Месец живот в казармата: Хранят те, поят те… набиваш крак по 8 часа

Накрая минаваш изпит, дават ти тапия и те зачисляват на отчет в резерва
1 май 2018 21:05,
141
Месец живот в казармата: Хранят те, поят те… набиваш крак по 8 часа
Снимка: архив, Булфото

Средно 700 лв. е сумата, която отделя МО, за да обучи желаещ да премине начална военна подготовка в учебните центрове на ведомството. Това става ясно от каталога на курсовете за 2018 г.

Ако учебните занятия са през пролетта и лятото, цената е 671,13 лв. В сумата е включена и храната за закуска, обед и вечеря за 229,33 лв. Останалите разходи са за ток, вода, транспорт, обучение и боеприпаси, пише "Труд".

През есента и зимата, когато е необходимо и отопление, общата стойност е 749,13 лв.

Още по темата

Курсовете са на доброволен принцип и са главно за студенти, но в тях може да се запише всеки желаещ, ако отговаря на условията.

Продължителността на подготовката е един месец - 4 седмици по 8 учебни часа на ден. През това време мераклиите живеят на казармени начала – сутрин от ставане за физзарядка та чак до лягане след вечерна проверка.

Затова в обявата е посочено, че всеки одобрен кандидат трябва да си носи спортен екип, бельо, гуменки, носни кърпи, четка и паста за зъби, макара, игли за шиене, сапунерка, джобно ножче, гребен, тетрадка или тефтер, моливи или химикали, закачалки за дрехи.

Накрая се полагат изпити и успешно представилите се ги зачисляват на отчет в резерва.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Василев те ходят на манифестация не копат с мотиката бре там се има кои да им припомни казармата затова днес не случаино партията на народа ги събра нинова е събрала пет пенсионера с бабичките атия казват стотици
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кръстьо ПерушкиКазваш,приготвил си 3,40 и документи на A4 и си подготвен? Спри да гледаш толкова много филми бе с....
30
6
 
10
 
! Отговори
пецата преди 5 години
1 месец отделени от ц.цката на мама, не ги виждам младите
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато в казармата са боико и иванчо попов казармата ще деградира каква казарма пияници връзкари и тем подобни .това лие армията здраве дае тия са избягали първи ако чакам те да ме пазят
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НГВСЕ по 5 патрона може да изстрелят тези които не се гръмнат сами още с първия.
27
22
 
14
 
! Отговори
The Boy преди 5 години
Казармата е хубаво нещо. Дава ти досег до Руско въоражение. И аз бях така после ми отвори врати като наемник в Ангола, Нигерия..Заир. След това като се прибрах веднага ме взеха за топ охрана на някви баш босове.. Не се оплаквам. Добре че бях в казармата и пипнах Калашник.
26
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време мъжете очакваха повиквателната за казармата по пощата, а сега новия каталог на Avon. Днешните мъже са кифли, висящи по цял ден в мола. Те първи ще избягат в случай на война. Няма спасение на нацията.
25
8
 
17
 
! Отговори
НГВС преди 5 години
Хахахахааааа, ако се запише някой направо в психиатрията да го пратят. Начи със 700 лв. ще ги обучат, а? Обучението то анцунг ли ще е? Че то един свестен комуфлаж и обувки струват 700 лв. Хахахахахахаааааа... Един патрон за Калашника е 1.70 лв. Хахахахахааааа. Начи ще стрелят по 5 патрона и готово.
24
9
 
10
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Някой слушал ли е за седми авиоционен американски корпус, в който има само дронове, някъде към 10 000 дрона неофициално, могат да всяка държава да я поставят на колене само с мониторите и джойстика!!!Добър ден селяни прости, честит Първи май и лихварски празник!!!Плащате ли си лихвите, тябва да бачкате, за да си плащате лихвите, защото Царицата Майка от ФЕД и МВФ,СБ трябва да модернизира и превъоръжи американската армия и да ви прати малко бежанци с Истанбулска конвенция!Агент Заки Шоли!ЦРУ!
23
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стара българска традиция:Който отиде в казармата, ще бъде .... през първата година. За сметка на това, ако оцелее, той ще..... новите през втората година! В добавка, до края на живота си ще има право да разказва скучни казармени истории на децата и жените (по-често на децата)!
22
18
 
20
 
! Отговори
Кръстьо Перушки преди 5 години
Ако стане война веднага ще избягам, бг не ме интересува. Гърция - Испания - Уругвай! Имам приготвени пари и документи.
21
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Слънце,въздух и...кашизъм,здрав и бодър...организъм..
20
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
У нас доста хора са така и без да набиват крак,даже не се налага и да работят .
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...пълен сМех.....ама вече като касиерките в хипермаркетите вземат повече от кадроваците.... така ще е ... успех !
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14AAA NE TAKA BE BRATE I NIE POMAGAHME NA PARTIZANITE,NIE PARVI PODKREPIHME NARODNATA VLAST,A IZBRAHME IVAN ZA SHEV NA SDSETO.
17
2
 
5
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
Насладите се на мига.
16
17
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Никой няма да отиде...доброволно,па макар и за месец в казарма,то е ясно.За това е време да се върне редовната наборна служба,може би за 6,9 или 12 месеца.На нацията са необходими калени мъже.Сегашното статукво не поражда подобни нагласи,време е за промяна.
15
5
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АбсурдГубене на времето е за тебе, ама за американците не е губене на време, напротив времето е тяхно, армията си е една рекетьорска групировка, която източва ресурси, сваля неудобни правителства, прави войни ,рекетира, въдворява порядък!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
14
11
 
5
 
! Отговори
?? преди 5 години
как може да се запиша?
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако за един месец се става боеспособен войник добре ама няма как да стане.И върху какво ще ги изпитвате след колосалните 248 часа обучение,който не се застреля докато се движи със зареден автомат ли?