Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
До 3. Нали ти е ястно, че статистичестки мъжете правят повече катастрофи и съответно отнемат повече животи. Правят повече нарушения и карата значително по-опасно. Дано да не се размножиш приятелю.
14
18
 
4
 
! Отговори
Бе преди 6 години
колкото и хуманисти и търсачи на истината да я защитават, бъдещето и е в сливенския, и то за доста време! Толкоз!
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата (а под нейно давление и съдът) силно си превишава правата! Затварят човек без все още никакво доказателство, че е виновен, а версията, че ще се укрие е направо смехотворна, ако не беше тъжна... И как прокуратурата ще обезщети жената за лишаването и от свобода и унижението, което е понесла, ако после се окаже, че е невинна или само частично виновна?
12
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рейсаджията е 100 % БГ аматьор. Не може Рено 950 кг. да обърне рейс 10 тона! Тоя се е панирал и е навил десен, то се вижда и на снимките от катастрофата.
11
13
 
9
 
! Отговори
Не преди 6 години
искам да кълна като стара баба, но да попитам, ако на защитаващите я тук се случи подобна трагедия, и заради някаква си там, вместо да посрещнат близък човек научат за смъртта му...Тогава май май, а, друга песен ще запеете!
10
5
 
32
 
! Отговори
аз преди 6 години
Оппааа! Уйде коню у реката! Излиза че я е пернала въздушната струя или някое камъче, тя се е стреснала, тръгнала е да гаси радиото и леко е закачила автобуса, оня също се е стреснал, отклонил се е вдясно, врътнал е рязко волана вляво, което го е изправило на десните гуми и е последвал втори сблъсък. Защо шофьорът на автобуса не е арестуван и то при положение, че една от пътничките твърдеше, че в момента на сблъсъка е говорил по телефона. Това лесно се проверява.
9
6
 
28
 
! Отговори
Бай Митьо преди 6 години
Много лош късмет. Още малко ще кажете, че нарочно се е блъснала в автобуса. Да не дава Господ! Ако е лабилна може да си посегне на живота в такова състояние. Никой не е застрахован!
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сълзи... Каква цена имат? При жените е лесно. Те могат да се разреват за скъсан чорап. Сълзите и са по-скоро заради разбитото и бъдеще. Разбира се че съжалява! Няма спор. Да молим Бог да ни пази!
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШОФЬОРА НА АВТОБУСА Е ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК!!!ДАДОХА ИНТЕРВЮ С НЕТО И ТАМ НОЙ ОБЯСНЯВА, ЧЕ СЛЕД УДАРА РЯЗКО ДАЛ НА ЛЯВО!!!ТОВА Е ГРЕШНО ДЕЙСТВИЕ !!! ТРЯБВАЛО Е ДА ЗАДЪРЖИ ВОЛАНА И КОГАТО ПОЧУВСТВА, ЧЕ ГУМИТЕ СА НА ЗЕМЯТА ТОГАВА ДА ДАДЕ НА ЛЯВО!!!ТОЙ ДАЛ НА ЛЯВО КОГАТО АВТОБУСА Е БИЛ ЛЕКО ПОДСКОЧИЛ И СЪОТВЕТНО АВТОБУСА СЕ ОБЪРНАЛ!!ТАЯ СИ ИМА ДОСТАТЪЧНО ВИНА НО ГЛАВНАТА ВИНА Е НА ШОФЬОРА !!!
6
0
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До Мдамтова че навсеки може да се случи не значи че не трябва да има наказания за неволни инциденти.а като караш без колан застрашаваш себе си, тъй че няма нужда от наказания, всеки да си преценява. аз слагам колан дори на задна седалка на кола, но в автобус не слагам
5
6
 
25
 
! Отговори
Анонимка преди 6 години
Голяма трагедия.. Но е неправилно да се търси изкупителна жертва и заради факта, че в миналото това момиче е имало едно провиниение, не я прави вечен престъпник, Пробите за алкохол и наркотици са били негативни. За съжаление изкарването и като едва ли не Злото по улиците няма да върне жертвите. Просто е било писано това да се случи и нито колани на автобуса, нито пътища биха спасили хората, ако е било писано това да се случи тояно в този ден...
4
0
 
81
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Изключителна трагедия! От една страна вина има - от друга със сигурност не го е искала, помагала е... Не знам какво да кажа 6 човека са си заминали без абсолютно никаква вина... Жената е била трезва... Ставински пиян на кирка уби човек и е на свобода... наистина не знам какво да мисля...
3
46
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На жените да се забрани да карат коли!
2
6
 
59
 
! Отговори
Мдам преди 6 години
На всеки може да се случи много е лесно да се обвини директно човек....Много тежка ситуация. Ще обвинят ли фирмата превозвач,че не е задължила пътниците да са с колани ? Дали нямаше сега всички да са живи ако бяха с такива ?
1
40
 
22
 
! Отговори
Ми преди 6 години
какво да каже НЕЙНИЯ адвокат? Той и жертвите ще изкара виновни!