Майката и сестрата на Боян искат: Да продължи търсенето!

Десети ден българският алпинист е в неизвестност
Обновена: 14 май 2018 07:22 | 13 май 2018 20:25, Анисия Иванова
221

Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови, заявиха пред Bulgaria ON AIR, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма.

Китайски алпинисти, които продължават да търсят Петров, са намерили инсулина на изчезналия наш алпинист. Това е станало близо до третия базов лагер под върха Шиша Пангма.

Още по темата

Междувремнно дъщерята на Боян Петров - Тея изрази благодарности за подкрепата, вдъхването на надежда и издирването на нейния баща. Тя подчертава, че Боян Петров е на мястото, където винаги е искал да бъде - в планината.

По-рано днес жената до Боян Петров - Радослава Ненова, призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха.

До момента няма никаква следа от българския алпинист, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
8
 
! Отговори
Фен на Слави преди 5 години
Ей Слави голям си! За малко да ти повярвам!
109
7
 
8
 
! Отговори
Славито преди 5 години
Ама тия милиарди, дето ги вземат от партиите, що не са ги дали на хората питам аз? Мен като ме сложите да ви управлявам, всичките милиарди от субсидии на вас ще ги дам честно! Оставете го Бареков, аз не съм като него!!!
108
1
 
6
 
! Отговори
Giga преди 5 години
Все български екипи ги търсят....
107
5
 
8
 
! Отговори
Слави преди 5 години
Глейте как се прай - а за мен ако гласувате ви оправям всичките! Заедно с Криско министър на културата.
106
5
 
19
 
! Отговори
Giga преди 5 години
Абе тия дето пишат как на запад всичко е безплатно и как всички се борят да те спасят, моля ви,престанете.Аз живея на запад и от личен опит ви казвам, че не е така,особено пък ако си тръгнал да правиш нещо по свое желание.Тук дори и линейка ако извикаш,трябва да си на легло,иначе ти казват:Ти си в състояние да дойдеш сам до болницата, а викаш линейка, аиде сега плащай.В България също са се губили в планините много чуждестранни туристи, е не съм видяла и чула някой да дойде и да си ги търси.
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сваляше си ръкавиците, събличаше се---Това е друго, тялото се опитва да задържи топлината, като ограничава кръвта в крайниците. Когато вече се предаде, кръвта навлиза, съответно човека усеща голяма топлина и се съблича. За това го има този феномен с разсъблечени мъртви алпинисти.
104
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 113Истината им казваш ама *** зове! Западните общества са на стотици километри напред и продължават да набират! А българския *** освен да хвали Тато и фамилия (не всичките българи разбира се) и да вика колко било лошо на запад друго не може да направи/каже! Чиста монета фалшиви родолюбци!
103
1
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
"Умен мъж".. Ум без кислород няма! Спомнете си /ако сте съвременници/ Христо Проданов, сваляше си ръкавиците, събличаше се.. Беше без кислороден апарат.
102
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е лесно да изчезнеш в тая мъгла. Тръгнал без GPS. Палатката му я няма вече, намерили му инсулина. Кой си захвърля така животоспасяващите медикаменти. Да не се окаже, че си живее в някое китайско селце, пък вие дарявайте.
101
5
 
11
 
! Отговори
GPS преди 5 години
ТЕЗИ АЛПИНИСТИ НЕ ПОЛЗВАТ ЛИ GPS-И???????????????????????????????????????СЯКАШ СМЕ В НАЧАЛОТО НА 20-ТИ ВЕК. ТОВА СЕ БЕЗУМНИ НЕЩА.
100
1
 
28
 
! Отговори
О_О преди 5 години
СЕГА ВИДЯХ НА БОЯН САЙТА И СПОНСОРИТЕ.ИМА 2-3 СПОНСОРА - ФИРМИ ЗА GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ, НО НЕГО НЕ МОГАТ ДА ГО ПРОСЛЕДЯТ ПО GPS...KAK ИМАШ СПОНСОРИ КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА, НО ТИ СЕ ГУБИШ В ПЛАНИНАТА И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СИ.АБСОЛЮТНА МИСТЕРИЯ ЗА МЕН
99
0
 
5
 
! Отговори
До 110 преди 5 години
Няма как и в сайта му да не влезна.От чешмата ми тече вече.Благодарен съм на спонсорите му.
98
5
 
9
 
! Отговори
До 105 преди 5 години
Лесно е да ги сметнеш. Даже не стигат 100 бона.Старите хора, които са далновидни кътат за погребение.Ако този беше, като тях. 4 бона за кеф по баира. 100 бона да го търсят ако изчезне. 300 бона за децата, за да не се лишават поне известно време.И така
97
1
 
4
 
! Отговори
Виж преди 5 години
Виж в сайта му. Всички спонсори са изброени.
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян разцепи гуугъл търсачката
95
10
 
8
 
! Отговори
Каратека преди 5 години
Веднага данъчна проверка на цялата фамилия.АКО СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА
94
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 94И така да е ако имахме държава на място тя щеше да направи много повече отколкото гражданите! Когато липсва държавата липсва и доверието в хората камо ли пък при нас с наднормен брой мошеници! За мен държавата е длъжна да го търси до дупка минимум 3 седмици!
93
1
 
16
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Реално погледнато жената до, под, над и т.н. него няма нинакви юридически права да се разпорежда... правят изключение явно, защото е известен.
92
7
 
16
 
! Отговори
100.000,00 лв преди 5 години
От къде има Боян 100 бона да си харчи ей така за най-скъпите експедиции на планетата?:?МОЛЯ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ
91
2
 
16
 
! Отговори
ВЕРНО ЛИ? преди 5 години
ВЕРНО ЛИ ЕДНА ЕКСПЕДИЦИЯ ДО ХИМАЛАИТЕ И ЕВЕРЕСТ УДРЯ 100 000 лв РАЗХОД?КОЕ СТРУВА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ, ЗАЩО Е СКЪПО?