Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Какво значение има какви са родителите й ? Тя е пълнолетна и трябва да отговаря за тежката катастрофа ,станала по нейна вина! Колко е "добра" и образована също са без никакво значение,когатао се доближаваш до обществен транспорт с много пътници те са с предимство!
254
0
 
1
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ преди 5 години
жената е видимо ОБСЕБЕНА с ново тежко терористично оръжие за масово обсебване маскирано като ХОЛОГРАМЕН СТИКЕР ЗА ТЕХ ПРЕГЛЕД.Обсебени водачи карат в несвяс.ОЗверяват се за микросекунди и са готови да мачкат всички които им пречат.Озверявани с холограмното оръжие майки псуват като хамали озверени пред децата си срещу всеки които намали високата им скорост..ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА лепенето на лепенки на предно стъкло..КАТ СА ВИНОВНИ Принуждават с глоби милиони да купуват хологрмани оръжия.
253
1
 
1
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 5 години
Експерти да ползват инфрачервени камери за доказване на увреждания от бели радиоактивни скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове..Облъчени от насрещно движещи се автомобили с включени радиоактивни скенери вкл/led,xenon,halogen,laser/ Имат трайни увреждания както на зрението така и на психиката.НАши водачи на ТИР се връщат тежко болни от Европата заради облъчвания с тн"електрожени"//
252
0
 
1
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ преди 5 години
дамата на снимката е била ЗАСЛЕПЕНА И ПСИ БЛОКИРАНА От високо проникващи скенери маскирани като фарове..МАсови убиици ползват КАТ з а принуждаване на милиони водачи на МПС да увреждат тежко земята с включени фарове денем.КАТ се кефят че стотици хиляди карат с включени скенери против мъгла денем в ясно и слънчево време.Увреждат трайно зрението и психиката на насрещно движещи се вкл пешеходци велосипедисти и ../зениците на жената дават инфо/
251
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Колата се е ударила в автобуса, но под малък ъгъл и странично, т.е. силата на удара не е голяма. Това се вижда по изрядните ламарини на автобуса. Единствено некадърната реакция на шофьора е обърнала автобуса. Да, ако не се е ударила колата в него, е нямало да има катастрофа. Но ако шофьорът не беше реагирал така, нямаше да се обърне автобуса. И от пътниците си казаха, че колата го е ударила, но шофьорът е обърнал автобуса. Вината в случая е и на двамата, а не само на жената.
250
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно нарушение, ама говори за самонадеяностЩом смее да се качва на Мпс след употреба на алкохол, може да се каже, че се очаквало да сгафи и повече.Жалко за хоратаЖалко за нея и жалко за близките
249
4
 
4
 
! Отговори
Shah преди 6 години
Е да не говорим за Максим Стависки който се разхожда на свобода още който е карал пиян е не чак пиян но имал алкохол с в кръвта
248
0
 
31
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Моля се никога да не се случи така, че аз да съм виновен за такава трагедия. За съжаление понякога колкото и да сме внимателни съдбата ни поднася такъв кошмар, когато ни най малко очакваме. Съпричастен съм към всички пострадали включае и шофьорката на колата. Живота на всички уастници никога няма да бъде същия. Жалко за загиналите, жалко и за шофьорката, която не я чака нищо добро. И се обръщам към хейтърите, никой не е застрахован, ами ако утре сте вие?
247
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте прости, колата не обръща автобуса.Колата се удря в предна лява гума на авгобуса и цялата ос завива на дасно ,това му е уязвимото място. При 95км/ч разко завиване на автобуса в една от двете посоки плюс излизането му от пътя лесно би го обърнал,все пак центъра на тежестта на автобуса е доста високо.Разбира се че жената носи вина за случилото се
246
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принцеса Даяна така загина след удар с малка кола в тунела. Ако имаше колан можеше да оцелее. Камък каруца преобръща.Аз също съм млада, хубава, с висше и възпитана. Знам си възможностите, кзатова нямам шофьорска книжка и кола. Ползвам си вмирисаните трамваи и влакове, защото не искам да бъда участник в подобни трагедии.. Жал ми е за жената, но ми е по жал за хората, които никога няма да станат от гробищата. За дететпо от Стара Загора, което никога няма да бъде булка и майк
245
6
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Удряла ме е кола странично (със задремал шофйор) Аз със СУВ, той с малко сеатче. Разклащането при мен беше толкова голямо, че на косъм се размина от обръщане и трагедия, той едва се събуди и разбра какво става. При мен мн странични щети, при него - нищо. Напълно ми е ясно как се е получило. Все пак автобуса е доста висок. Колко разклащане му трябва да се обърне?!
244
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не е претърпял ПТП не знае значението на Трябва да предвиди ситуацията.Всичко става за част от секундата-един миг и лошото е станало-после пътища много.Жалко за всички
243
0
 
5
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
Истината, разбира се, че преди катастрофата пътниците са били живи, никой не е твърдял, че колата се е ударила в автобус пълен с мъртъвци я.
242
0
 
5
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
Готин и аз искам така, защото потърпевшите може утре да сме аз, ти или наши близки. Не трябва случая да се потулва, защото никой не е застрахован дори и да не е шофьор, на всеки може да се случи.
241
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Когато жената в автомобила е ударила автобуса, пътниците в него са били все още живи
240
3
 
7
 
! Отговори
Готин преди 6 години
Искам справедлива оценка от експертите, не да прикриват фирмата превозвач, всеки може да е виновен дори Пенчо, който си хвърлил банановата обелка на пътя
239
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 234Що да не изпадат като са без колани и прозорците са счупени?
238
2
 
7
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
Зависи как и къде го е ударила. Ще се изяснява тепърва от експертизите, но кифлата има вина, защото ако не беше толкова самонадейна и разсеяна нямаше да има катастрофа. Всеки шофьор трябва да бъде отговорен и да пази другите участници в движението. Не само шофьора или кифлата. Всеки трябва да бъде внимателен, но за съжаление всеки не мисли така. Не трябва да я оневиняват, защото така ще поощрят останалите като нея и всеки трябва да знае, че шофирането не е блъскащи колички.
237
4
 
2
 
! Отговори
Готин преди 6 години
Не че е жена кифла, има много прости шофьорки и шофьори то е ясно, но да те чукнат а ти да се преобърнеш..подобно за шамара който ти казах, е много глупаво изпълнение от страна на шофьора на автобуса
236
1
 
7
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
Ако не се беше ударила в автобуса, нямаше да има катастрофа и жертви. Разсеяността и неадекватното и поведение е довело до това. Шифьора не може да очаква всеки момент докато някой го изпреварва, да се изгуби контрол над колата и да се завре под гумите му. Неговата вина може би тепърва ще се изясни. Имах предвид ако не беше кифла, а *** братчед, нямаше да го защитавате.