Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…

Според шерпите българинът е тръгнал към Лагер 3, продължават натам
12 май 2018 14:30,
418
Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…
Снимка: Facebook

Спасителните екипи, които издирват Боян Петров откриха палатката му между Лагер 2 и Лагер 3. Тя обаче е празна.

Това съобщиха от хеликоптерната компания, която се включи в издирването на българския алпинист, пише "24 часа".

Според шерпите Боян е тръгнал към Лагер 3, те продължават в същата посока, а хеликоптерите са в базовия лагер в Катманду и са готови да реагират в рамките на 50 минути.

Междувременно жената на Боян, Радослава Ненова, публикува снимка на хеликоптерите, които издирват алпиниста.
"Днес надеждата изглежда така....вие всички направихте невъзможното възможно", написа тя.

"Да Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта ....а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака е нужна лудост и 100% отдаденост.

Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях", пише още Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
6
 
! Отговори
Щ.Младши преди 5 години
Той не може да е много далече от нея- някъде там е,в радиус от 1 км да кажем. Бог да го прости доброто момче- цяла България съжалява,че нямаше късмет да оцелее...
312
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До икономистНали пробвахме социализъм и той ФА-ЛИ-РА! Меснер при социализма ли е? Нашия Кристо май избяга от соца и отиде в капитализма да твори. Милош Форман и Кончаловски също! Май само наглите некъдърници ненавиждат суровите, но справедливи правила на пазара.
311
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
явно са намерили трупа а не палатката.
310
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма данни Боян да е бил болен от рак сега. В 20-те си години 2 пъти се сблъсква с тази болест, но благодарение на своевременно лечение, е абсолютно излекуван. Редовно си прави профилактични прегледи.Освен с алпинизъм Боян се занимава с много други неща професионално зоолог и биолог е в БАН, пещерняк, изследовател в различни научни области: разпространение и екология на прилепите; пещери и пещерна фауна на България, Балканския полуостров и Китай; фауна на високите планини по света и др.
309
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига толкова, не ме интересува. Загинал е и толкова. Тя жената още месец поне ако може ще събира дарения за "спасяването му".
308
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕверестСтига си лъгал,бе!Как се качва Еверест без обучение и подготовка?Хората с години се подготвят.
307
10
 
14
 
! Отговори
Маки преди 5 години
Аз се питам едно: за колко пари се е застраховалзащото ми се струва, че жена му е особено спокойна и словоохотлива. Изглежда сякаш доволна.
306
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 326: за съжаление си прав. Алпинизмът се явява особена висша форма на снобизъм. Понеже много могат да си купят Ферари но само тесен кръг хора могат да се хвалят как са качили някой 8000-дник. Това, че е и опасно още повече им вдига акциите пред другите. Пък и каква гордост само!!! Това е професията на горделивците...
305
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 5 години
До икономист,защо бе държателите на капитала съм сигурен че не смятат като теб!
304
7
 
14
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До До 312При пазарната икономика няма място за никакви възвишени ценности, а само за прагматични решения! Ето защо хората само за пари мислят... Това е система, при която всеки се опитва да прецака другия, особено ако ще получи лична изгода от това. Затова хората само се настройват един срещу друг, без да могат да видят общата картина. А тя е крайно неприятна за всички ни. Всички сме роби на клоаката наречена капитализъм! Всички сме еднакво прецакани!
303
3
 
10
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Ами големите корпорации, средните предприятия, и изобщо всички бизнес субекти(без значение малки или големи), които ощетяват държавните бюджети, като плащат двойно и тройно по-нисък данък от реалния. Те по-малко ли вредят на обществото от алпиниста Боян Петров?
302
5
 
12
 
! Отговори
До 312 преди 5 години
От теб са взети пари за финансирането. Спи спокойно, ПАРИТЕ ще ти се върнат!!!! Как може изобщо да намесвате пари не мога да разбера!? Та не виждате ли, че затова тънете в мизерия, защото нямате нищо възвишено, в главите са ви само начини за оцеляване от беднотията и по-скоро беднотоята в душите ви! Живота не е само ПАРИ, трябва да се разглежда МНОГО по-дълбоко в себе си, но защо ли се обяснявам на ***...
301
2
 
8
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Защо никой няма нищо против брокерите на фондовата борса, които изкарват пари от нищото? Те по-малко ли ощетяват обществото? Спомнете си за световната финансова криза от 2008 година?
300
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, ще го спасят или открият когато се събере в сметката договорената сума. Хайде сега всички по леглата , че в късно
299
4
 
11
 
! Отговори
Рак? преди 5 години
Случайно, днес разбрах от Нета, че освен от диабет, Боян Петров е бил болен и от рак. Вече има 2 операции. Не се знае какво е състоянието му в момента??? Дали това не е свързано с изчезването му???
298
7
 
14
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Действително, аз също не виждам никаква полза за обществото, от това, че някой е изкачил даден връх, било то и осем хилядник. Полза обаче няма и от много други професии... Полза няма и от спекулантите на фондовата борса. Дори бих казах, че от тях по-скоро има голяма вреда за обществото. Но защо тогава обществото не се обяви да забраним със закон тези безсмислени и абсолютно ненужни професии? Защо нямаме смелостта да организираме живота и бита си по един по-добър начин?
297
1
 
7
 
! Отговори
Бимбо преди 5 години
а бе, изобщо не ме интересува какво си мислите, аз знам всичко - какво е станало и какво няма да стане! всички знаем! какво е кислороден глад, какво е височинна болест, колко време може да издържи човешкия организъм на екстремните условия над 7000 м! хипотермият и хипогликимия! колко му е на човек - просто казано! поне не го е боляло! а иначе вие си пишете, срам нямате! а и Бог нямате, тва е явно!
296
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много неадекватна е постъпката на този алпинист да притесни с липсата на връзка близките си хора... палатката му в лагер 3 била открита и никакъв знак от него, че е в беда, нищо... ако го намерят жив трябва да го осъдят според мен.
295
13
 
20
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ако преди беше гъзария - да идеш на някоя екзотична дестинация - днес с дъмпинг полетите в стил Индиана Джоунс-карго вече не е! Сега новата гъзария е да влезеш в клуба на "покорителите" - покорил 7 осемхилядника - все едно, че си е купил семки.Еверест отдавна е комерсиална туристическа дестинация - клон в непалската икономика.Платежоспособни от цял свят - искат да се накичат като американски бойскаути със значката "покорител" , която отдавна девалвира до поредната декадентска простотия.
294
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алпинистите не са изследователи, а баирбудали