Прогноза: Няма да има директен конфликт в Сирия

Тодор Тагарев: Говоренето за световна война само притеснява хората
Обновена: 14 апр 2018 06:44 | 13 апр 2018 22:35, Екип на Bulgaria On Air
145

Политици и военни ще направят всичко възможно да избегнат директна конфронтация с руските сили в Сирия. В това увери бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. По думите му, ако се стигне до някакъв инцидент, ще се търси вариант той да не ескалира.

"Русия е технологично назад и като количества с въоръжение, с които разполага, е много по-назад от нашите западни съюзници. Ако се стигне до някакъв по-голям конфликт, просто няма как да издържи икономически", заяви Тагарев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият министър на отбраната обясни още, че говоренето за световна война и глобален конфликт само притеснява хората, но фактите не показват това.

"Тези страни, които искат светът да се развива в съответствие с някакви норми, а в съвета за сигурност това са САЩ, Франция и Великобритания, се чувстват принудени да вземат някакви мерки. Въпросът е какви ще бъдат тези мерки", отбеляза Тодор Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта още, че дори да се стигне до по-сериозен военен конфликт в Сирия, НАТО няма да има нужда от наша помощ, защото в евентуален конфликт може да видим нови оръжия, с които ние не разполагаме.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Евро Гейчо преди 6 години
До Анонименнапиши "stg 44 disassembly" гледай частите и кажи кое точно е копирано от щампованта немска ютия дето и за лост за гуми не става?
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Европа спре да купува газа и петрола на Русия, за 1 година руснаците ще се върнат в каменната епоха. Мразиме Запада, ама обичаме доларите и еврото нали? Дейбааа и мурзилкките нелепи. Пробвайте да пазарувате с рубли някъде по света.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 93За твое огромно съжаление, Сталин удържа на думата си и освобождава Шмайзер който се връща в Германия и умира след няколко години. Именно тогава записва и спомените си от руския плен. Сега сигурно много съжаляваш че Сталин не го е убил за да може да не се хвърля сянка върху гениалните разработки на алкохолика Калашников.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много играете Call of duty
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 90Колега, венецуелското петро служи само за разплащане между Русия и Венецуела. Накрая Русия се надява че като събере няколко милиарда петро които ще струват по 0,00001 рубла ще може да поиска от мадуро съответния брой барели с нефт които уж гарантират всяко едно петро. От друга страна венецуелският нефт е с лошо качество и им се налага да купуват американски лек нефт за да го мешат със собствения и тогава да го изнасят. Така че петрото струва 1 барел невфт приличащ на асфалт.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"От спомените на Хуго Шмайзер разбираме" - че не са на Хуго...Абе стига преписвали съновника на чичо Сорос !
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерете почете и се посмейте - операция "Cottage".Втората световна.Краварите доказват че друг им не трбе - могат да си граят на война сами със себе си!Че даже дават значителни жертви :):):)
53
5
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 години
За едно е прав шутът във видето: Няма да има директен конфликт с руските сили в Сирия.А най-добре Асад да 'покани' на гости в Сирия и няколко 'малочислени' китайски военни части, разположени тук-таме. Да видим кой ще посмее да ги обстрелва :)
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От спомените на Хуго Шмайзер разбираме, че "конструкторът" Калашников само е пречел на работата на екипа му. Шмайзер е имал уверението на Сталин че ще бъде освободен от плен едва когато завърши автомата. Шмайзер пише в спомените си че за да отстранят Калашников да не им пречи са му събирали спирт даден им за оръжейните образци и когато съберат 5 литра са му го давали а това им е гарантирало няколко дни спокойна работа. Според Шмайзер работата е можело да завърши 2 години по-рано без Калашников.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гледах пазачити на на резерватите в Африка носят Калашников не друго оръжие а именно него
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете нещо за Петроюана, там се води войната Другото е алабала
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА бабите не знаят че ситемата на затвора която прави калашников уникален, преди това я няма никъде!иначе да и двата автомата имат подобни цев бутален механизъм и пълнител:) също като органите при висшите бозайници :):)
48
0
 
6
 
! Отговори
6 преди 6 години
Не мислете за русиа гледайте тук без война какво става убити всеки ден
47
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 6 години
SS до [#63] Никаква епична героична битка: за 2 дена най-безцеремонно се стоварват един милион тона бомби и мини върху столицата (Берлин, в случая).След което следва какво - безоговорочная капитуляция. Просто и ясно, по русски :)Немците още ги боли. А другите го учат във военните си академии
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИСТИНАТАДа бе! А Форд е крал от руските талиги - дървени и с четри колела!
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шмайзер го е проектирал като военопленник, а Калашников е бил ръковолител на проекта. Това и бабите го знаят.
44
1
 
2
 
! Отговори
До 71 Тренда преди 6 години
Да има такова съотношение, но това е смъртността на военнопленнците. В Руските лагери за воннопленници -- смъртноста е 20 пъти по-висока от тази в немските.Трябва да признаем, че по този показател обаче Руснаците губят от Японците -- там почти не остават военнопленници живи.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИСТИНАТАА ти си шимпанзе - щото имаш четири крайника!(същата степен е приликата и на автоматите )
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тагарев е прав. Русия дори не е в състояние да подпали световна война както на времето направи Сталин. През 1939 година между Германия и Русия е имало паритет по брой танкове, самолети, оръдия и т.н. Русия е превъзхождала Германия само по жива сила. Германия и Русия са били съюзници а германските офицери са провеждали ученията си в Русия поради действащи забрани върху Германия от 1СВ. Днешна Русия е бледа сянка на СССР за паритет изобщо не може да се говори. Така че война САЩ-Русия е невъзможна.
41
3
 
4
 
! Отговори
Всичкое большое преди 6 години
В Русия всичко е большое -- като са били в България Руските окупатори са им казала да казват, че в СССР всичко е большое и по много.Наште са ги усетили и ги питат. У вас тахтаби есть. Отговорът бил "есть очень много и все такие большие".Едно е большое в Русия -- ***-отиз-*** им