Сълзите не я трогнаха: Майката, разплакала Борисов – емигрира!

Красимира отлетя с дъщеря си за Холандия
Обновена: 20 апр 2018 13:05 | 20 апр 2018 09:00, Петя Славова
344

Майката на дете с увреждания, която разплака премиера Борисов, вчера напусна България. Красимира Обретенова замина за Холандия, където се надява на по-добър живот за дъщеря си. Преди да отпътува от страната жената се обърна към министър-председателя.
Още по темата

Летище Варна, сектор заминаващи... Вчера преди обяд една българка, която в продължение на 13 години се бори не само за собственото си, но и от името на всички деца в увреждания, напусна България. Гневна, каквато винаги е била през тези 13 години, съобщава Bulgaria ON AIR.

Дъщерята на Красимира, Пасионария е на 16 години. Като бебе се разболява от менингит, който ѝ нанася непоправими увреждания. И е само едно от децата, на които е отнет шанса за спокоен и нормален живот.

Красимира е готова да се върне в България, но само ако системата в страната се промени. А дотогава ще продължи да се бори, дори и от разстояние.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядосаният не се сдържа да почне да плюе по майката на болното дете, не за друго, а защото е решила да емигрира. Подобни индивиди се мислят за големи патриоти, но са най-големите *** и пропадняци, които могат да виреят само в България (на Запад няма кой да ги търпи).
290
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Маг ЖасминаЖасмина,права си,относно името. Коя жена ще си нарече детето си Пасионария,Телефонка,Мобифонка,Деница,Шейтана и др? Имаме много хубави имена- Марина, Божидара, Мария, Ани, Драгана, Елена, Йоана,Силвия,Милена, Мила,Нина,Николина и др.Щом Красимира Обретенова така е решила да си нарече детето си- ще си и приема и последствията си от този свой избор. Жива и здрава да е жената и нейната дъщеря,макар че и да отидат в Холандия- там няма да се отнасят с тях като с принцеси.
289
4
 
27
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Нека,да няма кой да работи във България сега за алчните работодатели!!!! Те сами си го направиха,сами изгониха хората да работят за чужди държави!!! Като не им дремеше ,кой им изкарва парите,сега да си работят сами!!! Хората,които избягаха,не бяха хора във България,а по-зле и от животни-мизерстващи,неразбрани,работещи за жълти стотинки!!!!
288
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Ядосан. Знаеш ли, жал ми е за теб. Ядосвай си се колкото искаш, много, ама много си жалък. Пожелавам ти само едно - да не дава господ да имаш болно дете...... повече няма да говоря...ако имаш акъл ще разбереш.
287
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГлупости пишеш,на запад има специални заведения за такива деца,освен лечението и много други удобства за инвалиди и родителите им.
286
48
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВсичко е пиар. До 1 месец се е върнала. Там едва ли ще и дават по 500 евро на месец (както правят тук) само щото е отишла с отрочето си. А да, ще и се наложи да работи, нещо, което най-вероятно не е правила цял живот. Да види как се изкарват тези 1000 лв тук в България, за които тя реве, че държавта и държала сметка и ѝ искала отчети за какво са изразходвани.Ми и аз искам така, да си стоя по цял ден у нас, да ми дават пари и никой да не ми държи сметка какво ги правя. Ама не става.
285
34
 
7
 
! Отговори
Ядосан преди 6 години
Така, че тази майка не разбирам какво очаква. Че ще седнем да ревем сега за нея, и без това не е дала нищо на държавата, само взема, взема и взема. То не са социални придобивки под формата на колички и т.н. за детето и (което струва не малко пари), то не са по 950 лв. (повечето хора в България РАБОТЯТ, подчертавам РАБОТЯТ за по-малко от тези пари) на месец. Еми да се маха, тъкмо 2 гърла по-малко за хранене.
284
25
 
6
 
! Отговори
Ядосан преди 6 години
Значи искат хем да взимат 1000+ лв. хем и да не държат отчет на никого за нищо.Ами да, след като получаваш, трябва и да дадеш. Аз като ходя на работа получавам пари, само че се отчитам относно това какво съм свършил за тези пари. Ако не искам да ходя на работа и да се събразявам с някого, то няма и 1 стотинка да видя.Впрочем нито вие безработните майки, нито болните ви деца давате каквото и да е на тази държава, но претенциите ви са ОГРОМНИ. Слушам само - искам, искам, искам... Ами не може.
283
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До NLТрудно някой ще те разбере, ако не е минал по тоя път. Все още битува мнението, че на Запад всички са богати и мед и масло тече отвсякъде за всички. И тоя мед идва отнякъде отгоре, от Държавата. Каквото и да значи това, ама не се свързва много с плащане на щури данъци от работещите, които са нито на социални, нито са милионери.
282
1
 
19
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Този път пиара на разревания Боко се оля, мина една тънка невидима граница
281
17
 
8
 
! Отговори
NL преди 6 години
А от какво ще преживява в Холандия ? Каква професия има и шанс за работа, ако има -добре. Ако няма, ще бъде издържана от такива балъци като мен, които плащат 40% данък общ доход. Не се очудайте защо десните навсякъде в Западна Европа са в напредък. Не само заради т.н. бежанци, но и заради много източни европейци на социални помощи.
280
1
 
31
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Така се прави, браво! Викаш неволята, има една приказка. Доколкото разбрах, има друга жена с такова дете там и са се свързали. Така че, няма да и трябват много пари за гледането. При всички случаи, ще е по-добре от България. Искам само като отиде там да разгласи случая за да види Европа какви европейци има
279
9
 
18
 
! Отговори
Представяте така преди 6 години
случаят, като че в Холандия тази майка от самолета ще й дадат безплатен хотел или жилище, ще я заведат в болница, ще лекуват БЕЗПЛАТНО детето й.ТАЗИ жена ТРЯБВА ИМА МНОГО ПАРИ ГОТОВИ. ЗА лечение, за съществуване.Ако НЯМА ПАРИ как си представяте съществуването на двете в ХОЛАНДИЯ> Не по-добре от онова в България И по-зле.
278
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
291 - Извинявай, не знаех че в България лежиш по цял ден, а по цяло нощ си по софрите и жените.
277
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mnogo zabluden narod ima v nashata rodina,mnogo.Kakvo si mislite che v chujbina vi chakat s otvoreni obyatia i vikat"Dobre doshli!"Nyama takova neshto.V chujbina rabotish kato lud za da se dokajesh i otzeleesh.Tova e polojenieto!Ne znam na kakvo se nadyava tazi jena i kak stoyat neshtata v Holandia,no silno se sumnyavam che vednaga shte se nameri pomosht za dushteryata.Obiknoveno se iska postoyanno mestojitelstvo ot minimum 5 godini ili postoyanna rabota i bankova smetka.Pone taka e v Anglia.
276
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 287Уточнение - от пребоядисаните комунисти като разноцветни демокраДи - седесари всякакви, герберуги, неолиберали, пазарджии, тути кванти гладни ненаситни кранти
275
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111Тъпoъгълен здравен манипулант вчера ни кореше, че Холандия при двойно повече население имала два пъти по-малко болници от нас. *** не казва, че тези болници са разположени на ДВА ПЪТИ И ПОЛОВИНА ПО-МАЛКА ТЕРИТОРИЯ ОТ НАС. Т.е. до тях се стига над ДВА ПЪТИ ПО-БЪРЗО от нас. И СА БОЛНИЦИ, а не повечето - мърляви пунктове, с оскъден, некомпетентен, необорудван персонал. А при инсулт, когато първите минути са решаващи, се друсаш 70 км. до най-близката болница, от границата до Перник например..
274
8
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
*** народ - бедна държава!
273
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилно е постъпила жената. Няма живот в тази поробена от комунистите територия.
272
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВяраВяра, плюй в пазва, да не се наложи да ти съчувстваме на теб за подобна ситуация.- Голям *** трябва да си за да изтресеш такава npocтотия. Ако нямаш малки деца, които може да се окажат в такова положение, и ако не си ялoва, сигурно имаш внуци, ако децата ти не са "***". А ако и тях нямаш, не мисли, че си недосегаема за най-мъчителни болести. А такива като теб най-силно пищят за помощ и съчувствие - в пари, естествено.