Теодора литна от Сао Пауло, до София обаче – с линейка

Според лекарите втория полет може да е фатален за българката
Обновена: 8 май 2018 16:14 | 8 май 2018 12:52,
30
Теодора литна от Сао Пауло, до София обаче – с линейка
Снимка: Facebook

Българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко здравословно състояние, отпътува тази сутрин от Сао Пауло за България с редовен полет до Истанбул.

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева българските мисии във Федерална република Бразилия и в Република Турция оказват пълно съдействие за транспортирането на българската гражданка, съобщиха от МВнР.

Г-жа Маджарова бе превозена от болницата в гр. Можи Гуасу до летище Гуарулос – Сао Пауло, със специализирана линейка и две медицински лица, придружавана от български консул. Служители на Министерството на външните работи на Федерална република Бразилия и на авиокомпанията подпомогнаха преминаването през летище "Гуарулос".

Още по темата

На летище "Ататюрк" в Истанбул Теодора ще бъде посрещната от специално оборудваната линейка, с която тя ще бъде превозена до София. Местните институции оказват пълно съдействие.

Двама служители в Генералното консулство в Истанбул ще съдействат за бързото преминаване на българската гражданка и придружаващите я през контролните органи. В случай че възникне необходимост от хоспитализирането й в Истанбул, тя ще бъде приета в болница, която е разположена в непосредствена близост до летище "Ататюрк", която е подготвила за целта лекарски екип.

По преценка на фирмата за медицински транспорт трансферът до Република България ще бъде извършен с линейка, а не със самолет. Турските медицински специалисти, придружаващи г-жа Маджарова, в консултация с български лекари, смятат, че инсталирането на медицинската апаратура в самолет от Истанбул до София би отнело значително време, което, допълнено с по-ниската скорост на полета при българския военнотранспортен самолет Спартан, не би спестило време. Риск носи и повторното излагане на българката на промени в налягането.

ГК-Истанбул и ГК-Одрин ще окажат съдействие при преминаването на линейката през държавната граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Практиката за лично облагодетелстване на гърба на болните и злоупотреба с тяхната надежда и борба за живот трябва да бъде подсъдна като умишлено деяние и същите врачки, шамани, иглолотерапевти, хомеопати и т.н. да бъде изпреваряни пред съда за злоупотреба и измама с особена жестокост
24
1
 
13
 
! Отговори
Патил преди 5 години
Моля ви не обиждайте жената. Тя просто иска да живее. Минал съм през всичко това. През най-тежките форми на рака. Когато човека разплакано ти казва че му се живее логика няма. Ще отидат не в Бразилия, ами на Марс. Милата Теодора вече е на дни от края. Запознах се със състоянието и. Бог да дава сили на съпруга и децата и. Не говорете без да знаете. Няма по-тежко от това да си там до най-близкия когато си заминава. Най-лесното е да си заминеш сам, без болка.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мой близък заболя от щитовидна жлеза и реши да се лекува с билки.Много известен билкар му изписа билки,които да пие 3 месеца,на цена 300лв.След като ги пи 3 месеца и ефектът беше нула споделил с билкаря,че не му действат тия билки.Отговорът бил:,,Виж какво, и да не ти помогнат,не се безпокой,няма да ти навредят. Купи си още за 3 месеца и продължавай да ги пиеш.''Не вярвайте на шарлатани и самозвани лекари.Само печелят от нещастието на хората.
22
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тази диагноза е фатална за съжаление на младата жена и не знам какво е това Мексико , кви са тия полети , излишни разходи!, излишни мъки !
21
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 5 години
Какво я разкарват тая тежко болна жена по света?
20
0
 
17
 
! Отговори
Познат с рака преди 5 години
Първо :оправете си "заглавието ".Второ:точно защото е коварна, болестта изисква внимателно рационално мислене, и подкрепа в това мислене от близките, не поощряване на всяка щуротуя, която ужасеният болен е изчел из интернет. Съжалявам за Теодора, но не водата и пасифлората са отключили лезиите, а високото налягане и рязката смяна на климата в Бразилия.Крайно противпоказно е да се лети с мозъчни метастази. Дали трябва или е ненужна тази кампания, няма да коментирам от морална гледна точка.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само две статии за днес? Трябват още... лични драми и трагедии - да се кефи матряла че има по-зле и от него.
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо, но тази жена я превърнахте в национална знаменитост. Хиляди болни има, за всеки ли всекидневно трябва да четем? Всеки си има грижи, прекалявате.
17
2
 
20
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Ей... да не се случва на никого да го споходи такава съдба. В такива моменти много хора падат психически и глупости и грешни решения винаги могат да се направят. Отстрани е лесно... гледаш ги, чудиш им се на акъла, хулиш ги защо. Е и аз им се чудя как може чаааак за Бразилия да заминат при некъв шаман там, но е факт че много добре са им промити мозъците с "факти" и много четене в нета и са били убедени, че чудото ще стане. Хората, които подлъгват болните с такива неща в затвора!!!
16
2
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Голяма организация голямо нещо.Кото че ли говорим за военни маневри.Всеки си прави ПР от тази история
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятел се разболя от левкемия, лоша работа. Изчака първоначално да мине шока, като се консултира с лекари и билкари. Едно лято пи билки по система от билкова аптека, ходи по болници докато намери подходящ лекар. Оказа се, че трябва химиотерапия, направи я. Доста опит придоби, имаше и ментарджии лекари които му взимаха парите, но и свестни. Отказа на турска клиника, искаха му 4 к, той за 300 лева реши проблема тук. Оказа се, че класическото лечение свърши работа. Жив е, спортува, работи.
14
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте да пратим един Спартан, зареден с ясновидци, вуду гуру-шамани, екстрасенси и духове и за Боянчо алпиниста.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи шом са се отказали от медицината, що не си сяда Теодора тук на нещото под кръста и да пие смлени щипки от скорпион, люти чушки и алое вера като другите хипита, според които модерната медицина е някаква конспирация. Кой беше длъжен да я докарва обратно тук, след като е решила да се избави от мъките си в Сау Паулу, както пишат тук
12
3
 
24
 
! Отговори
Епископа преди 5 години
Да ме прости Господ, но превозват труп... толкова е тежко състоянието й. Дано това дете успее да прескочи трапа и да има живот, за да му се радва, да бъде щастлива и да види как растат децата й, и да остарее със съпруга си. Искрено се моля да има дни!!!!Практиката за лично облагодетелстване на гърба на болните от тази коварна болест и злоупотреба с тяхната надежда за живот трябва да бъде подсъдна като умишлено деяние и същите врачки, шамани и т.н. да бъде забранена със Закон
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закриват се държавни и общински болници, източват се всички здравни осигуровки, правят се частни болници...
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А шамана как ще пристигне?
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжа й беше казал, че имали отговорност към децата си да им кажат, че са опитали всичко. Значи, да им каже някой ден, че мама отказа конвенционалното лечение и отиде на кристалната решетка на Жоао в джунглата, както и на енергийни сеанси със зелени хапчета и после събра пари колкото за една операция на тежко болен, за да я докарат като карго да почине в България. Тяхната кауза не е нещо, което заслужава подкрепа за мен. Колко народ дари, за да ги избави от собствената им тъпота
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи воаяжи, плащани от българските данъкоплатци за "знахари,", "гурута", " надарени лечители ", " пророци с дарби", шамани и тем подобни... Откога държавата спонсорира такива мероприятия?
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно жената е в доста лошо здравословно състояние. Отишла на собствен ход, а сега я изнасят с линейка. Не е трябвало да се доверява на шарлатанина жоао.
6
1
 
20
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Пари на вятъра...