Борисов не се конфронтира ни с русофили, ни с русофоби

Премиерът с позиция, която отговаря на обществените нагласи
2 апр 2018 10:15, Петя Славова
174

Бойко Борисов и правителството заемат позицията, която отговаря на обществените нагласи. Премиерът знае, че ако има по-крайна гледна точка, ще се конфронтира или с русофилите, или с русофобите, заяви социологът Мира Радева в сутрешния блок "България сутрин".
Още по темата

Заедно с политическия психолог проф. Антоанета Христова, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха позицията на България, която реши, че няма да отзовава български дипломати от Русия заради случая "Скрипал", но заяви подкрепата си към Великобритания.

Това съобщи самият Борисов на извънредния Съвет по сигурност в края на миналата седмица. На него присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че с този подход - да не се караме с никого - "каним вълка в кошарата".

"Точно пък в момента проявяваме характер. За първи път България е в ситуация, в която може да играе ролята на международен посредник, независимо от дългите периоди на демократично развитие", подчерта проф. Христова.

Мира Радева обаче е съгласна с мнението на Плевнелиев и твърди, че той е прав по въпроса с ценностната позиция: "Когато губим ориентири, ценностите трябва да ни водят", категорична е социологът!

Политическият психолог пък не е убедена, че стойностните ориентири в Европа са преследвани устойчиво и систематично. Според проф. Христова българинът отдавна се е разочаровал от неспособността на ЕС да защитава своите ценности и ориентири, както и да разписва стратегически политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
TT преди 6 години
Борисов не се конфронтира ни с русофили,ни с русофоби,в резултат на което ще бъде еднакво силно мразен и от едните и от другите...Гаранция.
143
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
Б.Б. израстна като държавник! Не се кланя на никого , видя ,че от това няма полза!
142
1
 
2
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат и да им спрат световното по футбол в Русия...Само се чудя тогава Боко как ще спасява руснаците...
141
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов пак наби шамари на Нинова и Десислав Радев.Никога няма да го стигнат ;)
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die Wahrheit"...но за това е ник нейм, защото може да изключва някои правописни правила."---Първо научи правилата, след това ги изключвай. Изключенията са допустими, когато навеждат на някаква мисъл. Например: The Beatles, вместо The Beetles намек за стила "beat"; или никнеймът "Ханко Брат", вместо "Хан Кубрат" ирония на пловдивския полицай. Иначе нищо лично.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, те на Европа китките са много корави.
138
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнението на Плевнелиев няма стойност. Той така и не можа да стане политик, остана един папагал, повтарящ заучени фрази.
137
4
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
САЩ, Япония и ЕС унижават Русия, а тя нас, че сме братя....
136
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Душевно не знам колко сме близо до Русия, но олигархията ни е съвсем близо, почти се сляла финансово с руската такава. И ни четат конско колко зле ще бъдем без "братушките" Колкото повече им вярваме, толкова повече ни лъжат.
135
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това, не ни искаха в ЕС. Щото сме меки китки. Винаги сме били и винаги ще бъдем.
134
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия иска да разруши ЕС. България се присъедини към страните разрушители.На ви шенген, на ви еврозона на ви Европа през крив макарон.
133
13
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
България е много по-зависима от Брюксел отколкото от Москва. Емоцоинално и душевно сме много по-близко до Москва отколкото до Брюксел.
132
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Борисов лъсна червеният ***.
131
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен130 Това е смешно,ако не и жалко,България,както и Сърбия,не могат да бъдат неутрални,защото са на издръжката на ЕС.А такава страна,не може да бъде посредник.Виж домакин,да предостави хотел,зали и други за политически срещи,това е друго.Нарича се"политически туризъм".Но,гостуващите могат да поиска среща при затворени врати.
130
3
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
"От Азербайджан, от Катар, от Сауд. Арабия ."Освен с танкери по друг начин невиждам-но това го оскъпява много. Нали за това Путин направи войната в Сирия.А за моя ник съм обяснявал, но за това е ник нейм, защото може да изключва някои правописни правила.
129
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanz133 Брйксел са ни съюзници,***,ние имаме договорености с тях.Нашият износ е в ЕС.Получаваме пари от европейските фондове.Какво ни дава Русия-скъпа газ и диктат,рекет.
128
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanz Кои сме ние,че да организираме среща на Путин с Туск?Според Рашидов,българите сме "пудели,които лаят в глутницата"и не може да си позволим,да изгоним руските агенти от България.После,Путин не е желан в България след омаловажаването на българската история и скандалът с кагебееца и руски патриарх,който ни изкомандва,кого да почитаме и кого,не.Ако иска да търпи упреци и да го охранява цялата ни полиция,нека стане за смях и дойде.
127
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die Wahrheit"Ако имаш идея от къде да вземем газ... освен от Русия и Румъния, казвай!" --- Как откъде, бе! От Азербайджан, от Катар, от Сауд. Арабия ... Банкянскийо нали затова ходи при тях. Бай Реджеб, и той ще пуска по малко, като му отвори кранчето Вовата...А, ти, взЕми си Оправи малко немскийо виж там нещо, падеж, род, число ...
126
4
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 130: Зависимостта ни от Брюксел не е по-малка. Но това, че почти нищо не зависи от нас не значи, че не можем да организираме една среща Путин - Туск например. От това можем само да спечелим.
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧекспирЯвно Борисов е понаучил някои неща от бай Тошо...!? А преди бай Тошо беше бай Ганъо .... знаех си аз че освен "Винету " ще да е прочел наш Боко и Алековото ...няма как , то е задължителен наръчник как да се харесаш на хората и как да се движиш в политическият живот . Жалкото е че четящите си мислят че чертите на Ганъо са позитив а не негатив както Константинов го е виждал наистина.