Правят нов затвор в Кремиковци с 35 млн. лв.

Цачева ще иска пари за още хора и техника в затворите
44
Правят нов затвор в Кремиковци с 35 млн. лв.
Снимка: архив, БТА

35 млн. лв. са предвидени за изграждане на изцяло нов затвор в район Кремиковци. Това съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева след свиканото от нея национално съвещание с участието на началници на затвори и с ръководството на ГД "Изпълнение на наказанията".

Още по темата

Средствата са по норвежкия финансов механизъм, като има уточнен терен за затвора. В бюджета на министерството пък са предвидени 4.5 млн. лв. за ремонти.

Цачева заяви, че ще настоява правителството да осигури повече средства за правосъдната система – за повече служители и за по-добра надзорно-охранителна техника, предаде "Фокус".

Работна група ще търси вариант за оптимизиране на щатовете на служителите в затворите до края на април. Целта е нормално функциониране на системата.

Втора работна група пък ще предлага надзорно-технически средства, с които да се подпомага охраната в местата за лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
гьорги преди 6 години
Азика съм само с нумер 25-Герчо с тамбурата!съгласен тук
36
0
 
2
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 6 години
А дано да е на "арлия"! Дано този зат вор за една година се препълни от БСП-ари,СДС-ари,Герберасти и разни други крадливи ***.... ти.А за Драгалевския айдук,Сашо Нереза и Стефан усмихващия се Крадец по една Вип-килия с емайлирана кофа за сранье.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая на снимката.. кога ще влиза ????
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има същите очи и форми на лицето ,като на другаря Андрей Луканов,просто се вгледайте малко по-внимателно.Нещо има съмнително тук,ще взема да се поразровя из историята,да не би случайно наша Цецка,няма нещо общо с ЦК на БКП,и дали майка и не е ходила по събрания на партията,където се е говорило как да се дои народът,без да му се дава да яде.Съвсем не лоша идея,имайки в предвид че това са нови и модерни БГ политици,демократи.Дали случайно не са ,,промъкнали се' ***,в новата демократична власт
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА КВО ГИ ДЪРЖАТ В ЗАТВОРА , БЕ ...ЗА УГОЯВАНЕ ,ЛИ...??!!!Я , ДА ГИ ПРАЩАТ НА РАБОТА И ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ НОРМИТЕ !ТРУДА Е ПЕСЕН, А И ВЪЗПИТАТЕЛНО ДЕЙСТВА!САМО "УДРНИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ТРУД" ..НА ПОЛЗУ РОДУ... ---ЩЕ ГИ НАПРАВИ ХОРА!
32
0
 
13
 
! Отговори
За Цецка е затвора преди 6 години
Трябва да е за Цецка новият затвор. Тя оправи тези, та нов. Май и тя прави ход да отклони вниманието от скандала със Софийския или не им пука вече от нищо
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много решения са взели на това заседание...Стане ли въпрос обаче за плащане на образование, лечение, пенсии, инвалиди, безработни или работещи при робовладелците, пардон бизнесмените, държавата изчезва и оставя хората да изнемогват. "Уникална държава", "уникално управление".....
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теренът ще се освободи и познайте после какво ще стане? :) Апетитният парцел пак ще се вземе от някой " бизнесмен "...
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб им отпусна 15 милиона за заплати.... И сега още милиони.... Резултатите липсват, и вместо оставки и санкцкии, ще си продължи по старому.....
28
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
Дано всички от банкета на ''цъфнал герб,цъфнал герб''да направят сефтето на новия затвор.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецке, от мен един съвет. Килия 213, вторият етаж, южното крило. При Бай Ставри... Човекът е строг! Но справедлив. Ти си млада, ще излезеш запазена...
26
0
 
9
 
! Отговори
Ураааааааааааа.... преди 6 години
РАДВАЙТЕ СЕ , ДРУГАРИИИИИ.....ПАК СЕ ОТВАРЯ РАБОТА В КРЕМИКОВЦИ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ ОТ ГЕРБ---МИСЛИМ ЗА ВАС!!!
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая продажна мисирка да си избира отсега килията
24
2
 
25
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Боже Господи! Не намериха димукратите 3 милиона лева за спасяване ,,Евангелието на Васил Левски,, от естествена ерозия,ама намериха 40 милиона лева за строителство на още и нови затвори срещу хуманноста в страната-Боже, виж им акъла-С помощта на затвори ще крачим напред!Ще водим народа не с помощта на заветите на Ботев и Левски, а с помощта на затвори и затворнически режими?
23
1
 
28
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
За политици, съдии, прокурори, митничари, данъчни и други тежки престъпници ли ще е? Или пак ще е за кокошкари и тийнеджъри?
22
1
 
10
 
! Отговори
Престъпник с прогрес преди 6 години
Преди работех в Кремиковци - сега лежа в затвора.
21
0
 
12
 
! Отговори
А някой запита ли се преди 6 години
Норвегия защо дава тези пари срещу корупция ли или срещу политическа зависимост,явно някой се е продал по спешност!?
20
0
 
30
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
ЗАЩО БОЛНИЦИТЕ СА НА САМОИЗДРЪЖКА А ЗАТВОРИТЕ НЕ ! ЗАЩО НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ДА ПЪР.. ЯТ И МЪРЗЕЛУВАТ ТАМ НА ТОПЛО
19
2
 
20
 
! Отговори
www преди 6 години
А ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОЙ ДА Е ИЗБЯГАЛ ОТ АЛКАТРАЗ ?? НЕ НАЛИ - СМЯТАЙ КАКВИ ЧИСТАЧКИ СА ИМАЛИ ТАМ !!
18
1
 
24
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 6 години
Всички пандисчии на работа от сутрин до вечер да си строят затвора и да го изплащат. Няма да плащаме за курортните им бази мааам...