Смяна на посланика ни в Москва, правителството одобри

Секретарят на президента Атанас Кръстин ще замести Бойко Коцев
47
Смяна на посланика ни в Москва, правителството одобри
Атанас Кръстин. Снимка: архив, БулФото

Правителството е одобрило в сряда назначаването на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар на президента Румен Радев, за нов посланик на България в Русия.

Още по темата
Това е станало на закрито заседание близо 2 месеца след като премиерът Бойко Борисов обяви, че държавният глава е предложил Кръстин за мястото на Бойко Коцев, пише "24 часа".

Решението на правителството бе забавено, докато се получи съгласие на руското правителство, че ще приеме Кръстин за нов посланик.

След решението на кабинета трябва президентът Румен Радев да издаде указ за назначаването на секретаря си като посланик. След това ще дойде и официалният агреман от Русия за приемането на Кръстин като посланик.

Решението на Москва да приеме новия посланик е дошло, след като България се отказа да гони руски дипломати заради случая “Скрипал”. Българският посланик в Русия Бойко Коцев обаче бе извикан в София за консултации. Той трябва да се завърне в Москва след Великден, за да открие изложба на художника Светлин Русев в столицата на Русия.

Атанас Кръстин, който ще смени Коцев като посланик, е 60-годишен. Бил е генерален консул на България в Бавария и в Баден-Вюртемберг. Преди да стане външнополитически секретар на президента Румен Радев, пък е заемал поста на български консул в Ниш. Кръстин е завършил прочутия МГИМО в Москва.

Той ще е първото посланическо назначение от т.нар. политическа квота на президента Румен Радев. Държавният глава изрично настоял пред правителството той да избере новия посланик на България в Русия. Преди това държавният глава направи и военния си съветник ген. Данчо Дяков шеф на Националната служба за охрана.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Ха ха умрелиха ме късам са от смях. Трябвало да се върне посланика за да открие изложба на Светлин Русев. Ми то затва държавата е на тва детедже, щото посланиците откриват изложби на най видните ни мафиоти по света. Мосю Русев преди време мина през Маями по терлици незабелязан. Нещо е му се оцени таланта, гения...
39
0
 
0
 
! Отговори
До №37 преди 1 година
Ако подходим по-сериозно - има си официални данни. На тях вярвам. В РФ пенсиите са много диференцирани, зависят от много неща. Всичко това може да се прочете. В Москва от 1.01 мин. пенсия е 17500 р, но тя е много скъп град. В Чукотка, Камчатка, Якутия - 17-21000 р, ама..студ и тежък труд. В Мурманск - 12500 р, там поне рибка има в изобилие.В Ненецкия нац.окръг -18200 р.Най-важното пак си остава покупателната способност!Руснаците много си помагат от градините, гората, лова, риболова, събирането н
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Посланик
Бива тыпотия, ама твоята! Кога излитат самолети от България? Руснаците имат радари, много радари, и на кораби в Черно море, и на самолети , работещи на разни дължини на вълните. Имат и тип "Воронеж"! Сега възстановяват разнебитения от укропитеците до Севастопол. Прочети що е то и се опитай да спреш словестната си diarrhea!
37
6
 
5
 
! Отговори
До дядо Пенс преди 1 година
Ти може да напишеш и че са 1000 $ минималната ,но за съжаление истината всеки може да провери че минималната заплата от 1ви януари 2018 е около 10,000 рубли-270 лева.Смятай пенсията. Агенция ,,Ще ми се" не работи фалшиви агитаторе.
36
11
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 1 година
До Ъ 15 От посланика ни в Русия трябва да струи любов към България , а не към Русия.Явно ти си от тия, дето гласуват за БСП за миналото на България.
35
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Малко са объркали текста: първо се изчаква агреман, а после се издава президентски указ, а не обратното, както пише в материала!
34
2
 
4
 
! Отговори
"-" преди 1 година
Може би, става дума за по-близки контакти с Русия във връзка с икономически проект?
Или преговори по проекти, като ремонт и модернизация на Миг-29?
Хипотези -много, но явно се очертава нещо, възможно което се отнася не само до Бг а като цяло на Балканите?

А, може би банално несправяне с дипломатическите функции на стария посланик?
Кой знае, рано е да се каже, но не е изключено да предстои нещо!
33
3
 
4
 
! Отговори
дядо Пенс преди 1 година
Ама в Москва пенсиите минималните пенсии били 670 $ ...
32
20
 
6
 
! Отговори
Соломоновско решение преди 1 година
Да назначиш руски шпионин на служба в ... Москва.
Да се смеем ли, да плачем ли?
31
23
 
5
 
! Отговори
Посланик преди 1 година
Хе хе! И този е с мяхкий знак ! Решетников е казал,че иска пряка връзка с Радев-***. Е,вече Москва ще знае кога излитат самолети в България! Има вече кой да докладва директно!
30
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е завършил КГБ в Москва, да си го прибират, а нашите никога да не го отзовават !
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно на Боко са му набили канчето,за това,че се опита да вземе решение без позволение на началниците.
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо отзоваха предишния,но мисля,за да угодят донякъде на Лондон и Брюксел,че нещо много надигнахме глава и това не им харесва.Та барабар Петко с мъжете и ние така.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво му беше на стария?
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
една шепа лаещи кучета са тук и във вести, като им четеш писаниците са като две капки вода.Само не си правят сметка колко реално им четат бисерите. Има няма от 3000 до 5000 човека от които еьна десета правят и коментари.
25
19
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Отива в Москва,тъкмо да е по близо до истинските си началници.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами си сменят шпионите. Този шпионин май не върши работа. Видяла жабата, че конете си сменят шпионите, и тя вдигнала крак и си признала и ги сменила.
23
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за кога е предвиден референдума да ни присъединяват към Русия?
22
18
 
7
 
! Отговори
Решетников нареди преди 1 година
и старшинката изпълнява! Ако се запъне пак ще довтаса поп Кирчо да му набие ушaнката до кръста :)

Държавният глава изрично настоял пред правителството той да избере новия посланик на България в Русия. Преди това държавният глава направи и военния си съветник ген. Данчо Дяков шеф на Националната служба за охрана.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19 няма кой да сложат. Освен ОТ БКП.
ВСИЧКИ СЕ ИЗНЕСОХА ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ 2. И ТУКА ОСТАНАХА МАЛКИТЕ НОМЕНКЛАТУРИ СЛЕД КАТО ПУЧИНАХА ГОЛЕМИТЕ.