Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки може да се случи да сбърка. 100% гаранции на пътя няма, няма и да има...
34
6
 
14
 
! Отговори
T преди 6 години
До Анонимен 28Ами не, не се случват такива неща. Случват се все на един и същи тип хора, още от училище - все едни и същи се разболяват преди контролни, все едни и същи си "изгубват" домашните... Такива са после и в живота. Останалите по време на изпреварване държим здраво волана с две, съсредоточени сме и не се занимаваме със странични неща. Започваме изпреварването, ако сме сигурно, че е безопасно и ще го приключим по най-бърз начин. Ако не успяваме, тогава отнемаме от газта и изоставаме.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В съвременните коли всичко е електронизирано и автоматизирано,забележете,че дори няма ръчка,която механично да сваля прозореца на вратата,ако колата попадне в река или вода,да може да се измъкнат хората.Отделно електрониката може да се контролира от растояние,което поставя в опасност живота на всички хора.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои части на магистрала Тракия са доста зле. Неравност или дупка в пътяспокояно може да накара автомобилът леко да кривне, дори и да няма технически проблем в него.
31
3
 
1
 
! Отговори
ДО 23 преди 6 години
До 23. А ти какво точно каза? Активно шофиращите винаги са били повечето мъже и най-вероятно винаги й ще бъдат. А ти колко си ***, приятелю, бедна ти е фантазията. Викат ме да, да ти гледам глупостите и идеотщините на останалтие като теб. Надявам се някой ден да ме извикат за по-интелигетен разговор.
30
9
 
10
 
! Отговори
Тая преди 6 години
е олицетворение на самата невинност. Само дето самият и адвокат каза, че книжката и е отнемана за алкохол. Дай сега да издребняваме за няколко ракии!
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безсмислено е да се нахвърлят върху жената, не го е направила нарочно. Който шофира знае за какво иде реч. Въпреки това, лично на мен ми е писнало на ...... работа от разни неадекватници, които карат опасно, самонадеяно, без точна преценка на ситуацията. От 20г. карам ежедневно, със златен талон и нито едно нарушение. Защо ли, много е просто - като шофирам мисля освен за себе си, но и за онези до мен, зад мен, пред мен и срещу мен. Та, ако е сгафила да си носи кръста.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО, ЧЕ ШОФЬОРА Е С ЕДИНИЯ КРАК В ГРОБА ,А С ДРУГИЯ В ЗАТВОРА !!!Няма друфа истина. И няна никакво значение ти колко си свестен к от какво срмейство си!!! Беотговорността ако е твоя вреди на много хора. Ако е на друг може да засегне и теб. ПРОСТИЧКО И ЯСНО!!! ДАНО ВСИЧКИ ТИКВИ ГО ВДЕНАТ !!!
27
5
 
13
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Що се отнася за коланите не съм много съгласна, че винаги предпазват. Преди 15 години мои познати катастрофираха, двама от тях с колани-мъртви, двама без колани само със сътресение и леки наранявания. Така, че за мен е спорно това до колко предпазват.
26
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам дечурлигата пак са се разписали под статията. Първо, при подобни инциденти имаш стотни да реагираш и е съвсем нормално човек да вземе грешно решение. Не сме машини, а хора. Второ, не мисля че има нормален човек, който да вярва, че това момиче умишлено е причинило катастрофата. Трето, пробите за алкохол и наркотици са били негативни. Единственото нещо за което може да го обвиняваме момичето е евентуално невнимание, ако историята с радиото е истина. Такива неща за жалост се случват.
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Щото мъжете не правят катастрофи и не убиват.... Абе що говорите глупости? Жената е допуснала грешка, от едно невнимание целия и живот е прецакан. Няма значение на какво ще я осъдят, тя е причина за смъртта на 6 човека и това ще я преследва до живот. Но никой не е застрахован, че няма да допусне грешка.Утре може да си ти.. Просто е нужна култура на пътя, изправни автомобили и предпазливост. Белите стават от нищо и за миг, а последствията са страшни и за причинилия, и за пострадали
24
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен основният виновник за катастрофата е неадекватният шофьор на автобуса. Той просто се е паникьосал и е обърнал автобуса. Една кола дори да се блъсне в автобус реално нищо не може да му направи. Професионализмът в случая би трябвало да бъде запазването на хладнокръвие от страна на автобусния шофьор.Аз лично имах подобен инцидент на магистралата, при който една кола искаше да смени летите без да ме забележи че съм до нея и се удари в мен. Аз обаче не направих рязка маневра и спрях плавно.
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво общо има със случай какво работи Цвета, кои са родителите, колко била притеснена и т.н.? Това дали овтомобила й е имал технически проблем, ще го установи експертизата, но ми се струва в сферата на фантастиката нов автомобил, просто така да кривне на прав участък и да удари автобуса. За мен нещата са ясни - убийство по непредпазливост. Цвета се е разсеяла, причините тя да ги каже и е направила неправилна изпреварваща маневре - да се стегне и да си понесе последствията!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все повече стават убийци уж хора с добри сърца. Глупостта и безотговорността е по страшна и от природно бедствие.
21
3
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Нали ти е ясно, че това е така,защото все още повечето от активно шофиращите основно са мъже? А сега се направи, че някой те вика!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се изследва добре колата и се потърси причината за блокирането на волана,особено ако колата е с електроника,тя може да се контролира отвън.Трябвало е просто да си вдигне крака от *** с газта и остане назад,ако трябва дори да изключи колата.То е ясно,че шофьора на фирмата към ДПС няма да бъде обвинен,макар че трябва.
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Притежанието на автомобил не е рожденно право! Също така шофирането е умение което не се отдава на всеки, както не всички сме пилоти на самолет! Куцо, кьораво и сакато се качи в кола и дава газ без да знае какво прави! По пътищата е ТОТАЛНА АНАРХИЯ!
18
8
 
15
 
! Отговори
Да преди 6 години
Вече стан ясно, че Цвета е съпричинител, но не и основен причинител на трагедията. Шофьора на автобуса с неадекватното си поведение е допринесъл за трагедията.По българските закони Цвета ще бъде условно осъдена и 5 години без книжка. Ако бяхме в Германия можеше Цвета и в затвора да престои за 6 месеца до година плюс обществено полезен труд и 10 години без книжка.Пиша защото колицата е стара, и не е подходяща за изпреварване с висока скорост.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7. Да не дава господ да изпадаш в такава ситуация и за части от секундата да трябва да вземеш съдбоносно решение. Още повече, че тук не си сам, а има и още хора.
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, опичайте си акъла и спазвайте правилата! Злото идва за секунди...