Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян

Иван Кристоф още не е дарил парите, валят призиви да го направи
Обновена: 12 май 2018 13:02 | 12 май 2018 07:30,
358
Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян
Снимка: Facebook

Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян Петров. Призив за финансова подкрепа на акцията отправят познати и непознати на алпиниста в социалната мрежа.

"Над 150 хил. долара ще са нужни за транспортирането му, в случай че бъде спасен. За действията на спасителите и техниката вече са платени 50 хиляди долара. При всички случаи необходимите средства надвишават сумата, която застраховката би покрила". Това написа в профила си Борис Бъров.

Той допълва, че пари са спешно необходими сега за сателитни снимки, полети на хеликоптерите, разходи на планинските спасители и за репатриране.

Още по темата

"Зоолог, вдъхновител и за мнозина - супер герой - Боян е все още в неизвестност някъде по склоновете на хималайския връх Шиша Пангма (8013 м). Макар и видян за последно на 3-ти май, надежди за неговото оцеляване все още има, тъй като никой не е успял да се качи до височинните лагери 2 и 3 където би могло да е блокиран от лошото време", пише Бъров. Той припомня, че спасителните екипи са тръгнали, а непалските хеликоптери разчитат на подобрение на метеорологичната обстановка.

Семейството и неговият екип координират усилията на спасителните екипи и спешно набират средства.

"Нека покажем солидарност и помогнем на Боян и неговото семейството в този драматичен момент", призовава още Бъров.

Дарения могат да бъдат направени на банковата сметка на:
Радослава Георгиева Ненова
BG32UNCR70001523269549
UniCredit Bulbank UNCRBGSF
Или на
PayPal: desertrose_lili@yahoo.com

Наред с призивите за спешни дарения за издирването на Боян се появиха и информации, че Иван Кристоф, човекът-паяк, който вчера обяви, че дарява 100 000 лева, не е превел парите.

"Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, Външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени!", написа в профила си във Facebook жената на Боян Радослава Ненова.

Много известни хора отправиха призив към Иван Кристоф да преведе парите сега, ако наистина има намерение да го прави.

"Ако Иван Кристоф иска да реализира благородната си идея, добре е просто веднага да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му. Депозит, пълномощно на името на Ради, заверка на пълномощното в българското посолство в Канада, апостили - всичко това ще изгуби много време. Зная, че не съм в позиция да му го казвам, но въпреки това - изричам го, Иване. Иначе тръгват слуховете за обикновен авто ПР...", написа в профила си във Facebook журналистът Нери Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е една, Боян не избира сам да се катери!!!! Има подписани договори за реклама с фирми!
63
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телевизиите,които го канех постоянно през последните години и трупаха рейтинг на негов гръб,а и в момента правят същото защо не дарят? За тях тези пари са нищо!
62
3
 
52
 
! Отговори
Веси преди 5 години
Хора стегнете се това вече е несериозно. Той сам е избрал да отиде там и сам е решил да тръгне, защо трябва да се правят събирания на пари за тази цел. Защо този човек не си е направил сам застраховка а сега от хората искат пари. Според мен дарените пари трябва да се дават на хора който наистина са болни и имат нужда от тях а не да си търсим хора къде ли не.
61
2
 
34
 
! Отговори
Нищо лично преди 5 години
Боян е залитнал по алпинизма, както някои други по хазарта. И когато се премине границата на здравия разум, човек неусетно сас се вкарва в големи неприятности. Дано има късмет и оцелее! При всички случаи е по-смел от мен.
60
1
 
64
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Току що по Нова,Кристоф каза по повод желанието му да даде 50 хил.долара е че се е свързал директно с хората организиращи акцията и ги е питал имат ли нужда да им преведе парите и те са казали не,защото акцията им е покрита .И е логично,щом се провежда операцията,значи е покрита от застраховката иначе,нито екип щеше да го търси,нито хеликоптери щяха да летят.Така,че нещо не мога да разбера за какво са тия нужди за дарения
59
49
 
8
 
! Отговори
До Мореплавателя преди 5 години
Боян Петров е изкачил 10 осемхилядника без кислород, а вие даже не сте преплувал със сърф Панчарево. Положете някакво усилие, може и за вас да пишат
58
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Миланов 7к СофияВие Столичните Шопи нищо не произвеждате,а само крадете! как няма да е бедна провинцията! Ако ви врътнем кранчето ще измрете след половин година!
57
2
 
25
 
! Отговори
до 83 ина преди 5 години
Какво общо има италианският ти съпруг? Купил ти дрехи и коли...ами то това не е важно, и всъщност този ти пост те обижда. От материалистки морал не щем.....и какво общо има с въпроса как се оцелява на -20 градуса 8 дни?!? Помоли италианеца да те затвори във фризера една седмица и пак ела да ни съдиш ...елементарни същества много.
56
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде обяснете на всички КОЙ е спонсора, КОЙ е застрахователя и механизма на осигуряване в подобни ситуации. Това, което се случва, с извинение, прилича на тотална бъркотия или "шведска" работа! КОЙ е координатора по спасителната операция да каже какъв е планът на операцията? Не се сърдете, но това набиране на средства изисква коректност и прозрачност! Не сме герои като Боян, но не ни подценявайте!
55
23
 
2
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Цялата тази омраза има някаква причина. Може би че има гражданска позиция? Може би че не мрънка ква ни е държавата, а доказва, че можеш да си на топ ниво и тук? Знам ли. Но съм втрещен какви неща могат да се прочетат.
54
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами след като има спонсори за катерене, не е ли логично спонсорите да плащат за соасителна акция, а не да се проси от хората. Както се вижда и паякът даже не е дал. А вчера цял ден ни убеждавахте, че ги бил превел! Никой вече не ви вярва на думите! Разберете, ако този Боян означавале за някой нещо, то нямаше да има спор сега. Парите щяха да са събрани до сега! Фактът, че се проси какво ли означава?!
53
2
 
45
 
! Отговори
до 85 преди 5 години
Ко? Аз чух за пръв път за този човек, когато изчезна. Не гледам телевизия, от къде да го знам. Вдъхновител за някои, да даряват те. За мен вдъхновители са моето семейство. И като е забил българския флаг и прославил България- какво? Не сме *** на Европа ли, и не сме на сто и емнайсто място по свобода на словото!?
52
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, нали принципно се води, че имаме и някаква държава.
51
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да събираме пари за един самоубиец е нечестно има толкова дупки за кърпене в България
50
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полет до там и обратно струва реално 50000-60000 долара, но явно са сметнали и престой на самолета, за да не го върнат празен обратно! Няма как кинтите са издирването да стигнат по банков път за ден! А застраховка ще се вземе само с налично тяло. Пари от застраховка дали ще дари тази дама след това на някои нуждаещи се? Как мислите.
49
0
 
38
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Как така застрховката нямало да стигне???ами аз като ходя на море в чужбина ми е с покритие поне 30 хиляди , а тука говорим за доста по рисково начинание и ще е поне 10 пъти по висока...Така че ай стига сте ни вземали за шарани
48
3
 
57
 
! Отговори
Мореплавателя преди 5 години
Въпрос: Ако утре реша да зарежа детето и жената, надяна неопрена ми за сърф и тръгна да преплувам океана сам самичък и за мен ли така ще пишете статии всеки ден и ще събирате пари да ме намерите?
47
2
 
37
 
! Отговори
Козан преди 5 години
Хайде не ни правете на балами. Всички знаем, че вече е мъртъв. А вие се чудите как да си прибетете пари от него.
46
2
 
64
 
! Отговори
Ненаивен преди 5 години
Преди да се метна като шаран на гола кука, желая да бъдат оповестени публично стойностите на планинските му екскурзии за последните пет години и източника на финансирането им.Благодаря предварително.
45
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля си, че преди време медицинските сестри преживяха подобна драма, после тем подобни драми, сега това. В крайна сметка целта са пари! Даже и прехваляният супер герой Боян има подписна договори за реклама. Вижте му снимките. Тези договори изискват постоянно катерене по чукари, за да се виждат имената на фирмите по дрехите! Не е нормално да просят от хората пари за да рекламират някакви си фирми реално! 150000 хиляди долара са за да може самолет Airbus а320 да лети до там и да занесе КЕШ,