За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата

Очевидец: Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола
14 апр 2018 12:25,
90
За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата
Снимка: bTV

Много хора са подминали автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" и не са спрели. Това каза Николай Либезийски, един от първите втурнали се да спасяват ранени при инцидента, който взе 6 жертви.

Мъжът е пътувал в кола непосредствено след автобуса.

Още по темата

"Спрях веднага, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под автобуса има друга кола – тази, която го е ударила”, обясни очевидецът пред bTV.

"Имаше хора, починали на място, бяха изпаднали от автобуса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, за да излизат хората. Намерихме шофьора, който също беше излязъл навън. Върна се да загаси двигателите, за да не стане пожар", разказа Либезийски.

По думите му е имало паника сред пътниците.

"Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата под автобуса", каза още Либезчийски.

Той подчерта, че службите на място са реагирали адекватно и е създадена добра организация.

Журналистът Димитър Шумналиев, който също е станал свидетел на първите минути след катастрофата, обясни, че шофьорката на леката кола, която е блъснала автобуса, е била потресена и изпаднала в шок.

Пострадалите от катастрофата, настанени в реанимацията на столичната болница „Св. Анна”, са стабилизирани и контактни.

В „Пирогов” бяха настанени четирима ранени – две жени, мъж и дете. Детето е в стабилно състояние и няма опасност за живота. Мъжът, който е бил с контузия и рана на главата, е освободен от болницата. Едната от пациентките е в хирургична клиника със счупени ребра и в е стабилно състояние. Майката на детето е в травматологична клиника, уточни директорът на болницата проф. Асен Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кажете ЗАЩО некадърният шофьор на автобуса го ОБЪРНА на прав път!!!Тази фирма е на ДПС а собственика и става деп--------Защото карате 30 годишни таратайки и се блъскате с тях в другите участници в движението!
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разбира ли че виновни за катастрофата тия на които не им се е занимавало с проблеми на непознати?
6
0
 
51
 
! Отговори
До 4. преди 6 години
Аз бях с този човек там и вазех хора от автобуса. Хора, които имаха нужда от помощ. Обаждахме са на роднини на други хора, които бяха добре но бяха в шок, давахме им вода. Щях да повърна....щях да плача....но помогнах.
5
4
 
64
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Вчера на магистрала Тракия загинаха повече хора отколкото при изстрелването на 110 ракети по цели в Сирия. Факт. Войната по пътищата ни вчера е била по-смъртоносна отколкото в Сирия!
4
27
 
26
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Не се спира никога ако не си специалист.При ваденето на хора можеш да нараниш някого ако не знаеш как се прави и нямаш необходимото оборудване.
3
23
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Е ако бяха спрели всичките линейките от къде щяха да минат?
2
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете ЗАЩО некадърният шофьор на автобуса го ОБЪРНА на прав път!!!Тази фирма е на ДПС а собственика и става депутат от ГРОБ.БорисУФ и Прасчо са се оплели като свински черва а отзад надничат "монтерейци".Държавата е ОБЛАДАНА от Мафията.
1
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя "очевидец" ще спаси герберастката фирма, тезата е вече ясна.