 2. И ТУКА ОСТАНАХА МАЛКИТЕ НОМЕНКЛАТУРИ СЛЕД КАТО ПУЧИНАХА ГОЛЕМИТЕ.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na pravitelstvozo na gerb obi4at bkp komunisti krastin e takav no gotin schte si pue vidkata v bonn besche mnogo saibikolen it bkp tarikati v munhennot svobodni daschni jeni nama loscho bravo nasko schte ti doidem na gosti pi4